Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Οι 11 «προφητείες» για καταστροφή της Γης που δεν βγήκαν αληθινές

Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ... ΖΕΙ


Οι 11 «προφητείες» για καταστροφή της Γης που δεν βγήκαν αληθινές

Ύστερα από έντεκα «άτυχες» προφητείες για την καταστροφή του κόσμου η γη συνεχίζει να γυρίζει. Η ανθρωπότητα θα συνεχίσει να ακμάζει, παρά τα σενάρια για ένα άδοξο τέλος του πλανήτη.
Η προγραμματισμένη για την 7η Οκτωβρίου συντέλεια δεν έγινε ποτέ, παρά την πρόβλεψη που είχε κάνει η χριστιανική ένωση από τη Φιλαδέλφεια.
Στο παρελθόν η ανθρωπότητα σύμφωνα με τις προφητείες έχει κινδυνέψει να καταστραφεί 11 φορές και καμία από αυτές δεν βγήκε αληθινή.
Η ιστορία ξεκινάει από το 1.000 μ.Χ. όπου οι χριστιανικές αρχές πίστευαν ότι θα κατέβει στην γη ο Χριστός. Αναμένοντας το τέλος του κόσμου πολλοί άνθρωποι πανικοβλήθηκαν και παράτησαν τις περιουσίες τους μέχρι που χάραξε εκείνη η μέρα και συνειδητοποίησαν ότι είχαν υπολογίσει λάθος .Έτσι αποφάσισαν ότι ο κόσμος τελικά θα τελειώσει το 1033 μ.Χ. Κάτι που επίσης δεν έγινε.
Οι 11 «προφητείες» για καταστροφή της Γης που δεν βγήκαν αληθινές
Ακολουθεί η 1η Φεβρουαρίου 1524 και φαίνεται οτι πολλοί άνθρωποι μάταια έτρεξαν για να βρουν καταφύγιο ώστε να γλυτώσουν από την καταστροφική πλημμύρα που θα έφερνε το τέλος του κόσμου σύμφωνα με τους Λονδρέζους αστρολόγους.
Ένα μείγμα καπνού από πυρκαγιές σε δάση και βαριάς ομίχλης που είχε επισκιάσει τον ουρανό της Αγγλίας ήταν ικανό να φέρει τον πανικό και η θρησκευτική ομάδα, γνωστή ως Shakers να πιστέψει ότι η 19η Μαΐου του 1780 ήταν η ημέρα της κρίσης.
Πολλά χρόνια αργότερα ο Γουίλιαμ Μίλερ έπεσε δύο φορές έξω στις προβλέψεις του και
ξεγέλασε χιλιάδες ακολούθους του όταν δήλωσε ότι ο κόσμος θα τελείωνε κάποια στιγμή από τις 21 Μαρτίου 1843 έως την ίδια ημερομηνία ένα χρόνο αργότερα. Όταν είδε ότι τίποτα από αυτά που είχε πει δεν συνέβησαν μετέθεσε την καταστροφική πρόβλεψη για τις 22 Οκτωβρίου 1844. Φυσικά απέτυχε και πάλι και κάποια από τους ακολούθους απογοητεύτηκαν και εγκατέλειψαν την αίρεση.
Στις 19 Μαΐου 1910 φαίνεται να μην ήταν υπεύθυνοι για την αναστάτωση που προκλήθηκε ούτε οι προφήτες ούτε οι επιστήμονες καθώς καθησύχασαν τον κόσμο λεγοντάς του ότι η Γη παρόλο που θα περνούσε από την «ουρά» του κομήτη του Χάλεϊ δεν έτρεχε κανέναν κίνδυνο. Ο κόσμος όμως δεν πείστηκε και οι εφημερίδες- ανάμεσά τους και οι New York Times- ενίσχυσαν τον πανικό, πείθοντας τους αναγνώστες τους ότι ο κόσμος έφτανε στο τέλος του.
Άλλη μία επιστροφή του Ιησού στη Γη είχε προβλέψει ο Κάρολος Τέιζ Ρόσελ ιδρυτής της αίρεσης των μαρτύρων του Ιεχωβά για το 1914. Ο Ιησούς τελικά δεν μας επισκέφτηκε και οι άνθρωποι συνέχισαν κανονικά την ζωή τους.
Η επίσκεψη του Ιησού στην γη είναι ένα απο τα πιο συνηθισμένα σενάρια για να δηλώσουν το τέλος του κόσμου. Ο ιδρυτής της Παγκόσμιας Εκκλησίας του Κυρίου, Χέρμπερτ Αρμστρονγκ είχε προβλέψει τον ερχομό του Ιησού τέσσερις φορές μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Συγκεκριμένα η αποτυχημένη προφητεία του αναφερόταν στα έτη του 1936, 1943, 1972 και του 1975.
Στις 10 Μαρτίου 1982 είχε εκτιμηθεί από τους αστροφυσικούς Τζον Γκρίμπιν και Στέφεν Πλάγκμαν ότι οι πλανήτες θα ευθυγραμμίζονταν στην ίδια πλευρά του Ήλιου, προκαλώντας βαρυτικές συνέπειες που θα οδηγούσαν σε καταστροφικούς σεισμούς.
Μία διαφορετική πρωτοχρονιά ήταν εκείνη της 1ης Ιανουαρίου του 2000 καθώς αρκετοί άνθρωποι παρόλο που δεν ήταν σίγουροι για το τι θα συμβεί έσπευσαν να αποθηκεύσουν εμφιαλωμένο νερό, μπαταρίες και όπλα. Τελικά το millenium ήρθε και η ζωή στην γη συνεχίστηκε.
Ο σεισμός είναι ένα ισχυρό σενάριο για την καταστροφή του πλανήτη. Στις 21 Μαΐου 2011
Ο Χάρολντ Κάμπινγκ προκάλεσε σχετικό πανικό όταν προέβλεψε ότι ο κόσμος θα τελείωνε με μία σειρά καταστροφικών σεισμών. Σύμφωνα με αρχαίες προβλέψεις των Μάγια το τέλος του κόσμου θα ερχόταν στις 7 Δεκεμβρίου του 2012. Η γη τελικά δεν καταστράφηκε και το μόνο που έμεινε απο αυτό το σενάριο είναι η ομώνυμη ταινία με τίτλο “2012”.
Είναι φανερό ότι τα σενάρια για την καταστροφή του πλανήτη είναι πάρα πολλά όμως οι επιστήμονες θεωρούν ότι για το τέλος του κόσμου πιθανώς θα ευθύνεται ένα τεράστιο Big Bang, χωρίς να γνωρίζουν το πότε ακριβώς θα συμβεί.



hmerisia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου