Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Αυτό έκανε έξαλλους τους Αμερικανούς με τον Πούτιν

putinn
Η Ρωσία φαίνεται πως αποφάσισε να δείξει το πόσο σοβαρά βλέπει την συμμετοχή της στον πόλεμο της Συρίας, αφού πλέον διαθέτει την δικής της βάση εντός συριακού εδάφους, η οποία διαρκώς αναπτύσσεται.
Σύμφωνα με δορυφορικές φωτογραφίες από πηγές των ΗΠΑ, η ρωσική στρατιωτική βάση Bassel Al Assad στη Λατάκεια, δεν θυμίζει σε τίποτα το αεροδρόμιο που υπήρχε στις 4/9/2015, καθώς οι  ταχύρυθμες εργασίες των ρωσικών δυνάμεων το έχουν μετατρέψει σε μια πλήρης στρατιωτική βάση.

rvsikivasia

Όπως μπορεί να κανείς να παρατηρήσει στις φωτογραφίες, το στρατόπεδο διαθέτει μια πληθώρα δομών και εξοπλισμού, ώστε να υπάρξει η ανάλογη υποστήριξη τόσο στα χερσαία στρατεύματα όσο και στην ρωσική αεροπορία.

rvsikivasic

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν ήδη μεταφερθεί στο στρατόπεδο δύο επιθετικά ελικόπτερα Mi-24 Hind και δύο μεταφορικά ελικόπτερα Mi-17 Hip, με σκοπό την υποστήριξη των χερσαίων μονάδων αλλά την διεξαγωγή επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης.
Αξίζει να σημειωθεί, η πρόσφατη προσθήκη της μονάδας πυροβολικού, η οποία έχει τοποθετηθεί σε μια ιδιαίτερη θέση με σκοπό την προστασία της βάσης.

rvsikivasib

Ύστερα από αυτή την κίνηση, η Ρωσία δηλώνει πλέον επίσημα πως ήρθε για να μείνει, γεγονός που δημιουργεί έναν επιπλέον πονοκέφαλο για την συμμαχία ΗΠΑ-Ευρώπης-Τουρκίας.



HELLASFORCE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου