Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

ALERT… Κίνδυνος Επιδείνωσης των Ελληνορωσικών Σχέσεων!


…Υποχώρηση της Υπηρεσιακής Κυβέρνησης στο Αίτημα τον ΗΠΑ για το Μπλοκάρισμα των Ρωσικών Αεροσκάφων με προορισμό την Συρία!
Cold war Putin and Obama
Σε αναδιπλωση της αποφασης της προηγουμενης κυβερνησης Συριζα για άδεια υπέρπτησης ρωσικών αεροσκαφών μέσω του FIR Αθηνών προς τη Συρία, προχωραει η υπηρεσιακη κυβερνηση, επειτα απο αρκετα αιτηματα απο χωρες μελη του ΝΑΤΟ και κυριος απο τα Αγγλοσαξονικα κρατη-Αγγλια,Αυστραλια,Καναδας,και φυσικα ΗΠΑ!
Υπό μελέτη βρίσκεται στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών αίτημα της κυβέρνησης των ΗΠΑ να άρει την άδεια υπέρπτησης ρωσικών αεροσκαφών από την Ελλάδα προς τη Συρία.
Όπως αναφέρεται από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, το αίτημα του State Department υπέβαλε το σχετικό αίτημα διά αξιωματούχου της αμερικανικής πρεσβείας χθες το απόγευμα και το εν λόγω αίτημα είναι «υπό μελέτη»
Ο λογος που επανεξεταζεται, το αν θα πρεπει να δωσουμε αδεια υπέρπτησης ρωσικών πολεμικών αεροσκαφών μέσω του FIR Αθηνών προς τη Συρία, ειναι οτι η Μόσχα είχε ζητήσει από την προηγούμενη κυβέρνηση τις σχετικές άδειες υπέρπτησης για να μπορέσουν τα αεροσκάφη να μεταφέρουν στη Συρία ανθρωπιστικό υλικό και διπλωματικό προσωπικό. Οι άδειες αφορούσαν σε πτήσεις προς τη Συρία κατά τη διάρκεια του μηνός Σεπτεμβρίου. Ομως συμφωνα με πληροφορίες, οι Αμερικανοί εκτιμούν ότι τα αεροσκάφη αυτά, αν και πολιτικά, μεταφέρουν στρατιωτικό υλικό προς το καθεστώς του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ – Άσαντ.
Το ζήτημα αποκτά ευρύτερη πολιτική σημασία, και τροποι, διοτι η Ελλαδα ειναι σε περιοδο εκλογον με υπηρεσιακη κυβερνηση, και ειναι ακρως επικινδυνο, μιας επιδείνωσης των ελληνορωσικών σχέσεων και αντιστροφος ,με την αποφαση που θα παρει η υπηρεσιακη κυβερνηση !Πολλα ερωτηματα ειναι, κατα ποσο μπορη μια υπηρεσιακη κυβερνηση να αποφασισει για ενα τετοιο σοβαρο θεμα,που μπορεί να βλαψει τις διπλωματικες μας σχεσης με τους συμμαχους μας,και με την Ρωσια! Παντως τα 2 πολιτικα κομματα διεκδικητες της Εξουσιας Συριζα-ΝΔ….δεν εχουν παρει θεση για το μειζον προβλημα που εχει προκυψει….με μια απολυτη σιγη ιχθυος, εχουν αφησει μονη την υπηρεσιακη κυβερνηση να βγαλει τα καστανα απο την φωτια!
Πολλα ΜΜΕ βιαστηκαν αρχικα και δημοσιευσαν οτι η Ελλάδα απέρριψε το αίτημα των ΗΠΑ……. Αλλα εδω ειναι Ελλαδα,ολα γινονται! Αλλα λεμε,αλλα κανουμε,και αλλα αποφασίζουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου