Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Ο Πούτιν αναγέννησε τη Ρωσία – Οι Ιστορικές αδικίες θα διορθωθούν


putin
Ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν βοήθησε να αποκατασταθεί η Ρωσία, καθώς και η πρώην επιρροή του Κρεμλίνου εν μέσω της ευρωπαϊκής κρίσης, έγραψε η εφημερίδα της Αργεντινής Infobae.
Σύμφωνα με τον εξέχοντα Αργεντίνο αναλυτή και συγγραφέα Mariano Caucino, μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, για πολλά χρόνια η Ρωσία φαινόταν να έχει χάσει την προνομιούχο θέση της ως παγκόσμιος παίκτης.
Ωστόσο, η γεωγραφική θέση της Ρωσίας, τα αποθέματα των πυρηνικών όπλων και τα δικαιώματα βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, καθώς και η πολιτική, ιστορική και ενεργειακή επιρροή της Μόσχας συνηγορούν στο γεγονός ότι η χώρα είναι μια παγκόσμια δύναμη.
Η εφημερίδα ρωτάει ρητορικά ποιος είναι ο Βλαντιμίρ Πούτιν: ένας ήρωας, που αποκατέστησε την ανωτερότητα της Ρωσίας, μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και την εθνική ταπείνωση στη δεκαετία του 1990, ή μια «κακή δύναμη», όπως τα δυτικά μέσα ενημέρωσης συνήθως παρουσιάζουν τον Ρώσο ηγέτη.
«Η στάση της Ρωσίας στην περιοχή της επιρροής της σημαίνει ότι κανείς δεν επιτρέπεται να εισέρχεται στη σφαίρα των συμφερόντων της χώρας, δεδομένου ότι αποτελεί απειλή για την κυριαρχία της», σημειώνει η εφημερίδα.
Η Ρωσία δεν μπορεί να φανταστεί τον εαυτό της σε απομόνωση από τον κόσμο της πολιτικής, ενώ έχει όλα τα απαραίτητα πράγματα για να συμμετέχει στις παγκόσμιες υποθέσεις. Δυστυχώς, κατά την τελευταία δεκαετία, η Δύση προσπάθησε να εξαναγκάσει την έξοδο της Ρωσίας από τη θέση της υπερδύναμης, προτιμώντας την Κίνα και την Ινδία.
«Αυτοί είναι οι κρυφοί λόγοι, που προκάλεσαν την ρωσική ηγεσία να προβεί σε ενέργειες για τη δημιουργία ενός πολυπολικού κόσμου. Η Ρωσία προσπαθεί να αποδείξει στη διεθνή κοινότητα ένα εναλλακτικό τρόπο πολιτικής, πολιτιστικής και πνευματικής ανάπτυξης με βάση τις ευρασιατικές αξίες».
Σύμφωνα με την Infobae, η Μόσχα πιστεύει ότι ο καιρός του μονο-πολικού κόσμου θα πρέπει να μείνει στο παρελθόν, όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες μετά τον Ψυχρό Πόλεμο συνήθισαν να είναι η μόνη υπερδύναμη.
«Λόγω της ιστορικής σημασίας της, του τεραστίου μεγέθους της και της πολιτικής βούλησης, η Ρωσία προορίζεται να γίνει ένας παγκόσμιος παίκτης στο μέλλον. Οι Ιστορικές αδικίες που διαπράχθηκαν κατά τη δεκαετία του 1980 και του 1990 πρέπει να διορθωθούν» έγραψε ο Mariano Caucino.
Επιπλέον, η εφημερίδα σημείωσε ότι τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα της Δύσης θα προστατεύονταν καλύτερα αν συμμορφώνονταν με τις αρχές του σεβασμού για τους εταίρους της και την αμοιβαία και επωφελής συνεργασία, λαμβάνοντας υπόψη τις πολιτικές και ιστορικές πραγματικότητες.



phgh: http://hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου