Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Οι Γερμανοί επαναφέρουν το... Blitzkrieg και στοχεύουν εμάς! Ο ρόλος των ΗΠΑ



Το Blitzkrieg, δηλαδή "πόλεμος αστραπή" ήταν η κυρίαρχη πολεμική τακτική των ναζί κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, η οποία προκαλούσε τον τρόμο στους αντιπάλους των Γερμανών. 
Μεγάλη δύναμη πυρός,μεγάλη ταχύτητα ,συνεχή κίνηση. Ο αντίπαλος δεν είχε χρόνο ούτε να σκεφτεί τον παραμικρό τρόπο αντίδρασης. Κι όσοι αντέδρασαν γρήγορα πνίγηκαν στο αίμα. Ο κεραυνοβόλος πόλεμος απαιτούσε άμεση και απόλυτη υποταγή. Χρειάστηκαν χρόνια μέχρι να συνέλθουν οι σύμμαχοι και τα θύματα.
Αυτή η περιγραφή σας θυμίζει κάτι; Μα φυσικά! Τώρα το γερμανικό Blitzkrieg δεν είναι στρατιωτικό αλλά οικονομικό και η Ελλάδα βρίσκεται στο στόχαστρο... Το πρώτο παράδειγμα της ολοκαίνουργιας πολεμικής τακτικης ήταν φυσικά η Κύπρος. Μια χώρα που επί 39 χρόνια λειτουργούσε με ένα οικονομικό μοντέλο με το οποίο κατέληξε να είναι ένα από τα πιο σημαντικά χρηματοκιβώτια του κόσμου. Και μέσα σε 10 ώρες απαίτησαν απ΄ αυτή τη χώρα να αλλάξει μοντέλο...
Στην Ελλάδα έχουμε βιώσει στο "πετσί" μας αυτή την τακτική με τελευταίο δείγμα να είναι πριν από λίγες ημέρες. Μαραθώνια συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό στις Βρυξέλλες και μετά αγώνας δρόμου για να περάσουν όσα απαιτεί το Βερολίνο σε μορφή νομοσχεδίων.
Οι Ευρωπαίοι ανησυχούν με την αδιάλλακτη τακτική των Γερμανών αλλά αυτοί που ανησυχούν περισσότερο -για γεωπολιτικούς λόγους- είναι οι ΗΠΑ. Μάλιστα έστειλαν τελεσίγραφο μέσω ΔΝΤ στο Βερολίνο για το χρέος καθώς πιστεύουν ότι μια διαχωρισμένη Ευρώπη θα έχει σοβαρές επιπτώσεις και στο ΝΑΤΟ.



phgh:voice news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου