Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Πανικός και δράμα στο Eurogroup! Εκτός ο Βαρουφάκης, εντός το plan B!


eurogroup_varoufakis_daijselbloum
Πρωτοφανές αυτό που γίνεται στο Eurogroup, καθώς το ελληνικό δημοψήφισμα φαίνεται ότι έκανε πολλούς θεσμικούς… πισινούς να καίγονται!
Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης έβγαλαν από τη συνεδρίαση τον Γιάννη Βαρουφάκη και συνεχίζουν μόνοι τους για το PLAN B. Αυτή την ώρα ο Γιάννης Βαρουφάκης συνομιλεί με ΕΚΤ και η Λαγκάρντ με Σόιμπλε.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπουργοί Οικονομικών λένε όχι στην παράταση του ελληνικού προγράμματος που ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Γιάννης Βαρουφάκης ζήτησε από τους ομολόγους του παράταση ενός μήνα μετά το δημοψήφισμα.
Αυτή την ώρα ετοιμάζονται για τη συνέντευξη Τύπου Ντάισελμπλουμ και Μοσκοβισί. Μετά όλοι, πλην Βαρουφάκη θα συνεχίσουν το Eurogroup για να συζητήσουν το PLAN B!
Βιάστηκε η Ελλάδα, λένε διπλωματικές πηγές
Μια σημαντικά βελτιωμένη πρόταση από το Eurogroup φαίνεται να έχασε η ελληνική κυβέρνηση με τη βιασύνη της να καταφύγει στα «πυρηνικά όπλα» του δημοψηφίσματος, όπως πηγές της Ευρώπης αναφέρουν.
Ειδικότερα, διπλωματικές πηγές από την Ευρώπη αναφέρονται σε ακατανόητη βιασύνη της Ελλάδας, η οποία «έκλεισε μια ανοικτή πόρτα» χρησιμοποιώντας τελεσίγραφα, όταν ο ίδιος ο πρόεδρος Γιούνκερ ποτέ δεν έδωσε από τη μεριά του τελεσίγραφο.
«Οι θεσμοί διαπραγματεύονταν μια συμφωνία που είχε πολλές βελτιώσεις σε σχέση με το σχέδιο της 25ης Ιουνίου. Όμως η Ελλάδα έκλεισε την πόρτα και τώρα παρουσιάζει το υπό διαπραγμάτευση σχέδιο ως τελεσίγραφο» τονίζεται.
Καυτά φιλιά
Ένα… «καυτό» φιλί στη σιδηρά κυρία του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, έδωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος το Σάββατο στη νέα συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.
«Υπήρξαν και φιλιά στο Eurogroup», σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα «Die Welt», γράφοντας στην ηλεκτρονική της σελίδα ότι εκτός από το Plan B που επεξεργάζονται οι Ευρωπαίοι υπουργοί προκειμένου να σώσουν την Ελλάδα από την χρεοκοπία, υπήρξαν και τρυφερές στιγμές.
Κάτω από την σχετική φωτογραφία, όπου ο Ντάισελμπλουμ δίνει ένα φιλί στο μάγουλο της επικεφαλής του ΔΝΤ, η γερμανική εφημερίδα απεικονίζει τους Βαρουφάκη – Ντάισελμπλουμ, χαμογελαστούς, σε μία τυπική χειραψία.

phgh:http://hellasforce.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου