Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

ΞΥΠΝΗΣΤΕ: Η Αμφίπολη του Μεγ. Αλεξάνδρου σουβλερό καρφί στα σχέδια του Ερντογάν


ΠΟΙΟΣ ΑΡΑΓΕ να ξυπνήσει;
Ο τύμβος της Αμφίπολης δεν είναι μόνο η σπουδαιότερη αρχαιολογική ανακάλυψη των τελευταίων χρόνων , δεν συνιστά παγκόσμιο πολιτισμικό σημείο αναφοράς αλλά αποτελεί κατ εξοχήν γεωπολιτικό εργαλείο υπέρ της Ελλάδος και μάλιστα σε αυτές τις κρίσιμες ώρες.
Ο κόλπος του Ορφανού με τον στρατηγικό ποταμό Στρυμόνα στα χείλη του οποίου βρέθηκε το θεόσταλτο δώρο του τύμβου της Αμφίπολης περιγράφει το Δυτικό όριο μιας περιοχής που θεωρείται η πιο κρίσιμη και ενδιαφέρουσα για όλους τους ισχυρούς παίκτες της εποχής μας.
Αυτή η στενή λωρίδα γης του ηπειρωτικού και παραθαλασσίου μετώπου της Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης πέρα από τους ενεργειακούς θησαυρούς βλ. πετρελαϊκά κοιτάσματα Θάσου –Μπάμπουρα –Λαδοξέρα, τις σπάνιες ή διαστημικές γαίες στα αμμουδερά υποθαλάσσια αντίκλινα του , τον χρυσό και το ουράνιο στο Παγγαίο, τις χρυσοφόρες φλέβες στην Χαλκιδική …
Αυτή λοιπόν η λωρίδα έχει μπει στο βάσκανο μάτι πολλών ενδιαφερομένων …
Ακούστε για ποιο λόγο …
Διότι οδηγεί στην ΠΟΛΗ και τα ΣΤΕΝΑ όπου και θα παιχτεί και το κυριότερο σενάριο της επερχόμενης παγκόσμιας τραγωδίας.
Ο σουλτάνος το γνωρίζει και θέλει να προκαταλάβει θέσεις για αυτό βρίσκεται στα κάγκελα της παραφροσύνης του.
«ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΡΕΧΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΑ…
Άρχισαν να δημοσιεύουν νέους χάρτες στην Τουρκία: Στην Θεσσαλονίκη ή το λιγότερο στον ποταμό Στρυμόνα τα δυτικά τουρκικά σύνορα!
Οι πρώτοι χάρτες του πώς εννοεί τη νέα «Μεγάλη Τουρκία» ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ,Ερντογάν ήρθαν στην δημοσιότητα. Αποτυπώνουν είτε τον «Εθνικό Όρκο» που εγκρίθηκε σε κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης στις 28 Ιανουαρίου 1920, για την υλοποίηση του οποίου δεσμεύθηκε ο Ρ.Τ.Ερντογάν…
Σεβόμαστε τα φυσικά σύνορα, αλλά δεν μπορούμε ούτε θα επιτρέπουμε σε κανέναν να χαράξει σύνορα στην καρδιά μας. Η Τουρκία δεν είναι μόνο η Τουρκία.
Είτε ένα νέο «Εθνικό όρκο» σε χάρτη που δημοσιεύθηκε στην ισλαμική εφημερίδας Diriliş Postası που θεωρείται κάτι σαν το alter ego του Ρ.Τ.Ερντογάν και η οποία δεν περιλαμβάνει την Κύπρο, δυτικά σταματάει στον Στρυμώνα αλλά φυσικά «καταπίνει» το σύνολο των νησιών του Α.Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Κάνοντας σαφή και ονομαστική αναφορά στον «Εθνικό Όρκο» (Misakı Millî), ο Ρ.Τ.Ερντογάν υποστήριξε ότι η Τουρκία διατηρεί… παρεμβατικά δικαιώματα στα εδάφη της άλλοτε οθωμανικής αυτοκρατορίας: »
ΠΟΙΟΣ λοιπόν θα βγάλει το σπαθί του Μεγ. Αλεξάνδρου και θα το δείξει στον Σουλτάνο της κακιάς ώρας;
«Οι ανακοινώσεις του Μιχάλη Λεφαντζή στο Παγκόσμιο Συνέδριο Αρχαιολογίας στην Αγία Πετρούπολη δεν φέρνουν μόνο τα «πάνω κάτω» στους επικριτές της ανασκαφής της Αμφίπολης αλλά σηματοδοτούν και παράλληλα προαναγγέλλουν μια σειρά νέων εξελίξεων σε πολλαπλά επίπεδα σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Η σημαντική ανακοίνωση που έγινε στο Ερμιτάζ , πως οι Αρχαίοι Έλληνες γκρέμισαν αιφνιδιαστικά το Βόρειο τείχος της Αμφίπολης για να κατασκευάσουν τον περίβολο στο τύμβο Καστά, όπως και τη βάση του λέοντα, αποσυντονίζει τώρα, κυρίως εκείνους που επιμένουν στη ρωμαϊκής εποχής δημιουργία του μνημείου, αφού κάθε ημερομηνία που αποκλίνει του διαστήματος (325 – 300 πΧ) καταρρίπτεται, μετά και τη χρονολόγηση των τειχών από την αρχαιολόγο Χαίδω Κουκούλη.
Σύμφωνα με τα όσα παρουσίασε , οι πωρόλιθοι που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του περιβόλου είναι ίδιοι με αυτούς των τειχών της Αμφίπολης .
Aφαιρέθηκαν κατά μήκος 183, 270 και 45 μέτρα αντίστοιχα. από σημείο που βρίσκεται κοντά στο Βυζαντινό πύργο πλησίον στο χώρο όπου διοργανώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ της Αμφίπολης. Βάσει κλίμακας πρόκειται για την ίδια ποσότητα πώρινων πωρόλιθων που αφαιρέθηκαν με αυτούς που χρησιμοποιήθηκαν στην κατασκευή του περιβόλου.
Η σημαντική διαπίστωση όμως που προκύπτει, έχει να κάνει με τη χρονολόγηση των τειχών και κατ επέκταση με την χρονολόγηση της κατασκευής του περιβόλου
Η αρχαιολόγος Χάιδω Κουκούλη πρώην προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Σερρών, χρονολόγησε με νομίσματα τις επισκευές που έκαναν οι αρχαίοι Μακεδόνες στα σημεία του Βόρειου τείχους απ όπου αποψιλώθηκαν οι πωρόλιθοι. Η χρονολόγηση αυτή είναι στο τελευταίο τέταρτο του 4ου πχ αιώνα.»
Μεγάλο σοκ όμως προκαλεί και μια ακόμη αποκάλυψη του αρχιτέκτονα, και αφορά στην τυπολογία του σπαθιού που κρατάει ο αφηρωισμένος ήρωας που απεικονίζεται στο μαρμάρινο γλυπτό του Λέοντα και το οποίο προσομοιάζει με το σπαθί του Μέγα Αλέξανδρου».
Μέχρι στιγμής μπορεί να μην βρήκαμε τον μεγάλο στρατηλάτη αλλά η μεγάλη ώρα πλησιάζει και οι εχθροί μας το οσμίζονται.
Τουλάχιστον ας κρατήσουμε με την δέουσα προσοχή τα ιερά και τα όσια της πατρογονικής γης.
Αυτά θα μας δώσουν τα πιο ισχυρά επιχειρήματα να διεκδικήσουμε τα δίκαια μας απέναντι στο καλοπροαίρετο κομμάτι της ανθρωπότητας που πάντα θα υφίσταται κόντρα στους σκοτεινούς σχεδιασμούς των αντίχριστων.
Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση
Δρ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου