Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Ελλάδα- Τουρκία: Ο Ερντογάν και ο επικίνδυνος ρόλος του

«’Για πρώτη φορά υπάρχει ορατό ενδεχόμενο να ιδρυθεί όχι μόνο ένα αλλά δύο κουρδικά κράτη’’ δήλωσε μεταξύ άλλων ο καθηγητής Σπύρος Πλακούδας σχετικά με όλα όσα συμβαίνουν στον Περσικό Κόλπο. Ακόμα αναφέρθηκε στο ρόλο του Ερντογάν και πως μπορεί να επηρεάσει τις εξελίξεις.

Ο Έλληνας ειδικός επιστήμονας μίλησε για το ιστορικό υπόβαθρο, που αποτελεί το θεμέλιο για τα ιστορικά και παγκόσμιας σημασίας τελευταία γεγονότα, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητά του για ένα προσεχές μέλλον «μεστό από αλλαγές και ανακατατάξεις που επηρεάζουν και τον δυτικό κόσμο, αλλά και τις ισορροπίες που διαμορφώνουν το πεδίο μέσα στις οποίο η Ελλάδα θα χαράσσει και τη δική της πολιτική», είπε στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FΜ».

Αλβανοτσάμηδες: «Διαβεβαιώνω τους Έλληνες ότι η επιστροφή μας στον τόπο μας είναι μόνο θέμα χρόνου»


Ο επικεφαλής του κόμματος των Αλβανοτσάμηδων- PDIUΣφετίμ Ιντρίζι αντέδρασε μετά την παρέμβαση του Έλληναν πρέσβη για την εγκατάσταση λίθινων πλακών που μεταφέρθηκαν από τις Φιλιάτες (της Θεσπρωτίας) στην ‘πλατεία Σκεντέρμπεη’των Τιράνων.

Κύπρος: ‘’Πράσινο φως’’ από Λευκό Οίκο για έρευνες και εξορύξεις στην ΑΟΖ



Κατά τη χθεσινή συνάντηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας με τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, στον Λευκό Οίκο, ο κ. Πενς χωρίς περιστροφές δήλωσε πως ο Λευκός Οίκος υποστηρίζει πλήρως το δικαίωμα της Κύπρου για έρευνες και εκμετάλλευση στην ΑΟΖ της. Πρόκεται για ένα σαφές μήνυμα προς την Άγκυρα, η οποία το τελευταίο διάστημα εξαπολύει μαζικά απειλές, προκειμένου να ανακοπούν οι έρευνες και γεωτρήσεις των ενεργειακών κολοσσών. 

Ψηφίζει τα πάντα η κυβέρνηση και δεν παίρνει απολύτως τίποτα – ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ ο καλύτερος «υπάλληλος» των δανειστών – Διαλύουν την ελληνική κοινωνία


Η κυβέρνηση συνεχίζει να νομοθετεί μέτρα σε βάρος των πολιτών, βάζοντας ξανά στην κλίνη του Προκρούστη τις συντάξεις μόνο και μόνο για να αποδεσμεύσουν οι δανειστές τη δόση. Γιατί, την ελάφρυνση του χρέους δεν πρόκειται να την πάρει στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου. Στην καλύτερη, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος θα φύγει με υποσχετική, μία ακόμη φορά ότι, το θέμα θα… συζητηθεί μετά τις εκλογές στη Γερμανία.

ΕΚΤΑΚΤΟ – Γεωτρήσεις μέσα στο 2017 εξήγγειλε η Τουρκία – Παρέμβαση ΗΠΑ: «Ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής της Ζώνης»



Ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάϊκ Πενς σε δήλωση-παρέμβαση για το Κυπριακό και τις τουρκικές προκλήσεις τόνισε  ότι «ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής της Ζώνης».

Φοβάται διαρροές η κυβέρνηση-Ποιοι βουλευτές αντιδρούν στα νέα μέτρα



    Φοβάται διαρροές η κυβέρνηση-Ποιοι βουλευτές αντιδρούν στα νέα μέτρα

    Πως προσπαθεί να πείσει η κυβέρνηση

    Άλλο ένα crash test θα έχει τις επόμενες ώρες η κυβέρνηση με... τους βουλευτές της, καθώς ξεκινά σήμερα η επείγουσα συζήτηση και ψηφοφορία επί των πέντε τροπολογιών με τις «ουρές» των προαπαιτουμένων.
    Η ψηφοφορία αναμένεται να γίνει το απόγευμα, ενώ θεωρείται δεδομένο ότι η αντιπολίτευση θα ζητήσει να είναι ονομαστική. Εάν το αίτημα υποβληθεί στο «παρά πέντε», δεν αποκλείεται η ψηφοφορία να οριστεί για τη Δευτέρα.

    Μ.Βρετανία: Πάει πίσω το Brexit εξαιτίας των εκλογών;


    Μ.Βρετανία: Πάει πίσω το Brexit εξαιτίας των εκλογών;

    Ποια είναι τα τελευταία δεδομένα που μας έρχονται από το νησί; 

    Η Βρετανία ίσως να χρειαστεί να ζητήσει να καθυστερήσουν οι διαπραγματεύσεις για το Brexit, αφού το κόμμα της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι έχασε την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, εκτίμησε σήμερα η JPMorgan.

    Απόφαση Ευρωκοινοβουλίου: Οι μετανάστες σημαντικότεροι από τα κράτη!

    Απόφαση Ευρωκοινοβουλίου: Οι μετανάστες σημαντικότεροι από τα κράτη!

    Τι νέο ετοιμάζεται

    Το ζήτημα του διαμοιρασμού της ευθύνης σε όλα τα κράτη μέλη στο προσφυγικό θέτουν ψηλά στην ατζέντα τους η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωκοινοβούλιο, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να είναι σε τροχιά εκκίνησης της διαδικασίας επιβολής κυρώσεων στις χώρες που δεν συμμορφώνονται με τις υποχρεώσεις τους στην υποδοχή προσφύγων.

    Προς διάλυση το Κατάρ; Οι δύο χώρες-"κλειδιά" στη Μέση Ανατολή


    Προς διάλυση το Κατάρ; Οι δύο χώρες-"κλειδιά" στη Μέση Ανατολή

    Δεκάδες διπλωματικά παιχνίδια παίζουν "πίσω από τις πλάτες" του μικρού πλην πάμπλουτου κρατιδίου του Κόλπου, με την Τουρκία να επιβουλεύεται πάση θυσία την διατηρησή του ως αυτόνομη κρατική οντότητα, ενώ τα υπόλοιπα "αδελφά" αραβικά εμιράτα να επιθυμούν την καταστροφή του. Η ίδια η οικονομική διάρθρωση του Κατάρ δεν επιτρέπει την πολυήμερη ένταση, αφού εάν η χώρα δεν εξάγει πετρέλαιο (που είναι το κατ' εξοχήν μέσο εισοδήματός της) κινδυνεύει με οικονομική και κρατική διάλυση.

    Η Ελλάδα εισέρχεται στη νέα εποχή - Τι κατατέθηκε χθες στη Βουλή που αλλάζει τα δεδομένα

    Η Ελλάδα εισέρχεται στη νέα εποχή - Τι κατατέθηκε χθες στη Βουλή που αλλάζει τα δεδομένα

    Του Άρη Δημόπουλου

    Λίγοι πρόσεξαν και ακόμη λιγότεροι κατάλαβαν τι ακριβώς κατατέθηκε χθες Πέμπτη στη Βουλή, καθώς οι περισσότεροι μείνανε αποκλειστικά και μόνο στα νέα μέτρα λιτότητας. Τα συνολικά 2,1δισ. ευρώ αναμένεται να εφαρμοστούν το νωρίτερο από το 2019, ωστόσο μαζί τους ήρθε και κάτι άλλο που θα μας απασχολήσει ήδη από τους αμέσως επόμενους μήνες.

    ΤΩΡΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΕΙ ΤΟΝ ΣΟΙΜΠΛΕ….


    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, απηύθυνε έκκληση στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να μην αφήσει την εγχώρια πολιτική να επηρεάσει την απόφασή του για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
    Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Die Welt, ο κ. Παυλόπουλος δήλωσε πως η Ελλάδα εφάρμοσε τις περικοπές στις συντάξεις και τις φορολογικές αλλαγές όπως υποσχέθηκε και η Γερμανία θα πρέπει να τηρήσει τις δικές της υποσχέσεις και να εγκρίνει κάποια ελάφρυνση χρέους.

    ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ….ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΦΑΛΜΑ


    Ο προβληματισμός του Καραμανλή
    Μαθαίνω εξ εγκυροτάτων πηγών (πιο έγκυρες δεν γίνεται) ότι τούτες τις ημέρες ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής είναι εξαιρετικά προβληματισμένος και το δείχνει (τουλάχιστον στους συνομιλητές του).

    Καλά δεν βλέπετε; Ο Ερντογάν φτιάχνει λιμάνι δίπλα στην Αλεξανδρούπολη για να μεταφέρει το πετρέλαιο της Λαδοξέρας στην ΠΟΛΗ;


    Άραγε θα ξυπνήσουμε τώρα που έρχονται να μεταγγίσουν ( κλέψουν) το ενεργειακό αίμα της πατρίδας μας;
    Οι εξελίξεις τρέχουν παντού αλλά σύντομα θα πάρει φωτιά και το ΑΙΓΑΙΟ.
    Η Λαδοξέρα για εμάς και η Ζουράφα για τους τούρκους ήταν πάντα στο μάτι των κουρσάρων.
    Στις 20 Ιανουαρίου του 2016 αρθρογραφούμε
    «Γιατί δήλωσε ο ανεκδιήγητος τούρκος…;
    Η Ζουράφα( Λαδοξέρα στα Ελληνικά) βρίσκεται κοντά στην Κωνσταντινούπολη.

    ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ! ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ…. ΣΤΟ «ΚΟΚΚΙΝΟ» Η ΡΟΔΟΣ !!!


    ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΕΙΣΒΟΛΗ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ…ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ!
    Σε λίγε μέρες, 25/6, οι μουσουλμάνοι θα γιορτάσουν το Μπαιράμ και με την ευκαιρία αυτή αναμένονται χιλιάδες Τούρκοι να επισκεφτούν τα ελληνικά νησιά, γεγονός που από την μια χαροποιεί τις τοπικές οικονομίες, από την άλλη όμως εμπεριέχει και πολλές… «παρενέργειες».

    ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ…. Ε Φ Ι Α Λ Τ Η Σ …. Α Ν Α Τ Ρ Ι Χ Ι Λ Α …. Μάθετε το ΣΧΕΔΙΟ που Εφαρμόζεται ΤΩΡΑ…


    Εφιάλτης !! Ότι εδάφη χάσει η Τουρκία για τη δημιουργία του Κουρδιστάν , θα τα αναπληρώσει στο Αιγαίο με τις ευλογίες των » Μεγάλων δυνάμεων «
    ​Ο Κίνδυνος αυτός δυστυχώς , δεν μπορεί ακόμα να γίνει αντιληπτός από το πολιτικό μας σύστημα …. δεδομένο που προκαλεί ανατριχίλα .
    Οι «γκουρού¨ της γεωπολιτικής ( δημοσιογράφοι στα κεντρικά δελτία ειδήσεων , καθηγητές διεθνών σχέσεων που έχουν χρόνια να ενημερωθούν για τα νέα δεδομένα , εμπειρικοί αναλυτές που έχουν «κολλήσει » στα παλιά και άλλοι ) …. πολλοί εξ αυτών , κάνουν ένα τεράστιο λάθος νομίζοντας ότι η Τουρκία απομονώνεται συνδεδεμένη στο άρμα του Κατάρ .