Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Οι ΗΠΑ πήραν θέση υπέρ της Ελλάδος στην διαπραγμάτευση: "Λύση χωρίς ρύθμιση χρέους δεν υπάρχει"

ΤΖΑΚ ΛΙΟΥ: "Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΕΝΑ ΣΟΚ ΤΩΡΑ"

 
Σε μια εξαιρετικά σημαντική δήλωση προχώρησε σήμερα ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ Τζακ Λιου παίρνοντας θέση ουσιαστικά υπέρ της Ελλάδος στο πιο ευαίσθητο σημείο της διαπραγμάτευσης.
Ο υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής δήλωσε ότι «το χρέος πρέπει να αποτελεί μέρος των διαπραγματεύσεων» και συμπλήρωσε «η παγκόσμια οικονομία δεν χρειάζεται ένα σοκ τώρα».
«Η Ελλάδα πρέπει να κάνει επώδυνες προσαρμογές (...) και οι διεθνείς πιστωτές της πρέπει να δείξουν ευελιξία όσον αφορά στους στόχους και τον τρόπο επίτευξής τους. Και χρειάζεται να γίνει συζήτηση για μια μορφή αναδιάρθρωσης ενός μέρους του ελληνικού χρέους» επισήμανε ο Λιου σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ιστότοπο Yahoo! Finance, μία ημέρα πριν το κρίσιμο Eurogroup του Σαββάτου.
Εξάλλου, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι τον ανησυχεί ο τρόπος που διεξάγονται οι διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες και τα τελεσίγραφα που ανακοινώνονται.
«Αυτό που με ανησυχεί όσον αφορά στις συζητήσεις για την Ελλάδα είναι ο αριθμός των προθεσμιών, καθώς και το πόσες φορές οι διαπραγματεύσεις έχουν βρεθεί στο χείλος του γκρεμού» ανέφερε.
«Ο κίνδυνος ενός ατυχήματος αυξάνεται, όταν έχετε αυτό το είδος (των καταστάσεων) και όλοι πιέζονται πριν από μια προθεσμία» είπε ο Λιου, τονίζοντας πως η παγκόσμια οικονομία δεν χρειάζεται να υποστεί ένα νέο «σοκ».
Είναι η πρώτη φορά που οι ΗΠΑ αποδέχονται επίσημα ότι μια αναδιάρθρωση ή "κούρεμα" χρέους πρέπει να αποτελεί μέρος της συνολικής λύσης του προβλήματος.



phgh:Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 
 

Κυβέρνηση: "Γιατί απορρίψαμε τη πρόταση των δανειστών" - Non-paper από το Μαξίμου τα εξηγεί όλα


 
«Non paper» για τους λόγους που απορρίπτει τη νέα πρόταση των δανειστών για πεντάμηνη παράταση εξέδωσε το απόγευμα της Παρασκευής η κυβέρνηση.
 
Σε αυτό, εξηγεί:
 
1. Η πρόταση των θεσμών προς την ελληνική κυβέρνηση ήταν να νομοθετηθούν άμεσα βαθειά υφεσιακά μέτρα [τα οποία θα πλήξουν και τον ήδη τραυματισμένο κοινωνικό ιστό της χώρας] ως προϋπόθεση για πεντάμηνη χρηματοδότηση η οποία, ωστόσο, κρίνεται παντελώς ανεπαρκής. Αν αυτή η πρόταση γινόταν αποδεκτή από την κυβέρνηση και το Κοινοβούλιο, οι πολίτες και οι αγορές θα προεξοφλούσαν ένα πεντάμηνο περαιτέρω συρρίκνωσης που θα οδηγούσε σε άλλη μία διαπραγμάτευση υπό συνθήκες κρίσης. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η πρόταση των θεσμών.
 
2. Ως προς το χρηματοδοτικό κενό των επόμενων πέντε μηνών, η πρόταση των θεσμών αφορά 12 δισ. ευρώ από Ευρωπαϊκούς θεσμούς [EFSF και επιστροφή κερδών της ΕΚΤ από τα ομόλογα SMP] συν 3,5 δισ. ευρώ από το ΔΝΤ [τα οποία, όμως, είναι απίθανο να αποδοθούν όπως εξηγείται πιο κάτω), συνολικά, δηλαδή, 15,5 δισ. ευρώ. 
 
3. Πιο συγκεκριμένα, η πρόταση που παρουσιάστηκε στο χτεσινό Eurogroup στον Υπουργό Οικονομικών έχει ως εξής:
 
α. Τις επόμενες μέρες να αποδοθούν τα κέρδη της ΕΚΤ του 2014 από την αγοραπωλησία των ομολόγων του προγράμματος SMP [τα οποία παρακρατούν έξι μήνες οι εταίροι υπέρ της Ελλάδας] ύψους 1,8 δισ. ευρώ –ποσό που θα δοθεί στις 30 Ιουνίου, μαζί με άλλα 100 εκ. ευρώ από το υστέρημα του κράτους, στο ΔΝΤ.
β. Στα μέσα Ιουλίου θα «δοθούν» στη χώρα 4 δισ. ευρώ συνολικά από τον EFSF. Από αυτά τα 1,8 δισ. ευρώ θα προέρχονται από την τελευταία δόση του 2ου Μνημονιακού δανείου συν 2,2 δισ. ευρώ που θα προέλθουν από μέρος των 10,9 δισ. ευρώ του ΤΧΣ -χρήματα που, υπενθυμίζεται, είχαν προβλεφθεί αποκλειστικά για τυχόν αναχρηματοδότηση των τραπεζών. Από αυτά τα 4 δισ. ευρώ τα 3,5 δισ. ευρώ θα αποδοθούν στην ΕΚΤ για αποπληρωμή ενός ομολόγου του προγράμματος SMP, το οποίο ωριμάζει, ενώ τα υπόλοιπα 500 εκ. ευρώ θα τεθούν στην διάθεση του ΕΣΠΑ [μέρος εθνικής χρηματοδότησης].
γ. Αρχές Αυγούστου, άλλα 4,7 δισ. ευρώ θα αποσπαστούν από τα 10,9 δισ. ευρώ του ΤΧΣ [στο ταμείο, πλέον, απομένουν ελάχιστα χρήματα στο ταμείο υπέρ των τραπεζών], ώστε να αποπληρωθεί το έτερο ομόλογο του προγράμματος SMP της ΕΚΤ.
δ. Τέλος, τον Οκτώβριο, 1,5 δισ. ευρώ από τα κέρδη της ΕΚΤ του 2015 [από την αγοραπωλησία των ομολόγων του προγράμματος SMP] θα αποδοθούν στο ΔΝΤ.
 
4. Τα παραπάνω ποσά κρίνονται ανεπαρκή καθώς δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τα ποσά που το ελληνικό δημόσιο έχει πληρώσει στους δανειστές του [κυρίως το ΔΝΤ], χωρίς να έχει εισπράξει ούτε ένα ευρώ από τους δανειστές, εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ληξιπρόθεσμες οφειλές και αύξηση των ρέπος. 
 
5. Η πρόταση δεν προβλέπει ούτε ένα ελάχιστο αποθεματικό για το ελληνικό δημόσιο αλλά ούτε και τις μελλοντικές αποπληρωμές του ΔΝΤ, ζήτημα ύψιστης σημασίας, δεδομένης της άρνησης του ΔΝΤ να καταβάλει τις δόσεις που προβλέπονται από την δανειακή συμφωνία καθώς κρίνει πως το ελληνικό δημόσιο χρέος δεν είναι βιώσιμο. 
 
6. Καθίσταται φανερό ότι η πρόταση των θεσμών, ακόμα κι αν δεν λάβουμε υπ’ όψη τα υφεσιακά και κοινωνικά αποδομητικά μέτρα που προβλέπει, αφήνει ένα σημαντικό χρηματοδοτικό κενό για την πεντάμηνη περίοδο επέκτασης που προβλέπει ενώ, κι αυτό είναι το ανησυχητικότερο, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε νέα σκληρή διαπραγμάτευση, κι ένα νέο καταστροφικό Μνημόνιο, στο τέλος του χρόνου. 
 
7. Η κυβέρνηση κατέθεσε λελογισμένη πρόταση διευθέτησης του χρέους και επίλυση του χρηματοδοτικού προβλήματος [π.χ. μέσα από την de facto μεταβίβαση του χρέους προς την ΕΚΤ προς τον ESM], πρόταση που αρνήθηκαν οι θεσμοί. Η κυβέρνηση δεν έχει λαϊκή εντολή, ούτε και ηθικό δικαίωμα, να προσυπογράψει ένα νέο Μνημόνιο.
 
 
phgh: defencenet.gr
 

Σχέδιο "ασημένια δραχμή": Πώς θα έβγαζαν την Ελλάδα από το ευρώ μετά την ανατροπή της κυβέρνησης Καραμανλή!


ΣΟΚ ΑΠO ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΑΚΡΙΤΗ Δ.ΦΟΥΚΑ

 
Στοιχεία που σοκάρουν και αναδεικνύουν με σαφή και τεκμηριωμένο τρόπο πώς οι ΗΠΑ ανέτρεψαν την κυβέρνηση Καραμανλή, αλλά και τον ρόλο στενών συνεργατών του μετέπειτα πρωθυπουργούσε Γιώργου Παπανδρέου ως πρακτόρων των ΗΠΑ φέρνει στο φως της δημοσιότητας το πόρισμα του ανακριτή κατά της διαφθοράς Δημήτρη Φούκα, ο οποίος ερευνούσε την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών και του σχεδίου «Πυθία» που αφορούσε στο σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή.
Το σημαντικότερο "λαβράκι": Στο πλαίσιο της έρευνας αποκαλύφθηκε οργανωμένη προσπάθεια μιας ομάδας ατόμων για να βγει η Ελλάδα από το ευρώ!
Ο ανακριτής, Δημήτρης Φούκας, ολοκλήρωσε την πολυετή ανάκριση του για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών και του σχεδίου "Πυθία 1" που αφορούσε προπαρασκευαστικές πράξεις έσχατης προδοσίας επι κυβερνήσεως Κ. Καραμανλή.
Οι δύο «καυτές» δικογραφίες από το 2013 έχουν συγχωνευθεί σε μία ενιαία-μεγάλη- δικαστική έρευνα η οποία έφτασε στην ολοκλήρωση της. Πλέον, η υπόθεση περνάει στα χέρια των δικαστών του Συμβουλίου Εφετών οι οποίοι θα κρίνουν την περαιτέρω πορεία της και εάν θα πραγματοποιηθεί δίκη.
Η πολυετής ανάκριση έκλεισε με ένα πολυσέλιδο πόρισμα το οποίο αποκαλύπτει  σχέδιο για νέο εθνικό νόμισμα το οποίο αποκαλεί «ασημένια δραχμή», το 2012, με πρωταγωνιστή τον στενό συνεργάτη του Γιώργου Παπανδρέου, Αλεξ Ρόντο.
Το παζλ των αποκαλύψεων συνθέτουν  ισχυρά πρόσωπα, οι μυστικές υπηρεσίες της Ελλάδας και των ΗΠΑ, πράκτορες που στην πορεία εξαφανίστηκαν, απόρρητες εκθέσεις και  τηλεγραφήματα του Wikileaks.
Οι αναφορές  του ανακριτικού πορίσματος θα μπορούσαν να αποτελέσουν σενάριο για ένα κατασκοπευτικό θρίλερ που κόβει την ανάσα και τινάζει στον αέρα το πολιτικό σκηνικό.
Η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του διπλωμάτη Άλεξ Ρόντου, στενού συνεργάτη του Γιώργου Παπανδρέου, στο πλαίσιο της έρευνας του σχεδίου Πυθία 1 έφερε στο προσκήνιο το σχέδιο  «ασημένια δραχμή» και στην ανάκριση το όνομα του Μεξικανού επιχειρηματία Julio Salinas Price, συμβούλου επι οικονομικών θεμάτων του προέδρου του Μεξικού και ιδιοκτήτη ορυχείων αργύρου.
Σύμφωνα με το πόρισμα ο Α. Ρόντος  συνομιλούσε κατά το έτος 2012 –επί συγκυβέρνησης Παπαδήμου και ενώ είχε παραιτηθεί ο Παπανδρέου από το Νοέμβριο του 2011- με τον Μεξικανό επιχειρηματία.
Σκοπός της έλευσης του στην Ελλάδα, σύμφωνα με το διαβιβαστικό έγγραφο του ανακριτή ήταν «η προώθηση σχεδίου που προέβλεπε την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και την εισαγωγή. Εθνικού νομίσματος. Το σχέδιο αυτό για πρακτικούς λόγους αποκαλέσαμε ασημένια δραχμή, προέβλεπε την εισαγωγή νέου νομίσματος εκτιμώμενης αξίας διπλάσιας του ετήσιου ΑΕΠ καλυμμένους σε ποσοστό 20% από αξία αργύρου που θα χορηγούσε ο προμηθευτής, δηλαδή ο Price.»
Ο ανακριτής αναφέρει πως  πληροφορίες για την επίσκεψη του Price και τις επαφές του στην Ελλάδα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε κατοχή προσώπου που δεν κατονομάζεται μεν, αλλά στο σπίτι του έγινε έρευνα στο πλαίσιο ανακριτικής εφόδου.
Το defencenet.gr γνωρίζει το πρόσωπο αυτό, αλλά επιφυλάσσεται για την δημοσιοποίηση της ταυτότητός του καθώς η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη...
Στο πόρισμα, επίσης, αναφέρεται ότι "Θα προέκυπτε για τη χώρα επιβάρυνση ύψους 70 δισ. ευρώ για την έκδοση του νέου νομίσματος στην οποία θα έπρεπε να προστεθούν οι αμοιβές συμβούλων και μεσιτών".
"Ήδη έχει ασκηθεί ποινική δίωξη κατά αγνώστων για την ύπαρξη σχεδίου και ενδεχόμενης κεντρικής υποκίνησης ενεργειών που αποσκοπούσαν στην άσκηση πίεσης και στον εξαναγκασμό της ελληνικής κυβέρνησης να αλλάξει πολιτική σε θέματα που αφορούσαν τις διεθνείς σχέσεις της χώρας".
Στο πλαίσιο των συγκεκριμένων ενεργειών εντάσσεται, σύμφωνα με τον δικαστικό λειτουργό και το σχέδιο δολοφονίας του τότε πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή καθώς όπως αναφέρει: "Σκοπός των δραστών φαίνεται ότι ήταν η διακοπή της πολιτικής και οικονομικής προσέγγισης της Ελλάδας με τη Ρωσία που τότε είχε αρχίσει να διαμορφώνεται σε κρίσιμους τομείς ειδικότερα της ενέργειας, των εξοπλισμών και των κρατικών προμηθειών".
Ιδιαίτερη μνεία για το θέμα στο πολυσέλιδο πόρισμα του κ. Φούκα γίνεται στη σύναψη συμφωνίας αφενός μεν για την κατασκευή του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη και αφετέρου του αγωγού φυσικού αερίου South stream.
Από τα τηλεγραφήματα που δημοσιεύτηκαν στο Wikileaks αλλά και τις καταθέσεις των μαρτύρων – σύμφωνα με το πόρισμα- προκύπτει ότι  «το πολιτικό περιβάλλον που άρχισε να διαμορφώνεται στις ελληνορωσικές σχέσεις προκάλεσε προβληματισμούς στην κυβέρνηση των ΗΠΑ που δεν μπορούσαν να εκτιμήσουν αν οι ανωτέρω ενέργειες συνιστούσαν στρατηγική μεταστροφή της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής ή όχι... Όπως προκύπτει από την έρευνα υπήρξαν ενέργειες εκ μέρους της κυβέρνησης των ΗΠΑ με σκοπό την ανατροπή των αρρωστημένων, όπως χαρακτηρίζονται, συμφωνιών.»
Τα ανωτέρω επιβεβαιώνονται και από πληροφοριακά δελτία της ΕΥΠ αλλά και από μαρτυρία του πράκτορα με την κωδική ονομασία «ΘΣ 13».
Οι αντιδράσεις των Αμερικανών για τους αγωγούς καταγράφονται στο πόρισμα το οποίο αναφέρεται και στο ρόλο διαμεσολαβητή του φέρεται να είχε γνωστός εφοπλιστής.
«Το γεγονός της στήριξης της αμερικανικής πλευράς προς τον αγωγό ΤΑΡ εκτιμάται ότι μεταφέρθηκε στις ελληνικές κυβερνήσεις μετά το 2009, επιβεβαιώθηκε δε από την κατάθεση του μάρτυρα Βίκτωρα Ρέστη, ο οποίος μετά από συνάντηση του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ τον Μάιο του 2012 μετέφερε στην ελληνική πολιτική ηγεσία την αμερικανική θέση. Αποτέλεσμα ήταν η σταδιακή εγκατάλειψη των σχεδίων των αγωγών και η δέσμευση της ελληνικής πλευράς στο σχέδιο του αγωγού ΤΑΡ. Επίσης εγκαταλείφθηκε το σχέδιο προμήθειας στρατιωτικού υλικού από τη Ρωσία.»
Σύμφωνα με τον ανακριτή Φούκα "στις 26/03/2014 επικοινώνησε με το ανακριτικό γραφείο πρώην στέλεχος της ΕΥΠ με τον οποίο υπήρξε προηγούμενη συνεργασία ζητώντας συνάντηση με τον ανακριτή. Η συνάντηση έγινε αυθημερόν και αυτός αναφέρθηκε σε τηλεφωνική επικοινωνία του με στέλεχος των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ που είχε υπηρετήσει παλαιότερα στην Ελλάδα, ο οποίος του ζήτησε να έρθει σε επαφή με τον ανακριτή και να μεταφέρει την άποψη ότι οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις ειναι πλέον φιλικές και ότι η έρευνα πρέπει να σταματήσει διότι εμποδίζει την περετερω ανάπτυξη τους."
Την ίδια στιγμή ο ανακριτής στο πόρισμα του αναφέρει για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών πως : "Στην Αθήνα από τον Αύγουστο του 2004 μέχρι και το Μάρτιο του 2005 ο William B, Αμερικανός πράκτορας, επιχείρησε με πρόθεση να λάβει σε γνώση του απόρρητες πληροφορίες που αφορούν στα συμφέροντα της Ελληνικής Δημοκρατίας μέσω τηλεφωνικών υποκλοπών.
Η σύζυγος του συγκεκριμένου προσώπου όπως προέκυψε, ήταν εκείνη που είχε αγοράσει τα καρτοκινητά-σκιές από την Ακτή Μιαούλη με το ψευδώνυμο Πέτρος Μάρκου, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για την παρακολούθηση δεκάδων πολιτικών, μελών της τότε κυβέρνησης αλλά και δεκάδων άλλων προσώπων.
Από την άρση απορρήτου μιας εκ των τεσσάρων τηλεφωνικών συνδέσεων προέκυψε ότι η τηλεφωνική σύνδεση ενεργοποιήθηκε και σε άλλη συσκευή με στοιχεία συνδρομητή American Embassy. Μετά την αποκάλυψη των υποκλοπών ο William B εξαφανίστηκε από την Ελλάδα".
Επίσης όπως επισημαίνεται στο πόρισμα σύμφωνα με αναφορές στο Wikileaks προκύπτει ότι υπήρχαν υπάλληλοι της ΕΥΠ επιρρεπείς σε διαρροές οι οποίοι χαρακτηρίζονται ως "δυσαρεστημένοι". Από την έρευνα που διενεργήθηκε, προέκυψε ότι εντός του 2005, υπάλληλοι της ΕΥΠ που είχαν πρόσβαση σε απόρρητα στοιχεία, τα παρέδιδαν σε μη δικαιούμενα πρόσωπα και συγκεκριμένα στον τότε βουλευτή Μιχάλη Καρχιμάκη και στενό συνεργάτη του Γ.Παπανδρέου.
Σύμφωνα με τον ανακριτή Φούκα «στις 26/03/2014 επικοινώνησε με το ανακριτικό γραφείο πρώην στέλεχος της ΕΥΠ με τον οποίο υπήρξε προηγούμενη συνεργασία ζητώντας συνάντηση με τον ανακριτή. Η συνάντηση έγινε αυθημερόν και αυτός αναφέρθηκε σε τηλεφωνική επικοινωνία του με στέλεχος των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ που είχε υπηρετήσει παλαιότερα στην Ελλάδα, ο οποίος του ζήτησε να έρθει σε επαφή με τον ανακριτή και να μεταφέρει την άποψη ότι οι ελληνοαμερικανικές είναι πλέον φιλικές και ότι η έρευνα πρέπει να σταματήσει διότι εμποδίζει την περαιτέρω  ανάπτυξη τους.»



phgh:Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

"Δεν γονατίζουμε η ευθύνη δική σας για ότι συμβεί" - Καμμένος προς Ευρωπαίους



Image
Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος συνεχίζει μέσω του twitter να κρατά ψηλά τους τόνους της αντιπαράθεσης σ΄ ότι έχει να κάνει με τις απαιτήσεις των δανειστών.

Στο τελευταίο μήνυμά του υποστηρίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει καταθέσει την τελευταία της πρόταση και πλέον η ευθύνη για ότι συμβεί είναι στην πλευρά των Ευρωπαίων. Και επισημαίνει ότι “οι Έλληνες δεν γονατίζουμε”.

ΗΠΑ: Παραχώρηση στρατιωτικού υλικού στη Βουλγαρία



Image
Οι βουλγαρικές ένοπλες δυνάμεις θα αξιοποιήσουν αμερικανικό στρατιωτικό υλικό για την κάλυψη των επιχειρησιακών αναγκών τους, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Άμυνας της γειτονικής χώρας, Νικολάι Νέντσεφ, στη σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, η οποία πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.

Οι ΗΠΑ αναμένεται να παραχωρήσουν δεκάδες άρματα μάχης στις βουλγαρικές ένοπλες δυνάμεις, μετά από επαφές που έχουν γίνει σε διπλωματικό επίπεδο. Ωστόσο, δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί αν το βαρύ αυτό στρατιωτικό υλικό θα παραμείνει μόνιμα στη γειτονική χώρα.

Σε αρχικό στάδιο, τα άρματα μάχης θα αξιοποιηθούν στη διεξαγωγή κοινών ασκήσεων των βουλγαρικών ενόπλων δυνάμεων, με στρατιωτικές δυνάμεις τόσο των ΗΠΑ, όσο και του ΝΑΤΟ.

"Οι Τούρκοι διευκόλυναν την επίθεση τζιχαντιστών στο Κομπάνι"!



Image
Την Αγκυρα κατηγορούν Κουρδοι  - αλλά και στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας CHP- οτι   διευκόλυνε την αιματηρή επίθεση της ISIS-ISIL στο Κομπάνι με τους σχεδόν 150 νεκρούς , αφήνοντας τους τζιχαντιστές να περάσουν από την Τουρκία και να επιτεθουν στις κουρδικές δυνάμης άμυνας.

Ο αρχηγός της οργάνωσης των Κούρδων της Συρίας PYD, κ. Saleh Muslim, ο οποίος επιδίωξε να συναντηθεί με αρμοδίους της τουρκικής κυβέρνησης, χωρίς ωστόσο να γίνει δεκτό το αίτημά του, είπε ευθέως πως οι μαχητές της ISIL – ISID μπήκαν στο Κομπάνι από την Τουρκία. Η Συμπρόεδρος τουκουρδικού κόμματος  HDP, της Τουρκίας κ.Φιγκέν Γιουκσέκνταγ  και ο κ. Μεχμέτ Σεκέρ του CHP επίσης δήλωσαν ότι οι μαχητές πέρασαν στη Συρία, μέσω της συνοριακής πύλης του Μουρσίτπιναρ και  ότι παρέχεται υποστήριξη σε επιχειρησιακό επίπεδο από την τουρκική κυβέρνηση και το τουρκικό κράτος στην ''συμμορία ISID-ISIL''(...)  Οι συμμορίες της ISID-ISIL-πρόσθεσε -  κάθε περίοδο χρησιμοποιούν με μεγάλη άνεση τα σύνορα της Τουρκίας και πραγματοποιούν εισόδους και εξόδους και για αυτό υπάρχουν αναρίθμητα στοιχεία από καταγραφές με κάμερες μέχρι και φωτογραφίες. Οι συμμορίες της ISID-ISIL που χρησιμοποιούν σε κάθε περίοδο άνετα αυτές της συνοριακές εισόδους καταρχήν δεν είναι λογικό να μην χρησιμοποίησαν αυτήν την συνοριακή είσοδο κατά τη σημερινή επίθεση. Εμείς σκεπτόμαστε ότι χρησιμοποιήθηκε''.Η κ. Γιουκσέκνταγ είπε ακόμα:

«Πραγματοποιούνται ταυτόχρονα επιθέσεις στο Βορρά, στο Νότο και στην Ανατολική πλευρά της Συρίας. Όμως εκείνο που ενδιαφέρει εμάς είναι το πώς χρησιμοποιούνται τα σύνορα της Τουρκίας. Εάν αυτό απορρίπτεται από τις κυβερνητικές πηγές, ας αποδείξουν τους ισχυρισμούς τους. Εμείς πλέον, δεν είμαστε υποχρεωμένοι να αποδείξουμε τον δικό μας ισχυρισμό». Πάντως ο εκπρόσωπος του σYPG, του τρατιωτικού τμήματος του PYD , κ. Ρεντούρ Καλίλ, λέει ότι δεν μπορεί να αποδειχθεί ο ισχυρισμός περί στήριξης της επίθεσης από την Τουρκία.

Νταβούτογλου :''διεθνής εκστρατεία αμαύρωσης''

Από την πλευρα της η Αγκυρα αρνειται καθε αναμειξη :Ο Πρωθυπουργός κ Α. Νταβούτογλου, σε ομιλία που έκανε σε στελέχη του κόμματος του, αντέδρασε στα όσα είπε η Συμπρόεδρος του HDP, κ. Φιγκέν Γιουκσεκντάγ, αναφορικά με την επίθεση στο Κομπάνι και τον ισχυρισμό της ότι η Τουρκία παρείχε βοήθεια, και είπε «Η Γιουκσεκντάγ είπε ‘εάν η Τουρκία δε βοήθησε, να το αποδείξει’. Σε ποιο σημείο του κόσμου μπορεί να γίνεται έκκληση για να αποδειχθεί κάτι το οποίο δεν έγινε; Καλώ όσους μιλούν εναντίον μας και πρώτα τη Συμπρόεδρο του HDP, να ζητήσει συγνώμη. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία διεθνή εκστρατεία αμαύρωσης, επειδή στηρίζουμε τους καταπιεσμένους στη Συρία και επειδή δεν υποκύπτουμε στο θέμα της Παλαιστίνης. Γίνεται προσπάθεια να διαδοθεί ένα ψέμα ότι η Τουρκία προέβη σε συνεργασία με μία τρομοκρατική οργάνωση στη Συρία. Η εκστρατεία αυτή βάζει στο στόχο τον Πρόεδρό μας, εμένα, τους κρατικούς θεσμούς μας και πρώτα τη ( μυστική υπηρεσία) ΜΙΤ.Απευθυνόμενος σε όλους τους πολίτες μας, ζητώ να μη ξεχάσουν το παιχνίδι που είχε παιχθεί στις 6-7 Οκτωβρίου. Η Τουρκία, σαν ένα ενωμένο έθνος, έχει τη δύναμη να χαλάσει όλες αυτές τις σκευωρίες. Εκείνοι οι οποίοι συνεργάζονται με την ISID-ISIL, τώρα προσπαθούν να ενοχοποιήσουν την Τουρκία. Εκείνοι οι οποίοι ισχυρίζονται ότι η Τουρκία προβαίνει σε συνεργασία με την ISID-ISIL,  είναι υποχρεωμένοι να αποδείξουν τους ισχυρισμούς τους αυτούς. Δεν υπήρξε ποτέ συμβολή της Τουρκίας σε καμία αιματοχυσία στη Συρία».

Επίσης, ο Αντιπρόεδρος της τουρκικής Κυβέρνησης, κ. Νουμάν Κουρτουλμούς, σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, διέψευσε τους ισχυρισμούς ότι οι μαχητές της ISID-ISIL πέρασαν από την Τουρκία και επιτέθηκαν στο Κομπάνι και είπε «Πρόκειται για μέρος των προσπαθειών που γίνονται για να παρουσιαστεί η Τουρκία μαζί με την εν λόγω σκοτεινή τρομοκρατική οργάνωση. Διαψεύδουμε τις πληροφορίες αυτές και λέμε ότι πρόκειται για μία σκοτεινή χειραγώγηση και επιχείρηση».
Στον τυπο αναφέρεται  ακόμα ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, 134 άτομα, που τραυματίστηκαν κατά την επίθεση της ISID-ISIL στο Κομπάνι, μεταφέρθηκαν στην Τουρκία και διακομίστηκαν σε νοσοκομεία στο Σούρουτς και στη Σανλιούρφα, όπου νοσηλεύονται. Από τα τραυματισμένα άτομα που μεταφέρθηκαν στην Τουρκία, τα 4 έχασαν τη ζωή τους.

Βιντεοσκόπηση της επίθεσης


Οσον αφορά την επίθεση η Hurriyet. γράφει ότι έχοντας εκτοπιστεί από την περιοχή και ομονυμη συνοριακή πύλη Tal Afyar, οι μαχητές του ISIL – ISID ξεκίνησαν εκστρατεία εκδίκησης στο Κομπάνι.
Η Turkiye συμπληρώνει ότι οι μαχητές της ISIL – ISID πραγματοποίησαν την επίθεση στο Κομπάνι με τη στολή του λεγόμενου ''Ελεύθερου Συριακού Στρατού'' και της YPG. H κουρδική Özgür Gündem γράφει ότι οι μαχητές φορούσαν τουρκικές στολές, ενώ ισχυρίζεται ότι ομάδα του πρακτορείου Anadolu, είχε στηθεί στα σύνορα χθες από νωρίς, προφανώς για να καταγράψει την επίθεση. «Πώς ήξεραν άραγε για την επίθεση;» αναρωτιέται η εφημερίδα.

Η Yenı Safak με το σχόλιό της επιχειρεί προπαγανδιστική αντιστροφή, υποστηρίζοντας  ότι εντέλει, η επίθεση της ISIL στο Κομπάνι ...μετατράπηκε σε επιχείρηση που στοχοθετεί την Τουρκία. Η άποψη ότι οι τρομοκράτες μπήκαν στο Κομπάνι από την Τουρκία διαδόθηκε από  τουρκικά πρακτορεία ειδήσεων, με τη στήριξη του Ομίλου Ντογάν και των ΜΜΕ της λεγόμενης ''παράλληλης δομής'' του αυτοεξποριστυου ιμαμη Γκιουλέν, εχθρου του Ερντογάν.. Οι κάμερες ασφαλείας, που είχαν τοποθετηθεί στα σύνορα, δείχνουν ότι οι μαχητές πέρασαν στο Κομπάνι από την συριακή Τζαραμπλούς, λέει. Σύμφωνα με τις δυνάμεις ασφαλείας, η συγκεκριμένη επίθεση της ISIL συνιστά συνέχεια των επιθέσεων στα Άδανα, τη Μερσίνη και το Ντιγιάρμπακιρ, γράφει η εφημερίδα.  Η επίθεση στο Κομπάνι από 50 μαχητές της ISIL – ISID, παραπέμπει σε μία μυστική συνεργασία της οργάνωσης και του YPG, γράφει η Yeni Safak. Στόχος είναι να περάσει η εικόνα της Τουρκίας, ως μια χώρα που υποθάλπει την τρομοκρατία. Σύμφωνα με την Aksam ακόμα και το YPG διέψευσε τους δυτικούς σχετικά με την τουρκική στήριξη στην ISIL –ISID, ισχυριζόμενο ότι οι μαχητές πέρασαν από την συριακή Τζαραμπλούς.

Η Star αναφέρει ότι παρόλο που η Τουρκία προσφέρθηκε να βοηθήσει τους τραυματίες, οι οποίοι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία της χώρας, οι εχθροί της Τουρκίας επιδόθηκαν σε μια εκστρατεία δυσφήμησης της χώρας. Μάλιστα, η Συμπρόεδρος του HDP Φιγκέν Γιουκσέκνταγ, κατηγόρησε την Τουρκία χωρίς μπορεί να το αποδείξει. Όσοι κατηγόρησαν την Τουρκία, θα έπρεπε λογικά να το ξανασκεφτούν όταν ο Νομάρχης του Σουρούτς αποκάλυψε στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι βομβιστές προέρχονταν από Τζαραμπλούς, γράφει η Star


phgh:onalert

"Ανάσα" αισιοδοξίας από την ONEX που αποδεικνύει ότι οι Έλληνες μπορούν



Image
Πληροφορίες από το εξωτερικό αναφέρουν ότι η εταιρεία ΟΝΕΧ έχει επενδύσει σε κεντρο τεχνολογικης αριστείας με σκοπό την εξωστρέφεια στη Bόρεια Αμερικη, Ασια και και Νοτια Αφρική.

Επιπλέον της εχει ανατεθεί και οδεύει προς συμβασιοποιηση εργο οχι δέκαδων αλλα εκαντονταδων εκατομυρίων ευρω σε έναν από τους πιο σημαντικούς κλάδους της.

Υψηλόβαθμο στέλεχος υπεύθυνο της εταιριας για Ασια & Ν. Αφρική, επιβεβαίωσε, ανεπισημα, ότι οι φήμες είναι αληθείς και υπάρχει ανάθεση σε ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα που θα αποφέρει σημαντικές εξαγωγές στον Ομιλο αλλα και πιθανον στην Ελλαδα ενώ παράλληλα θα ‘ανοίξουν’ πολλές νέες θέσεις εργασίας αλλα και υποκατασκευαστικο εργο που θα μπορουσε να γινει στην χωρα.

Σύντομα θα εκδοθεί και δελτίο τύπου το οποίο θα αναφέρει επ’ ακριβώς τις συμβάσεις, ύψος εξαγωγών και τις θέσεις εργασίας. Όπως μας ανέφερθηκε χαρακτηριστικά τα εν εξελίξει προγράμματα είναι πολλά και με ιδιαίτερη σημαντικότητα για τις χώρες που θα εκτελεσθούν οπότε απαιτείται κάποιος χρόνος μέχρι να δοθούν εγκρίσεις αποδέσμευσης πληροφοριών. Το ρεπορτάζ μας λεει πως οι καθυστερηςεις οφείλονται σε διαδικασιες καθως σε πολλα εμπλέκεται και το Υπουργειο Εθνικης Αμυνας μεγάλης δυτικής χώρας.

Θετικά και αισιόδοξα μηνύματα από ελληνική εταιρεία αυτή τη περίοδο. Η προσπάθεια βέβαια θα πρέπει να συνεχιστεί με την βοήθεια και την υποστήριξη της ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ

Πόρισμα "κατασκοπευτικό θρίλερ" για την περίοδο πρωθυπουργίας Καραμανλή!



Image
Με ένα πόρισμα, στο οποίο όσα περιγράφονται θυμίζουν κατασκοπευτικό θρίλερ, με αναφορές σε μυστικές υπηρεσίες Ελλάδας και ΗΠΑ, τηλεγραφήματα του wikileaks, τη δράση συγκεκριμένων πρακτόρων και πολλά άλλα, ο ανακριτής, Δημήτρης Φούκας, ολοκλήρωσε την πολυετή ανάκριση του για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών και του σχεδίου "Πυθία 1" που αφορούσε προπαρασκευαστικές πράξεις έσχατης προδοσίας επι κυβερνήσεως Κ. Καραμανλή.

Οι δύο «καυτές» δικογραφίες από το 2013 έχουν συγχωνευθεί σε μία ενιαία-μεγάλη- δικαστική έρευνα η οποία έφτασε στην ολοκλήρωση της. Πλέον, η υπόθεση περνάει στα χέρια των δικαστών του Συμβουλίου Εφετών οι οποίοι θα κρίνουν την περαιτέρω πορεία της και εάν θα πραγματοποιηθεί δίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πόρισμα-φωτιά του ανακριτή, Δημήτρη Φούκα, αναφέρεται, μεταξύ πολλών άλλων που θυμίζουν «κατασκοπευτικό θρίλερ», πως στο πλαίσιο της έρευνας κρίθηκε αναγκαία η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του Γεωργίου Αλέξανδρου Ρόντου (πρώην στενού συνεργάτη του Γιώργου Παπανδρέου ο οποίος έχει καταθέσει με την ιδιότητα του μάρτυρα στο πλαίσιο της έρευνας). Από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου σύμφωνα με πληροφορίες προέκυψε πως ο κ. Ρόντος συνομιλούσε κατά το έτος 2012 με τον Μεξικανό επιχειρηματία, Julio Salinas Price, σύμβουλο οικονομικό θεμάτων του προέδρου του Μεξικού και ιδιοκτήτη ορυχείων αργυρού.




phgh:onalert

Σε κατάσταση σοκ η Γαλλία: Τι είπε ο Ολάντ για την τζιχαντιστική επίθεση


French President Francois Hollande arrives in a press room to give a statement at the European Council headquarters in Brussels
Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε σήμερα πως η επίθεση εναντίον ενός εργοστασίου στο Ιζέρ (κεντροανατολική Γαλλία) ήταν «τρομοκρατικής φύσης, από τη στιγμή που βρέθηκε ένα αποκεφαλισμένο πτώμα με γραμμένα πάνω του συνθήματα» στον τόπο της επίθεσης.
Από τις Βρυξέλλες, όπου συμμετέχει στην ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής, ο πρόεδρος επιβεβαίωσε πως ένας ύποπτος συνελήφθη και «ταυτοποιήθηκε» και έκανε λόγο για έναν δεύτερο, ενδεχομένως, δράστη στην επίθεση αυτή, η οποία στοίχισε τη ζωή σε έναν άνθρωπο ενώ δύο τραυματίσθηκαν ελαφρά.
Ο Φρανσουά Ολάντ πρόσθεσε πως στην περιοχή έχει αναπτυχθεί σημαντική αστυνομική δύναμη ενώ άλλες βιομηχανικές εγκαταστάσεις έχουν τεθεί υπό προστασία για να αποφευχθούν οποιεσδήποτε περαιτέρω επιθέσεις.
Ο Γάλλος πρόεδρος διευκρίνισε πως το υπουργικό συμβούλιο θα συνεδριάσει «σε περιορισμένη σύνθεση» στις 15:30 (τοπική ώρα) στο προεδρικό μέγαρο.

Ξένα στρατεύματα και όπλα μαζικής καταστροφής στην Ουκρανία – Ο τσάτσος Ποροσένκο παίζει τα ρέστα του


nato_soldier_map_ukraine_russia
Η ΡΩΣΙΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ… ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ!
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας επισφράγισε τροποποιήσεις του νόμου που επιτρέπουν σε ξένα στρατεύματα να βρίσκονται στην Ουκρανία, ως μέρος μιας διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης. Η νομοθεσία, επίσης, ενδέχεται να επιτρέψει την παρουσία όπλων μαζικής καταστροφής στη χώρα.
Με έγκριση από το Κοινοβούλιο της Ουκρανίας (Ράντα) νωρίτερα αυτό το μήνα και υπογραφή του Πέτρο Ποροσένκο, οι τροποποιήσεις δημιουργούν το απαραίτητο νομικό πλαίσιο και τις προϋποθέσεις για την τοποθέτηση ξένων στρατευμάτων στη χώρα. Το Κίεβο ελπίζει ότι αυτό θα βοηθήσει να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στις εμπόλεμες ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας.
Ο Ποροσένκο είχε πει νωρίτερα ότι η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να στραφεί προς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ με το αίτημα για την ανάπτυξη ειρηνευτικών δυνάμεων, σε μια προσπάθεια να επικρατήσει η ειρήνη στη χώρα. Ταυτόχρονα, ο νόμος απαγορεύει τις στρατιωτικές μονάδες από χώρες «που εμπλέκονται σε στρατιωτική επιθετικότητα εναντίον της Ουκρανίας», να συμμετέχουν σε ειρηνευτικές αναπτύξεις.
Μέρος του νόμου θεσπίζει επίσης διατάξεις για την πιθανή ανάπτυξη πυρηνικών όπλων και άλλα είδη όπλων μαζικής καταστροφής, με την προϋπόθεση ότι η Ουκρανία θα παρακολουθεί τη διαμονή τους στο έδαφός της.
Κάθε είσοδος ξένων στρατευμάτων ή ξένου στρατιωτικού εξοπλισμού, πρέπει πρώτα να υποβληθεί στο Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Το Κίεβο βλέπει την ανάπτυξη ειρηνευτικών δυνάμεων, ως μέσα από τα οποία θα αντιμετωπίσει την επιθετικότητα που ισχυρίζεται ότι προέρχεται από τη Ρωσία. Ωστόσο, παρά την σκληρή αντι-ρωσική ρητορική, μέχρι στιγμής ήταν απρόθυμο να εγκρίνει νομικά δεσμευτικά χαρτιά δηλώνοντας τη Ρωσία ως «επιτιθέμενη».
Η Ρωσία πιστεύει ότι ενδεχόμενη ανάπτυξη ειρηνευτικών στρατευμάτων θα είναι σχετική μόνο μετά την εφαρμογή όλων των σημείων της συμφωνίας Μινσκ ΙΙ που υπεγράφη τον Φεβρουάριο και μόνο αν και οι δύο πλευρές της σύγκρουσης – Κίεβο και οι δημοκρατίες των ανταρτών – συμφωνούν με το μέτρο.
Ωστόσο, τόσο οι αντάρτες όσο και η κυβέρνηση της Ουκρανίας αλληλοκατηγορούνται για εκτροχιασμό των συμφωνιών του Μινσκ μέσω παραβιάσεων της κατάπαυσης του πυρός και αδυναμία παρακολούθησης του οδικού χάρτη.
Η Μόσχα πρότεινε, επίσης, ο ΟΑΣΕ – ως ο κύριος φορέας ασφάλειας που εμπλέκεται στην αντιμετώπιση της ουκρανικής κρίσης –να πάρει προτεραιότητα στην υπόθεση, αν η εν λόγω αποστολή αναπτυχθεί. Η Ουκρανία επιμένει ότι ο ΟΗΕ και η ΕΕ θα πρέπει να ηγηθούν των πιθανών ειρηνευτικών αποστολών .

phgh: http://hellasforce.com

ΔΕΝ ΤΗ ΣΚΙΑΖΕΙ ΦΟΒΕΡΑ ΚΑΜΙΑ… Ψηλά η Σημαία της Ελλάδας από τον Πρωθυπουργό


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ
ΙΣΧΥΡΟΤΑΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟ ΠΛΑΣΙΟ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΟΡΥΦΗΣ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ…
Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΛΕΜΑΤΑΙ ΛΥΣΣΑΛΕΑ ΑΠΌ ΤΟΥς ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ «ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ», ΩΣΤΟΣΟ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΠΙΣΩ ΣΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ…
Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΡΑΤΑ ΨΗΛΑ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΈΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΟΓΑ ΣΚΟΠΙΜΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ «ΕΤΑΙΡΩΝ» (Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ)…
ΟΧΙ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΑ…
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΛΑΟΥ…
ΑΥΤΗ Η ΣΤΑΣΗ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΆΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ ΘΑ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΈΝΟΙ ΓΙΑ ΈΝΑΝ ΑΔΥΣΩΠΗΤΟ ΠΟΛΕΜΟ ΛΑΣΠΗΣ…
ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΛΥΓΙΖΕΤΕ… ΜΑΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝ, ΔΕΝ ΜΑΣ ΒΟΗΘΟΎΝ…
Η ΜΕΡΚΕΛ ΗΔΗ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΥΠΟΤΑΓΗ…
ΜΑΧΗ ΜΕΧΡΙΣ ΕΣΧΑΤΩΝ… 



Τσίπρας: Οχι σε εκβιασμούς & τελεσίγραφα -Εκτάκτως στο Μαξίμου οι υπουργοί


Οι εξελίξεις στο πεδίο των διαπραγματεύσεων είναι ραγδαίες και στις Βρυξέλλες οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται με εντατικότατους ρυθμούς προκειμένου να βρεθεί λύσει στην αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup, ώστε Αθήνα και δανειστές να καταλήξουν σε συμφωνία.
Σύμφωνα με έγκυρες ελληνικές πηγές από τις Βρυξέλλες, το κείμενο των Θεσμών που παραδόθηκε στην ελληνική πλευρά είναι χειρότερο από Μνημόνιο. Οι ίδιες πηγές χαρακτηρίζουν απαράδεκτη τη μεθόδευση που έχει ακολουθηθεί και τονίζουν ότι η Ευρώπη στηρίζεται σε αξίες δημοκρατίας και αλληλεγγύης.
Ο Αλέξης Τσίπρας επιστρέφει στις 6 το απόγευμα από τις Βρυξέλλες και θα μεταβεί κατευθείαν στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς έχει συγκαλέσει έκτακτο Κυβερνητικό Συμβούλιο, προκειμένου να ενημερώσει τους υπουργούς για τις τελευταίες εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις.
Ενδεικτικό είναι πως έχουν ενημερωθεί όλοι οι υπουργοί να είναι σε ετοιμότητα προκειμένου να πάνε στο Μαξίμου μόλις επιστρέψει από το Βέλγιο ο πρωθυπουργός. Μάλιστα, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, που ήταν σε επίσημη επίσκεψη στο Μαυροβούνιο, κλήθηκε να επιστρέψει εσπευσμένα.
Τα τελευταία δεδομένα πάντως δείχνουν πως οι δύο πλευρές δεν βρίσκονται κοντά. Στην τριμερή συνάντηση η Ανγκελα Μέρκελ ξεκαθάρισε πως η ελληνική πλευρά δεν θα πρέπει να περιμένει πολιτική απόφαση και έριξε το μπαλάκι ξανά στους Θεσμούς, ενώ χαρακτήρισε γενναιόδωρη την πρόταση των πιστωτών. Μάλιστα με αυτήν την τοποθέτηση της Γερμανίδας καγκελαρίου συμφώνησαν και οι υπόλοιποι ηγέτες.
Μέρκελ: Ενθαρρύνω τον κ. Τσίπρα να αποδεχθεί την πρόταση των Θεσμών 
Η Γερμανίδα καγκελάριος τόνισε στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής στο Βέλγιο: «Η πρόταση προς την Ελλάδα είναι γενναιόδωρη, και σε αυτό συμφωνούν οι ηγέτες της Ευρωζώνης. Ενθαρρύνω τον κ. Τσίπρα να την αποδεχθεί. Οι πιστωτές ήδη έχουν κάνει υποχωρήσεις για την Ελλάδα. Τώρα η Ελλάδα πρέπει να κάνει το βήμα προς τα εμπρός, είναι στο χέρι της. Δεν υπάρχει plan B για την Ελλάδα αν απορρίψει τις προτάσεις. Οι ηγέτες της ΕΕ δεν μπορούν να αναλάβουν τις τεχνικές συνομιλίες. Δεν αποκλείω νέα συνομιλία με τον κ. Τσίπρα σήμερα».
Την ίδια ώρα, οι Θεσμοί κατέθεσαν πρόταση για παράταση μέχρι τον Νοέμβριο, ενώ πληροφορίες από τις Βρυξέλλες αναφέρουν πως αύριο θα συζητηθεί σχέδιο έκτακτης ανάγκης αν δεν βρεθεί λύση στο Eurogroup.
Reuters: Οι Θεσμοί ζητούν παράταση έως τον Νοέμβριο και δίνουν 16,3 δισ. ευρώ
Ένα ποσό που φτάνει στα 16,3 δισ. ευρώ συγκεντρώνεται από διάφορες πηγές προκειμένου να χρηματοδοτήσει πεντάμηνη παράταση του προγράμματος, γράφει το Reuters, επικαλούμενο έγγραφο που ετοιμάστηκε για λογαριασμό των υπουργών Οικονομικών.
Σύμφωνα με αυτό, το ποσό περιλαμβάνει τα 10,9 δισ. ευρώ του ΤΧΣ, το 1,8 δισ. ευρώ από τη δόση που απομένει να καταβληθεί από το EFSF και τα 3,6 δισ. ευρώ από τα κέρδη που έχουν οι κεντρικές τράπεζες το 2014 και το 2015 από τα ελληνικά ομόλογα που αγόρασαν μέσω του προγράμματος SMP. Προϋπόθεση να υπάρξει συμφωνία και να αιτηθεί την παράταση η Αθήνα.
Για παράταση πέντε μηνών ως το Νοέμβριο, συνοδευόμενη από οικονομική κάλυψη της τάξης των 15,5 δισ. ευρώ, προτείνουν στην Ελλάδα οι Θεσμοί, αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων MNI.
Ο Ιαν Τρέινορ του Guardian αναφέρει ότι οι Θεσμοί παρέδωσαν στο Eurogroup της Πέμπτης ένα δισέλιδο έγγραφο προς όλους τους υπουργούς Οικονομικών. Αυτό θα πρέπει να μελετήσουν ενόψει του Eurogroup του Σαββάτου. Είναι η χρηματοδότηση 15,5 δισ. ευρώ και η πεντάμηνη επέκταση προγράμματος μέχρι το τέλος Νοεμβρίου. Τα 8,7 δισ. ευρώ από το ταμείο διάσωσης της Ευρωζώνης, 3,5 δισ. από το ΔΝΤ και 3,3 δισ. από SMP (ECB bond profits due to Greece).
ΜΝΙ: Tι θα συμβεί στο αυριανό Eurogroup αν δεν υπάρξει συμφωνία
Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο ΜΝΙ, σε περίπτωση που η ελληνική κυβέρνηση απορρίψει τη συμφωνία που προτείνουν οι πιστωτές μέσα στις επόμενες ώρες, το αυριανό Eurogroup θα συζητήσει σχέδιο έκτακτης ανάγκης. Το ειδησεογραφικό πρακτορείο κάνει λόγο για «μεγάλη δυσπιστία» μεταξύ Θεσμών και ελληνικής κυβέρνησης, ενώ απαισιόδοξες είναι οι προβλέψεις για σύναψη συμφωνίας.
Τελεσίγραφο από Σόιμπλε: «Η 30ή Ιουνίου είναι 30ή Ιουνίου. Οχι 1η Ιουλίου»
Η πλευρά του Γερμανού υπουργού Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στην Αθήνα πως για να βρεθεί λύση στο Eurogroup του Σαββάτου «η Ελλάδα πρέπει να κινηθεί προς τις προτάσεις των Θεσμών και όχι το αντίστροφο». «Εχουμε πολύ διαφορετικές απόψεις στις συζητήσεις με τους Ελληνες συναδέλφους», λέει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.
Ο ίδιος σχολίασε ότι οι άνθρωποι που ευθύνονται για τη νομισματική πολιτική πρέπει να λαμβάνουν υπ' όψιν ότι θα μπορούσε να υπάρξει ηθικός κίνδυνος.
Ο κ. Σόιμπλε δήλωσε επίσης πως δεν μπορείς να επιτρέπεις σε χώρες-μέλη μιας νομισματικής ένωσης να ξοδεύουν σε βάρος άλλων κρατών μελών.

Εν συνεχεία, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ είπε: «Η 30ή Ιουνίου είναι 30ηή Ιουνίου. Οχι 1η Ιουλίου. Οι προτάσεις της Ελλάδας δεν βασίζονται στις περικοπές, αλλά μόνο σε φόρους. Προσπαθούμε για μια βιώσιμη λύση, ελληνικής ανάπτυξης. Η Ελλάδα δεν συγκρίνεται με άλλη χώρα. Ξέρει ποια ειναι τα πλεονεκτήματα της παραμονής στην Ευρώπη. Η έξοδος της Ελλάδας είναι αυτή τη στιγμή 50-50. Υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη».

Κρούγκμαν: Εάν συμβεί το Grexit, θα είναι επειδή οι δανειστές ή τουλάχιστον το ΔΝΤ ήθελαν να συμβεί



Ο Πολ Κρούγμαν σε άρθρο του στην εφημερίδα New York Times αναφέρει πως αν συμβει Grexit , θα ευθύνονατι οι δανειστές.
Ο νομπελίστας οικονομολόγος καταγγέλλει ευθέως τους πιστωτές ότι συνεχίζουν "το παιχνίδι της υπαγόρευσης εσωτερικής πολιτικής" και προειδοποιεί ότι "εάν συμβεί τελικά το Grexit θα είναι επειδή οι δανειστές, ή τουλάχιστον το ΔΝΤ, ήθελαν να συμβεί".Ολόκληρο το άρθρο του Πολ Κρούγκμαν:

"Έχω κάτσει αρκετά ήσυχος στο θέμα της Ελλάδας. Δεν ήθελα, βλέπετε, να ουρλιάξω Grexit μπροστά σε τόσο κόσμο. Όμως όταν ακούει κανείς τις πληροφορίες από τις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες, πρέπει να πει κάτι, κι αυτό είναι: τι νομίζουν ότι κάνουν οι πιστωτές και ειδικά το ΔΝΤ;
Οι διαπραγματεύσεις αυτές υποτίθεται ότι αφορούσαν στους στόχους για το πρωτογενές πλεόνασμα και στη συνέχεια μία ελάφρυνση του χρέους η οποία θα προλαμβάνει τις ατελείωτες μελλοντικές κρίσεις. Και η ελληνική κυβέρνηση συμφώνησε σε αρκετά υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, αν σκεφτεί κανείς ότι ο προϋπολογισμός θα παρουσίαζε τεράστιο πρωτογενές πλεόνασμα, αν η οικονομία δεν ήταν σε τόσο μεγάλη ύφεση. Αλλά οι δανειστές συνεχίζουν να απορρίπτουν τις ελληνικές προτάσεις για τον λόγο ότι βασίζονται υπερβολικά στους φόρους και όχι αρκετά στις περικοπές δαπανών. Άρα λοιπόν συνεχίζουμε το παιχνίδι της υπαγόρευσης  εσωτερικής πολιτικής.
Ο υποτιθέμενος λόγος για την απόρριψη των προτάσεων που είναι βασισμένες σε φόρους, είναι ότι θα υπονομεύσουν την ανάπτυξη: η σωστή απάντηση σε αυτό είναι: μας κάνετε πλάκα; Αυτοί που απέτυχαν παταγωδώς να δουν τη ζημιά που θα προξενούσε η λιτότητα – δείτε το γράφημα, που συγκρίνει τις προβλέψεις της συμφωνίας του 2010 με την πραγματικότητα – τώρα κάνουν μαθήματα στους άλλους για την ανάπτυξη; Άλλωστε, οι ανησυχίες για την ανάπτυξη είναι όλες στην πλευρά της προσφοράς, σε μια οικονομία η οποία λειτουργεί τουλάχιστον 20% κάτω από τις δυνατότητές της.
Ρωτήστε τους ανθρώπους του ΔΝΤ και θα σας μιλήσουν για την αδυναμία να μιλήσει κανείς με το ΣΥΡΙΖΑ, για την ενόχλησή τους έναντι των θεατρινισμών του κ.τ.λ. Αλλά δεν είμαστε στο λύκειο εδώ πέρα. Κι αυτή τη στιγμή είναι οι πιστωτές, πολύ περισσότερο από τους Έλληνες, οι οποίοι συνεχίζουν να αλλάζουν τους κανόνες. Τι συμβαίνει λοιπόν; Μήπως ο στόχος είναι να κατατροπώσουν το ΣΥΡΙΖΑ; Μήπως είναι να εξωθήσουν την Ελλάδα σε μια καταστροφική, όπως πιστεύουν, χρεοκοπία, για να παραδειγματίσουν τους υπόλοιπους;
Σε αυτό το σημείο ήρθε η ώρα να σταματήσουμε να μιλάμε για ένα Graccident. Εάν συμβεί τελικά το Grexit θα είναι επειδή οι δανειστές, ή τουλάχιστον το ΔΝΤ, ήθελαν να συμβεί".
 
 
phgh: ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΛΛΑΔΑ

Η Ρωσία δημιουργεί σύστημα αποκλεισμού ξένων στρατιωτικών δορυφόρων


Το σύμπλεγμα «Ραδιοελεκτρόνι Τεχνόλογκι» αναπτύσσει ένα νέο ραδιο-ηλεκτρονικό σύστημα ικανό να σιγήσει τα συστήματα καθοδήγησης των πυραύλων Κρουζ και άλλων ραδιο-ηλεκτρονικών όπλων ακριβείας, που κινούνται με δορυφορικά δεδομένα.
Αυτό ανακοινώθηκε από τον αναπληρωτή διευθυντή του Ομίλου, Γιούρι Μακαέβσκι, όπως αναφέρει ρωσικό δημοσίευμα.
«Το σύστημα θα είναι ικανό να αναστείλει τις επικοινωνίες των μαχητικών αεροσκαφών που κινούνται βάσει ηλεκτρονικών καθοδηγήσεων, θα αποκόπτει, επίσης, κάθε λήψη με ραδιο-ηλεκτρονικά μέσα στους ξένους στρατιωτικούς δορυφόρους», είπε ο Μακαέβσκι.
Επίσης, ο σύμβουλος του πρώτου αντιπροέδρου της διεύθυνσης, Βλαντίμιρ Μιχέεβ,  δήλωσε ότι  το σύστημα αυτό θα ενσωματωθεί σε οχήματα ξηράς, αέρα και σε πλοία.
Το όλο σύστημα θα λειτουργήσει ενσωματωμένο σε ένα ολοκληρωμένο συγκρότημα πολλαπλών λειτουργιών των ραδιο-ηλεκτρονικών συστημάτων μάχης και στο Διάστημα θα λειτουργήσει με έναν βρόγχο ελέγχου εναέριας άμυνας και πυραυλικής άμυνας.
 
Θα αναστέλλει εντελώς τις συνδέσεις πλοήγησης και ραντάρ και θα αχρηστεύει τα όπλα ακριβείας», διαβεβαίωσε Μιχέεβ.
 
«Το σύστημα θα χρησιμοποιηθεί έναντι των πυραύλων Κρουζ καθώς και στην καταστολή των συστημάτων δορυφορικών ραντάρ. Στην πράξη θα αφοπλίσει από ένα όπλο τον εχθρό», είπε.
phgh: ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΛΛΑΔΑ

Ανησυχεί η Κίνα από τις άγνωστες προεκτάσεις ενός Grexit: "Θέλουμε την Ελλάδα εντός της ευρωζώνης"


 
H Κίνα, εξέφρασε την πεποίθηση πως οι συνομιλίες της Ελλάδας με τους πιστωτές της για την αποφυγή μιας χρεοκοπίας θα κινηθούν προς τη θετική κατεύθυνση, μερικές ημέρες πριν την επίσκεψη του πρωθυπουργού της χώρας Λι Κετσιάνγκ στην Ευρώπη.
 
«Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στο πώς θα προχωρήσει αυτό» είπε σε συνέντευξη Τύπου ο υφυπουργός Εξωτερικών Γουάνγκ Τσάο.
 
«Η Κίνα θα ήθελε να δει την Ελλάδα να παραμένει εντός της ευρωζώνης και εκτιμά τις προσπάθειες των αρμόδιων πλευρών προς αυτή την κατεύθυνση».
 
«Πιστεύουμε ότι η ευρωζώνη μπορεί, μέσω των προσπαθειών όλων των πλευρών, να αντιμετωπίσει δεόντως την κατάσταση».
 
Ο Λι θα αναχωρήσει την επόμενη εβδομάδα για την Ευρώπη, με το πρόγραμμά του να περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη σινο-ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες και μια επίσκεψη στη Γαλλία.
 
«Η Κίνα ανέκαθεν στήριζε τη διαδικασία της ευρωπαϊκής ενοποίησης και ελπίζει να δει μια σταθερή, ενωμένη και ευημερούσα ΕΕ» είπε ο Γουάνγκ.
 
phgh:Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 

To Colpo Grosso που ετοιμάζει η κυβέρνηση αν όλα πάνε "στραβά" το Σάββατο...


ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΠΑΡΑΤΟΛΜΟ ΜΕΝ, ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΥΠΟΣΧΟΜΕΝΟ...

 
Έτοιμη για το coplo grosso, μια κίνηση "ματ" που θα αλλάξει ακαριαία τις ισορροπίες, εμφανίζουν την κυβέρνηση σημαίνοντα στελέχη του πολιτικού της σχεδιασμού, σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές το Σάββατο στο Eurogroup.
Γνωρίζοντας ότι το μεγάλο όπλο στα χέρια των δανειστών είναι η ΕΚΤ και η ρευστότητα που παρέχει στις ελληνικές τράπεζες (ένα "όπλο" που φρόντισαν να μεγιστοποιήσουν τα εγχώρια και ξένα ΜΜΕ, όπως και οι πάσης φύσεως "οίκοι" και ξένοι προκαλώντας bank run με συνεχείς δηλώσεις "τρόμου") σε περίπτωση που το Σάββατο πάμε σε ρήξη, πιθανότατα η Δευτέρα δεν θα ξημερώσει με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά με υπηρεσιακή κυβέρνηση!
Μια κίνηση που θα έχει στόχο να εξουδετερώσει εν τη γενέσει της την όποια προσπάθεια να χρεωθεί η νυν κυβέρνηση καταστάσεις όπως η προσφυγή σε έλεγχο κίνησης κεφαλαίων ως απόρροια!
Το σχέδιο - ή για την ακρίβεια ένα από τα σχέδια που μελετώνται σε περίπτωση πρόκλησης ναυαγίου από τους δανειστές το Σάββατο - θέλει την κυβέρνηση να παραιτείται αυθημερόν και να σχηματίζεται αναγκαστικά υπηρεσιακή κυβέρνηση, η οποία ορκίζεται το απόγευμα της Κυριακής.
Τη Δευτέρα μπορεί οι αγορές να καταρρέουν, αλλά οι δανειστές δεν θα μπορούν να προχωρήσουν σε αντίποινα κλείνοντας τη ρευστότητα και κατ'επέκταση κλείνοντας τις τράπεζες ως αντίποινα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, γιατί απλά δεν θα υπάρχει πλέον τέτοια κυβέρνηση!
Και αν τυχόν προχωρήσουν σε μια τέτοια κίνηση, οι μόνοι που δεν θα την χρεωθούν είναι οι (πρώην...) κυβερνητικοί.
Αμέσως θα ξεκινήσουν οι διερευνητικές εντολές οι οποίες δεν θα καταλήξουν πουθενά, φυσικά, οπότε οι εκλογές θα προκηρυχθούν με πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής τους την 2α Αυγούστου.
Την Τρίτη, φυσικά δεν θα πληρωθεί το χρέος στο ΔΝΤ, χωρίς καμία επίπτωση, βέβαια για τη χώρα - όπως μόνο πρώτο έχει γράψει το defencenet.gr - μία πραγματικότητα που παραδέχθηκε σήμερα και ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρυ Ράις, στη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης "Αν δεν πληρωθεί η δόση που λήγει στις 30 Ιουνίου, η χώρα θα εμφανίζεται «ληξιπρόθεσμη» (arrears) και όχι σε «πτώχευση» (default)"!
Δεν σημαίνει όμως αυτό ότι δεν θα έχει επίπτωση και στη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, την Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία θα χρεωθεί 1,5 δισ. (σε πρώτη φάση...)!
Από την άλλη, η ΕΚΤ δεν θα μπορεί να επιβάλει αντίποινα στην κυβέρνηση για την άρνηση να προχωρήσει σε συμφωνία, γιατί απλώς το αντικείμενο των αντιποίνων δεν θα υπάρχει!
Αναγκαστικά θα συνεχίσει να παρέχει ρευστότητα, γιατί αν δεν το κάνει, θα καταρρεύσει όχι μόνο η χώρα αλλά και το χρέος των 311 δισ. ευρώ, ενώ ο "μεγάλος εχθρός", η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ο Α.Τσίπρας, θα είναι αλώβητοι από τη διαδικασία και θα έχουν ένα ολόκληρο μήνα να οργανώσουν τις κινήσεις τους, ενώ οι ευρωπαϊκές και παγκόσμιες αγορές θα γκρεμίζονται!
Αν σταματούσε η παροχή, μέσω ELA, ρευστότητας από την ΕΚΤ (κατόπιν φυσικά εντολής από το Βερολίνο...), οι μόνοι αλώβητοι θα ήταν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Τα μνημονιακά κόμματα θα χρεωνόντουσαν το έγκλημα των συνεργατών τους...
Και η διαφορά στις εκλογές θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη υπέρ των νυν κυβερνώντων κομμάτων από αυτή που εμφανίζεται σήμερα στις δημοσκοπήσεις.
Σε ένα μήνα, οι δανειστές, έχοντας πάρει μια "δυνατή γεύση" του που οδήγησε η τακτική της απαξίωσης και της κατεδάφισης της ελληνικής κυβέρνησης (υπολογίζεται σε ένα τρισεκατομμύριο ευρώ οι απώλειες των αγορών εν μέσω θέρους), σίγουρα θα είναι πιο ευήκοοι στα ελληνικά αιτήματα...
Το συγκεκριμένο σχέδιο, αν και αναμφίβολα χρειάζεται "εκτέλεση-κέντημα" για να μην έχει "ατυχήματα", εντούτοις έχει προκριθεί ως η ασφαλέστερη κίνηση-απάντηση για να διαρραγεί  η "τανάλια" που έχει σφίξει στην Ελλάδα η συμμορία των Βρυξελλών...



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 

Σοκάρει η έκταση της διαφθοράς στην Αλβανία


 
«Στην Αλβανία, τα μεγάλα προβλήματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι συνδεδεμένα με τη ευρέως διαδεδομένη διαφθορά σε όλα τα επίπεδα εξουσίας, ιδιαίτερα στο δικαστικό σύστημα και στην υγειονομική περίθαλψη ενώ η ενδοοικογενειακή βία και οι διακρίσεις σε βάρος των γυναικών παραμένουν επίσης σοβαρά προβλήματα» αναφέρεται στο κεφάλαιο για την Αλβανία της ετήσιας έκθεσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα στον κόσμο το 2014 που δημοσίευσε το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.
«Οι ξυλοδαρμοί και η κακομεταχείριση από την αστυνομία των υπόπτων κατά τη διάρκεια της κράτησης και ανάκρισης για να αποσπαστούν ομολογίες, οι άθλιες συνθήκες των φυλακών, καθώς και το αναποτελεσματικό δικαστικό σύστημα, το οποίο υφίσταται πίεση και ελεγχεται για διαφθορά αποτελούν σοβαρό πλήγμα για τη χώρα», αναφέρει η έκθεση στο κεφάλαιο για την Αλβανία.
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρει επίσης ότι «η κυβέρνηση έχει σημειώσει μικρή πρόοδο στην περίπτωση των αιτήσεων για την επιστροφή ή την απόδοση των περιουσιακών στοιχείων που κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια του κομμουνιστικού καθεστώτος και πολλές από τις αξιώσεις ιδιοκτησίας παραμένουν αναπάντητες».
«Η Αλβανία συνέχισε να αποτελεί πηγή και χώρα προέλευσης για άνδρες, γυναίκες και παιδιά, θύματα σεξουαλικής εμπορίας ανθρώπων και καταναγκαστικής εργασίας» επισημαίνεται στην έκθεση.
Σε ότι αφορά στη διαφθορά, αναφέρεται ότι «η ατιμωρησία των ανώτερων αξιωματούχων που εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς, παραμένει πρόβλημα, αν και η κυβέρνηση έχει εντείνει τις προσπάθειές της για να ερευνήσει τους αξιωματούχους, για τους οποίους υπάρχουν υποψίες για εμπλοκή στην τέλεση τέτοιου είδους αδικημάτων».
«Η διαφθορά είναι ευρέως διαδεδομένη σε όλα τα επίπεδα της κυβέρνησης. Από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο, κοινές μονάδες ερευνών ξεκίνησαν 762 νέες έρευνες και 131 περιπτώσεις παραπέμφθηκαν στο δικαστήριο. Συνολικά 183 άτομα κρίθηκαν ένοχα και άλλοι 26 κρατικοί λειτουργοί απολύθηκαν» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η έκθεση.
«Η κυβέρνηση συνέχισε να συνεργάζεται με την ειδική ομάδα ανακριτών της αποστολής της ΕΕ στο Κόσοβο (EULEX) για τους ισχυρισμούς ότι ο "Απελευθερωτικός Στρατός του Κοσόβου" την περίοδο 1999 - 2000 εκτελούσε τους αμάχους από το Κόσοβο που κάτω από απάνθρωπες συνθήκες, κρατούσε ως αιχμαλώτους πολέμου σε διάφορα σημεία της Αλβανίας και στη συνέχεια διακινούσε στη μαύρη αγορά τα ζωτικά όργανά τους» αναφέρει στην έκθεση του το αμερικάνικο υπουργείο Εξωτερικών.
Στο κεφάλαιο για την κατάσταση στα ΜΜΕ, αναφέρει ότι «οι ιδιοκτήτες τον ΜΜΕ τα χρησιμοποιούν για να προωθήσουν τα συμφέροντά τους άλλων επιχειρήσεων που διαθέτουν» και ότι σε ορισμένες περιπτώσεις υπήρξαν αναφορές για κυβερνητικές πιέσεις στα ανεξάρτητα ΜΜΕ.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δείτε που συνεδριάζει η παγκόσμια ελίτ - Σε αυτά τα δωμάτια λαμβάνονται αποφάσεις που αλλάζουν τον κόσμο (εικόνες)


 
Ελάχιστοι είναι αυτοί που έχουν πρόσβαση σε χώρους συνάντησης των πιο ισχυρών ηγετών του κόσμου.
Η ασφάλεια είναι το παν σε αυτές τις συναντήσεις που λαμβάνουν χώρα σε αυτά τα οκτώ δωμάτια, που βρίσκονται σε καλά ασφαλισμένα κτήρια, μερικές φορές μέσα σε τεράστια ασφαλή συγκροτήματα και είναι υποθέσεις κεκλεισμένων των θυρών.
Αυτό το «απόρρητο» ήταν που μάγεψε το φωτογράφο Luca Zanier, ο οποίος εισέβαλε στα δωμάτια στα κτήρια των Ηνωμένων Εθνών, της FIFA, του Συμβουλίου της Ευρώπης και σε άλλες διεθνείς κυβερνητικές υπηρεσίες, ενώ ήταν εντελώς άδειες.
Είναι σε αυτά τα δωμάτια που λαμβάνονται αποφάσεις από λίγα μόνο άτομα που αλλάζουν τον κόσμο. Οι αποφάσεις αυτές «καθορίζουν ένα μεγάλο μέρος της συλλογικής μας ύπαρξης», είπε ο Zanier, όπου εμπνεύστηκε ακριβώς από αυτό για να φτιάξει τη συλλογή του με τίτλο οι «Διάδρομοι της εξουσίας».
Δείτε τις αίθουσες:
Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, είναι ίσως το πιο ισχυρό δωμάτιο που ο Zanier έχει φωτογραφίσει. Εδώ, εκπρόσωποι από 192 κρατικές αντιπροσωπείες ψηφίζουν τις απαραίτητες ρυθμίσεις και τις λειτουργίες του ΟΗΕ.
The United Nations General Assembly in the UN Headquarters in New York City is possibly the most powerful room that Zanier photographed. Here, representatives from 192 state delegations vote on essential UN regulations and functions.
Το Συμβούλιο Κηδεμονίας ΟΗΕ δεν έχει συναντηθεί σε αυτό το δωμάτιο από το 1994. Ωστόσο, είναι ακόμα ένα μέρος του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και παραμένει οργανισμός στα χαρτιά.
The UN Trusteeship Council hasn't met in this room since 1994, after its goal of guiding post-WWII "trust territories" was achieved. However, they're still a part of the UN charter and remain an organization on paper.
Το δωμάτιο XXIV του ΟΗΕ είναι μια αίθουσα συνεδριάσεων χωρητικότητας 260 ατόμων στο γραφείο της Γενεύης του ΟΗΕ. Αν και δεν έχει την λάμψη του αρχηγείου της Νέας Υόρκης, είναι βέβαιο ότι ορισμένες σημαντικές συναντήσεις έχουν πραγματοποιηθεί εδώ.
UN Room XXIV is a 260-person capacity conference room in the UN's Geneva office. Though it lacks the glitz of the New York headquarters, it's certain that some important meetings are held here.
Η εκτελεστική επιτροπή της FIFA συναντάται σε αυτή την εκπληκτική αίθουσα στη Ζυρίχη, στην Ελβετία. Η εκτελεστική επιτροπή είναι το κύριο όργανο λήψης αποφάσεων της FIFA.
The FIFA executive committee meets in this villainous hall in Zurich, Switzerland. The executive committee is the main decision-making organization of FIFA; it is elected during a yearly meeting of FIFA's 209-member congress.
Αυτή η αίθουσα συνεδρίασης είναι η έδρα του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος στο Παρίσι. Η επιρροή του 94χρονου πολιτικού κόμματος έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια, αλλά είναι ακόμα μια σημαντική δύναμη στη γαλλική πολιτική.
The headquarters of the French Communist Party in Paris contains this cavernous meeting hall. The 94-year-old political party's influence has waned in recent years, but it's still a major force in French politics.
Το Εθνικό Συμβούλιο Hall στη Βέρνη της Ελβετίας βρίσκεται στο Ελβετικό Ομοσπονδιακό Μέγαρο. Εκεί γίνονται οι συνεδριάσεις τόσο του Εθνικού Συμβουλίου (κάτω Βουλή) όσο και του συμβούλιο των μελών (άνω βουλή).
The National Council Hall in Bern, Switzerland is located in the Swiss Federal Palace. It holds the meetings of both the national council (lower house) and the council of states (upper house).
Η βιβλιοθήκη στο Πανεπιστήμιο Humboldt του Βερολίνου μετρά την ισχύ της σε βιβλία. Με 6,5 εκατ. τόμους και 9.000 περιοδικά και εφημερίδες, είναι μια από τις μεγαλύτερες βιβλιοθήκες στη Γερμανία.
The library at Humboldt University of Berlin counts its power in books. With 6.5 million volumes and 9,000 held magazines and journals, it's one of the largest libraries in Germany.
Η αίθουσα συνεντεύξεων τύπου του Συμβουλίου της Ευρώπης, στις Βρυξέλλες, στο Βέλγιο είναι πλέον ιδιαίτερα δημοφιλής. Η διακυβερνητική οργάνωση, η οποία επιδιώκει να προωθήσει τη συνεργασία μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών, χρησιμοποιεί αυτό το χώρο για να διαδώσει τα μηνύματά της στον Τύπο.
The press conference room for the Council of Europe in Brussels, Belgium is a bit more public-facing. The intergovernmental organization, which seeks to promote cooperation between European states, uses this room to spread its message to the press.

ΕΝΑ ΑΝΕΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ "DEJA VU" ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΎ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ


 
 
 
Ενας πολύ χαλαρός Αλέξης Τσίπρας σε αντίθεση με τις προηγούμενες ημέρες που διακρινόταν από ένταση στις κινήσεις του, απέρριψε πανηγυρικά και πάλι τις προτάσεις των δανειστών με ένα στιλ "Κάντε ότι θέλετε, εμείς δεν μετακινούμαστε από τις θέσεις μας",
Ετσι μετά από την κατάθεση των νέων προτάσεων της κυβέρνησης, σημαντικά "κουρεμένες" και βελτιωμένες για τον ελληνικό λαό σε σχέση με τις προτάσεις που είχε καταθέσει την Κυριακή το βράδυ, τώρα με non-paper το Μαξίμου ενημερώνει ότι στην συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την Γερμανίδα Kαγκελάριο Άνκελα Μέρκελ και τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, ο Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε τους δύο ηγέτες για την ελληνική πρόταση και τους τόνισε ότι "η ελληνική πλευρά δεν κατανοεί την επιμονή των θεσμών σε τόσο σκληρά μέτρα"!

Aπόλυτο απαξία, δηλαδή, ένα εντυπωσιακό deja vu του πρωθυπουργού στα όσα του ανέφεραν οι δύο ηγέτες!
Προσέξτε πόσο βαριεστημένα κοιτάει τον Γάλλο πρόεδρο στην συνάντηση που είχαν. Στο στιλ "Ελα, τελείωνε, έχουμε και δουλειές"!
Και το ερώτημα είναι "Γιατί;". Τι συνέβη και άλλαξε τόσο την συμπεριφορά του Α.Τσίπρα; Μάλιστα η συνάντηση ιδήρκεσε για μόλις 35 λεπτά και σύμφωνα με πληροφορίες στη συνάντηση παρών ήταν και ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Την ίδια ώρα τα τεχνικά κλιμάκια επιχειρούν να βρουν συμβιβαστική λύση και να καταλήξουν σε ένα κείμενο που θα περιλαμβάνει τις προτάσεις των θεσμών και της Αθήνας, εν όψει του Eurogroup του Σαββάτου.
Ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ υποστήριξε πως μια συμφωνία με την Ελλάδα είναι ακόμα εφικτή και θα πρέπει Αθήνα-δανειστές να τα βρουν στη συνάντηση των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης το Σάββατο.
Παράλληλα ο Ολλανδός ΥΠΟΙΚ ανέφερε σε σημερινές του δηλώσεις πως αν υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα, θα πρέπει πρώτα να περάσει και να εγκριθεί από τα εθνικά κοινοβούλια για αυτό και -όπως σημείωσε- είναι απαραίτητο να υπάρξει συμφωνία μέχρι αύριο. «Το βράδυ του Σαββάτου θα πρέπει να έχει κλείσει το θέμα», είπε χαρακτηριστικά.
Ωστόσο, ο πρόεδρος του Eurogroup τόνισε πως είναι επίσης απαραίτητο υπάρξει ένα ισχυρότερο μεταρρυθμιστικό «πακέτο», επισημαίνοντας ότι  για την επίτευξή της απαιτούνται περισσότερες μεταρρυθμίσεις παρά περικοπές.
Σταθερός υπερασπιστής των ελληνικών θέσεων, ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, επιμένει ότι πρέπει να υπάρξει συμφωνία, έστω και την ύστατη στιγμή.
Όπως ανέφερε την Παρασκευή: «Δεν θέλω να κάνω υποθέσεις ως προς τι θα συμβεί αν οι συνομιλίες για την Ελλάδα δεν καταλήξουν σε μια συμφωνία. Θέλω να δουλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις στο plan A. Σίγουρα δεν θα αποδυναμώσω την αναγκαία αισιοδοξία με αρνητικά σενάρια». 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Στρατούλης: Απόρριψη των θρασύτατων προτάσεων των δανειστών


Στρατούλης: Απόρριψη των θρασύτατων προτάσεων των δανειστών
«Ο ρεαλισμός μας είναι η απόρριψη των τελευταίων θρασύτατων μέτρων - προτάσεων των δανειστών και η συνέχιση της διαπραγμάτευσης, για λύση που θα σταματάει τη λιτότητα».
Τα παραπάνω επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης, μιλώντας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.
Όπως σημείωσε ο κ. Στρατούλης, αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι να υπάρξουν δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις με σεβασμό στο περιβάλλον, προκειμένου να υπάρξει ανάπτυξη και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, ισχυρή ένεση ρευστότητας για την οικονομία (έμφαση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις) και σημαντική απομείωση του χρέους.
Φωτίου: Δεν θα επιτρέψουμε να εκβιαστεί ο ελληνικός λαός
«Βρισκόμαστε στο επίπεδο μιας πολύ σκληρής διαπραγμάτευσης, όπου νομίζω ότι όλος ο κόσμος βλέπει ότι δεν θα εκβιαστεί ο ελληνικός λαός, αυτό δεν θα το επιτρέψουμε», δήλωσε, με τη σειρά της, η αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, προσερχόμενη στη Βουλή.

«Είμαι αμφίθυμη, απαισιόδοξη για όλα αυτά που συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες, δεν το περίμενα. Τίθεται θέμα ακόμα και ηθικής για τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, αλλά είμαι αισιόδοξη ότι στο τέλος κανείς δεν θα πάει σε αχαρτογράφητα νερά, όπως λένε οι ίδιοι», πρόσθεσε.
«Βαδίζουμε με τη σιγουριά ότι ένας λαός πρέπει να έχει στα χέρια του το μέλλον του», κατέληξε η κ. Φωτίου.


 

Σκουρλέτης: Αν επιμείνουν οι δανειστές, θα πάμε και πάλι στο λαό


Σκουρλέτης: Αν επιμείνουν οι δανειστές, θα πάμε και πάλι στο λαό
Επίθεση στους δανειστές εξαπέλυσε ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης λέγοντας ότι λειτουργούν με τη λογική προληπτικών αντιποίνων.
O κ. Σκουρλέτης υποστήριξε ότι οι πιστωτές λειτουργούν με μία λογική προληπτικών αντιποίνων, έκανε λόγο για σκόπιμη πολιτική προσέγγιση από την πλειοψηφία των δανειστών και υποστήριξε ότι "αυτό που ζητούν ισοδυναμεί με αυτοκτονία ενός λαού".
Κάθε φορά που πάει να βρεθεί μία λύση, έρχονται και σου λένε φέρε και μερικούς συνταξιούχους ακόμη να τους εκτελέσουμε, σημείωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA"..
Με βάση το σημερινό σκηνικό, ο υπουργός Εργασίας εκτίμησε ότι είναι πάρα πολύ μικρές οι πιθανότητες για συμφωνία και ερωτηθείς ποια θα είναι τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης αν οι δανειστές επιμείνουν, ο κ. Σκουρλέτης απάντησε:
"Aν τεθούν διλήμματα έξω από τα όρια της δημοκρατικής εντολής που έχουμε πάρει θα προσφύγουμε και πάλι στο λαό".
Σε μία τέτοια περίπτωση, όπως εξήγησε, ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάει σε εκλογές με την εξής θέση:
"Εμείς τέσσερις μήνες μιας σκληρής, επώδυνης διαπραγμάτευσης φτάσαμε τα πράγματα ως εδώ. Θεωρούμε ότι αυτή η συμφωνία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, άρα δώστε μας την εντολή να επιχειρήσουμε για μια ακόμη φορά, με μια νωπή, ισχυρότερη λαϊκή εντολή να πάμε για τελευταία φορά να καταθέσουμε τις προτάσεις μας αλλιώς όλα τα ενδεχόμενα είναι πλέον ανοιχτά.
 

Μητρόπουλος: Στο τραπέζι και η ρήξη και η συμφωνία


Μητρόπουλος: Στο τραπέζι και η ρήξη και η συμφωνία
Μια συμφωνία με επαχθείς όρους είναι πολύ δύσκολο να περάσει από τη Βουλή, εκτίμησε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος.
«Και η ρήξη και η συμφωνία είναι στο τραπέζι», πρόσθεσε, μιλώντας στον ΑΝΤ1.
Ο κ. Μητρόπουλος ανέφερε ότι «θα είναι η μεγάλη ευκαιρία το ελληνικό κοινοβούλιο στη μεγίστη πλειοψηφία του να στείλει μήνυμα στους δανειστές εθνικής υπερηφάνειας και αξιοπρέπειας».
«Να στείλει μήνυμα ότι ο ελληνικός λαός έχει αντιπροσώπους υπερήφανους, αξιοπρεπείς και μαχητές του εθνικών συμφερόντων», συνέχισε.

Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, «πρέπει να αποτραπεί αυτό το δηλητήριο για το λαό».
Εκτίμησε μάλιστα ότι δεν υπάρχει κοινωνική τάξη που θα μπορέσει να επιβαρυνθεί κάτι από το ποσοστό που της αναλογεί από «το σφοδρό αυτό νέο πακέτο των δανειστών».
Για τη στάση που θα τηρήσει ο ίδιος αρκέστηκε να πει: «Το αν θα δειλιάσω ή θα σταθώ όρθιος μέχρι το παρά πέντε θα αποδειχθεί».

Συνάντηση Τσίπρα με Μέρκελ και Ολάντ στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής


Συνάντηση Τσίπρα με Μέρκελ και Ολάντ στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής
Συνάντηση με την Καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και τον Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας λίγο πριν από την έναρξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής των ηγετών των χωρών - μελών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.
Όπως ανέφεραν καλά πληροφορημένες διπλωματικές πηγές, η συνάντηση κλείστηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης (25/06/2015) και πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της μόνιμης γαλλικής αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στη συνάντηση συζητήθηκε η πορεία των διαπραγματεύσεων. Ο Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε τους δύο ηγέτες για την ελληνική πρόταση και τους τόνισε ότι η ελληνική πλευρά δεν κατανοεί την επιμονή των Θεσμών σε τόσο σκληρά μέτρα.
Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν μετά το πέρας της Συνόδου, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.
Στήριξη Ρέντσι στο «παρά ένα»: Το Σάββατο θα υπάρχει συμφωνία
H τελική ημέρα των αποφάσεων για την Ελλάδα είναι το Σάββατο και θα υπάρχει συμφωνία, εκτίμησε, κατά την έξοδό του από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μπακογιάννη: Η ΝΔ δεν μπορεί να αρνηθεί να ψηφίσει τη συμφωνία

Μπακογιάννη: Η ΝΔ δεν μπορεί να αρνηθεί να ψηφίσει τη συμφωνία

Στηρίζουμε τις προσπάθειες του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησής του να φτάσει σε μια συμφωνία με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, πρόσθεσε.
Την ίδια στιγμή αναγνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι για όλους η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη, υπογράμμισε ο Ρέντσι.
Εκτιμώ ότι η τελική ημέρα θα είναι το Σάββατο και είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να επιτύχουμε συμφωνία, τόνισε, τέλος, ο Ιταλός πρωθυπουργ