Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Αυτή είναι η ελληνική πρόταση που κατατέθηκε στους εταίρους (EΓΓΡΑΦΑ)


Αυτή είναι η ελληνική πρόταση που κατατέθηκε στους εταίρους (EΓΓΡΑΦΑ) - Κεντρική Εικόνα
Βρίσκεται στα χέρια των θεσμών, της Κομισιόν και του ΔΝΤ - Δεχτήκαμε πρωτογενές πλεόνασμα 1% - Αυξημένοι φόροι και αύξηση των εισφορών στις συντάξεις

Αυτή είναι η επικαιροποιημένη πρόταση που έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Η ελληνική πρόταση περιλαμβάνει τριπλό ΦΠΑ 6,13,23% που θα αποφέρει η είσπραξη 680 εκατ.ευρώ το 2015 και 1 δις και 360 εκατ. ευρώ το 2016.
Σύμφωνα με την επικαιροποιημένη ελληνική πρόταση, από την μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος προβλέπεται η εξοικονόμηση 665 εκατ.ευρώ το 2015. Συγκεκριμένα, από τον περιορισμό των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων 60 εκατ.ευρώ, από την αύξηση της εισφοράς (εργοδοτικής και εργαζόμενου) από 3,9% σε 4,9% θεωρούν ότι θα εισπράξουν 350 εκατ.ευρώ το 2015 και 800 εκατ ευρω το 2016, από την αύξηση της εισφοράς ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στις κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων από το 4% αστο 5% 135 εκατ.ευρώ μέχρι το τέλος του 2015 ενω για το 2016 περίπου 750 εκατ ευρώ.
Από την αύξηση της φορολογίας επιχειρήσεων προβλέπεται να εισπραχθούν συνολικά 1 δισ.165 εκατ.ευρώ. Η ελληνική κυβέρνηση προτείνει να αυξηθεί η φορολογία των επιχειρήσεων από το 26% στο 29%, να επιβληθεί έκτακτη εισφορά 12% σε επιχειρήσεις με κέρδη άνω των 500 χιλιάδων ευρώ αλλά και αύξηση της έκτακτης εισφοράς κλιμακωτά σε εισοδήματα από 30.000 ευρώ και πάνω.
Άλλα μέτρα που προτείνονται είναι το κόψιμο των αμυντικών δαπανών κατα 200 εκατ ευρω, φόρος τηλεοπτικών διαφημίσεων 200 εκατ ευρώ για το 2015-2016, αύξηση φόρου σε είδη πολυτελείας 47 εκατ. ευρώ για το 2015 και για το 2016 225 εκατ ευρώ, φορολόγηση του ηλεκτρονικού τζόγου 350 εκατ ευρω για το 2016 καθώς και πώληση της τεχνολογίας 4G και 5G για τις εταιρίες τηλεπικοινωνίας 350 εκατ ευρω για το 2016.

Aυτό είναι το αγγλικό κείμενο

Διαβάστε αναλυτικά την ελληνική πρόταση:
1. Η πρόταση της κυβέρνησης δεν αποτελεί μέρος του προγράμματός της. Είναι αποτέλεσμα σκληρών και επίπονων διαπραγματεύσεων προκειμένου να υπάρξει συμφωνία που δεν θα θίγει τα εργασιακά δικαιώματα, δεν θα διαλύει τον κοινωνικό ιστό και θα δίνει προοπτική. Μια πρόταση, που, όμως, δεν καταδικάζει τη χώρα σε σκληρή λιτότητα και συνιστά μία βιώσιμη λύση για την ελληνική οικονομία, χωρίς επιβάρυνση για τα χαμηλά και τα μεσαία εισοδήματα. Η κυβέρνηση δεν επιζητά μια ακόμα συμφωνία που θα παρατείνει την αβεβαιότητα αλλά διεκδικεί μία λύση που θα διευθετεί μεσοπρόθεσμα ζητήματα που ταλανίζουν την ελληνική οικονομία και κοινωνία.
2. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να διευθετηθεί το ζήτημα του χρέους και της μεσοπρόθεσμης χρηματοδότησης ώστε να μπει τέλος στον φαύλο κύκλο της αβεβαιότητας. Να μην αναγκάζεται η χώρα να παίρνει συνεχώς νέα δάνεια προκειμένου να ξεπληρώνει τα προηγούμενα. Για αυτό ακριβώς ως μία λύση ουσιαστική έχει προταθεί η εξαγορά των ομολόγων Τρισέ [SMP Bonds] ύψους 27 δισ. ευρώ από τον ESM, ώστε με αυτό τον τρόπο να λήγουν μετά το 2022, να έχουν χαμηλότερα επιτόκια, ενώ να δίνεται η δυνατότητα στην Ελλάδα να συμμετέχει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.
3. Το σχέδιο συμφωνίας περιλαμβάνει ακόμα την χρηματοδότηση της ανάπτυξης, ιδίως στις υποδομές και τις νέες τεχνολογίες, μέσω ενός επενδυτικού πακέτου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.
4. Η ελληνική πρόταση προβλέπει χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα 1% και 2% για το 2015 και το 2016 αντίστοιχα, έναντι 3% και 4,5% που είχε υπογράψει η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Μόνο για το 2016 η οικονομία θα απαλλαγεί από μέτρα ύψους 8,2 δισ. ευρώ! Σε βάθος πενταετίας ο συνολικός δημοσιονομικός χώρος που εξασφαλίζεται φτάνει τα 15,4 δισ. ευρώ, πάνω, δηλαδή, από το 8,5% του σημερινού ΑΕΠ!
5. Η κυβέρνηση τροποποίησε τις κλίμακες στην εισφορά αλληλεγγύης προκειμένου να μην πληρώνουν οι χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι. Να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου είχε εξαγγείλει μείωση κατά 30% της εισφοράς αλληλεγγύης μόνο αν το 2014 είχε πρωτογενή πλεόνασμα 1,5%. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, όμως, το 2014 το πρωτογενές πλεόνασμα ήταν μόλις 0,4%, γεγονός που δεν θα οδηγούσε σε μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης. Η πρόταση της κυβέρνησης είναι:
* 12.000 – 20.000 ευρώ                     0,7% [από 1%]
* 20.001 – 30.000 ευρώ                     1,4% [από 2%]
* 30.001 – 50.000 ευρώ                     2,0% [από 2%]
* 50.001 – 100.000 ευρώ                   4,0% [από 3%]
*100.001 – 500.000 ευρώ                  6,0% [από 4%]
* Πάνω από 500.000 ευρώ                 8,0% [νέα κλίμακα]
6. Στο ΦΠΑ παραμένουν οι τρεις συντελεστές 23%,13% και 6% [από 6,5%]. Ενέργεια, νερό, εστίαση διατηρούνται στο μεσαίο συντελεστή ενώ μειώνεται, έστω κατά 0,5%, ο ΦΠΑ σε φάρμακα/βιβλία. Οι θεσμοί ζητούσαν δύο συντελεστές [11% και 23%] όπου τα φάρμακα εντάσσονταν στο 11% και ενέργεια, νερό, εστίαση στο 23%.
7. Οι θεσμοί ζητούσαν:
Την κατάργηση του ειδικού καθεστώτος φορολογίας εισοδήματος.
Την κατάργηση των επιδοτήσεων για το πετρέλαιο θέρμανσης.
Την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης των αγροτών.
Τη διενέργεια μελέτης για την κοινωνική πολιτική με στόχο την περικοπή δαπανών κατά 0,5% του ΑΕΠ, δηλαδή 900 εκατ. ευρώ.
Η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει στην εφαρμογή των παραπάνω μέτρων. Αντίθετα, τα μέτρα που προτείνει μεταφέρουν τα βάρη στα υψηλότερα στρώματα, βρίσκει νέες πηγές εσόδων και μειώνει τις δαπάνες, όχι από τον πυρήνα του κοινωνικού κράτους, όπως έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά από εκεί όπου υπάρχουν περιθώρια. Συγκεκριμένα:
Αυξάνεται από το 2016, κι όχι από το 2015, ο συντελεστής φορολογίας των ΑΕ και ΕΠΕ [όχι των ελεύθερων επαγγελματιών και των ατομικών επιχειρήσεων] από το 26% στο 29%.
Επιβάλλεται έκτακτη εισφορά 12% στις επιχειρήσεις με κέρδος πάνω από 500.000 ευρώ.
Αυξάνεται ο φόρος πολυτελείας [αυτοκίνητα άνω των 2500 κ.εκ., πισίνες, αεροπλάνα, ιδιωτικά σκάφη άνω των 10 μέτρων].
Εφαρμόζεται ο φόρος τηλεοπτικών διαφημίσεων και θα διεξαχθούν διαγωνισμοί για τις τηλεοπτικές άδειες και τις άδειες κινητής τηλεφωνίας.
Επιβάλλεται φορολογία στα ηλεκτρονικά παίγνια (VLTs).
Μειώνονται οι αμυντικές δαπάνες κατά 200 εκατ. ευρώ.
8. Φορολογική διοίκηση
Οι θεσμοί ζητούσαν :
Τη μείωση του ποσού των 1500 ευρώ και την κατάργηση του ανώτατου ορίου 25% στις κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών για χρέη στην εφορία
Την αύξηση του επιτοκίου που εφαρμόζεται στο πρόγραμμα ρύθμισης οφειλών
Η κυβέρνηση με βάση το πρόγραμμά της πέτυχε και θα περιληφθούν στην συμφωνία τα παρακάτω:
Καταπολέμηση του λαθρεμπορίου πετρελαίου, μεταξύ άλλων και μέσω του εντοπισμού των αδήλωτων δεξαμενών.
Εντατικοποίηση των ελέγχων στα τραπεζικά εμβάσματα [π.χ. λίστα Λαγκάρντ] και εφαρμογή μέτρων για την εθελοντική αποκάλυψη περιουσιακών στοιχείων.
Ενίσχυση της διοικητικής επίλυσης διαφορών για την επιτάχυνση των εκκρεμών υποθέσεων.
Προώθηση των ηλεκτρονικών πληρωμών.
Φοροαπαλλαγές σε μόνιμους κατοίκους νησιών με χαμηλά εισοδήματα.
9.  Οι πρόωρες συντάξεις θα περιοριστούν από το 2016 σταδιακά [και όχι από 30.06.2015] μέχρι το 2025, διατηρώντας τις εξαιρέσεις για ειδικές κατηγορίες [βαρέα και ανθυγιεινά, μητέρες ΑΜΕΑ], χωρίς να θίγονται θεμελιωμένα δικαιώματα.
10. Το ΕΚΑΣ δεν θα καταργηθεί αλλά θα αντικατασταθεί από το 2020 από ένα νέο πλαίσιο προστασίας των χαμηλοσυνταξιούχων.
11. Δεν θα εφαρμοστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, που θα μείωνε τις συντάξεις κατά 500 εκατ. ευρώ.
12. Θα αυξηθεί η σύνταξη ανασφάλιστων του ΟΓΑ.
13. Παραμένουν οι φόροι υπέρ τρίτων που χρηματοδοτούν το ασφαλιστικό σύστημα.
14. Δεν αλλάζουν τα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης στα 67 έτη, όπως ζητούνταν για όσους βγουν στη σύνταξη από την 30η Ιουνίου 2015.
15. Στην αγορά εργασίας η κυβέρνηση:
Δεν αποδέχθηκε τη διατήρηση του ισχύοντος πλαισίου των συλλογικών διαπραγματεύσεων μέχρι το τέλος του 2015, και θα επαναφέρει το προηγούμενο πλαίσιο.
Δεν αποδέχθηκε τις μαζικές απολύσεις και τον συνδικαλιστικό νόμο σύμφωνα με τις «καλές πρακτικές» των χωρών της ΕΕ.
Δεν αποδέχθηκε «να μην ανακληθούν οι νομικές παρεμβάσεις της προηγούμενης περιόδου στα εργασιακά». Αυτό σημαίνει ότι είναι έτοιμη να νομοθετήσει για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και την αύξηση του κατώτατου μισθού.
16. Αγορές προϊόντων: Η κυβέρνηση κατέθεσε μια ολοκληρωμένη πρόταση για την πάταξη των μονοπωλίων και των ολιγοπωλίων, την πτώση των τιμών των προϊόντων και τη συνακόλουθη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών. Η πρόταση αυτή περιλαμβάνει μια σειρά από πρωτοβουλίες για τη μείωση του διοικητικού κόστους, την προώθηση των εξαγωγών, και την απλοποίηση των διαδικασιών λειτουργίας των επιχειρήσεων σε συνεργασία με Διεθνείς Οργανισμούς. Περιλαμβάνει επίσης στοχευμένες παρεμβάσεις σε κλειστές αγορές, απορρίπτοντας την προσέγγιση των θεσμών για την εφαρμογή των «υπολοίπων» του προηγούμενου προγράμματος σε σχέση με την απελευθέρωση της αγοράς του γάλακτος, των αρτοποιείων, των φαρμακείων και την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.
17. Ενέργεια: Η κυβέρνηση απέρριψε την πρόταση των θεσμών για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, καθώς και τη λειτουργία της «μικρής ΔΕΗ».
18.  Δημόσιος Τομέας: Δεν θα γίνει καμία περικοπή σε μισθούς του δημόσιου τομέα, με βάση τα όσα ίσχυαν στις 31/12/2014.
19. Διαφθορά: Μέχρι το τέλος Ιουλίου, η κυβέρνηση θα καταθέσει μια ολοκληρωμένη Στρατηγική Πρόταση ενάντια στη διαφθορά.
20. Στις ιδιωτικοποιήσεις η συμφωνία προβλέπει:
Ελάχιστο ποσό επένδυσης για κάθε ιδιωτικοποίηση.
Προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων.
Δέσμευση από τη πλευρά των επενδυτών για την προώθηση της τοπικής οικονομίας.
Υποχρεωτική συμμετοχή του δημοσίου στο κεφάλαιο.
Προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομίας.
21. Εξαιρείται η μεταφορά [πώληση] των μετοχών του ΟΤΕ από τη λίστα των προαπαιτούμενων των θεσμών.


phgh: parapolitika.gr

Στον Παυλόπουλο παρέδωσε το Πόρισμα για το χρέος η Κωνσταντοπούλου


pavlopoulos_konstantopoulou
«Οι εργασίες και η σύσταση της Επιτροπής έχουν ως στόχο να βοηθήσουν την αδιατάρακτη και βιώσιμη πορεία της χώρας εντός Ευρώπης και εντός Ευρωζώνης και όχι να την παρεμποδίσουν καθ΄ οιονδήποτε τρόπο» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος υποδεχόμενος νωρίτερα σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία του παρέδωσε το Πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους.

Μάλιστα, ο Πρόεδρος τόνισε: «Επειδή ξέρω ότι διερμηνεύω τα αισθήματά σας στον τομέα αυτόν, κάνω αυτή την διευκρίνιση από την πλευρά μου, ίσως εκ περισσού, αλλά είναι καλύτερα να λέγονται αυτά τα πράγματα, επαναλαμβάνω, αυτές τις κρίσιμες ώρες».
Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων ανέφερε ότι στόχος της Επιτροπής είναι να διενεργήσει λογιστικό έλεγχο του Χρέους και να αποκωδικοποιήσει τους λόγους δημιουργίας και διόγκωσής του, και να αποκαλύψει όλες τις παραμέτρους της σώρευσής του, να επικουρήσει το Κοινοβούλιο στην ενεργοποίηση και ευαισθητοποίηση του Ευρωκοινοβουλίου, των Κοινοβουλίων των ξένων χωρών, των Διεθνών Οργανισμών και κάθε αρμόδιου φορέα και συνολικά να συμβάλει στο δικαίωμα του ελληνικού λαού και συνολικά των ευρωπαϊκών λαών για δικαιοσύνη και αλήθεια στα θέματα χρέους.
Συνεχίζοντας, η κ. Κωνσταντοπούλου ευχαρίστησε τον κ. Παυλόπουλο τόσο για την παρουσία του κατά την εναρκτήρια συνεδρίαση της Επιτροπής, όσο και για την επιστολή του στην συνεδρίαση στην οποία ανακοινώθηκαν τα προκαταρκτικά πορίσματα και υπογράμμισε ότι υπήρξε συμπαραστάτης αυτής της προσπάθειας αναζήτησης και αποκάλυψης της αλήθειας.
«Να σας διαβεβαιώσω ότι το πόρισμα είναι πολύ ενδιαφέρον -και νομίζω ότι με την ειδίκευσή σας και την επιστημοσύνη σας θα μπορέσετε να αξιοποιήσετε πολλές παραμέτρους του πορίσματος αυτού- και να σας ζητήσω η αμέριστη σύμπραξή και συμπαράστασή σας στο έργο της Επιτροπής να συνεχισθεί και κατά τους επόμενους μήνες, που θα εισέλθουμε στη λεπτομέρεια πια του λογισμικού ελέγχου», δήλωσε η κ. Κωνσταντοπούλου.
Επίσης, σημείωσε ότι πρώτιστο μέλημα της Επιτροπής είναι να υπενθυμίσει ότι οι βασικότεροι κανόνες εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και εντός του διεθνούς πλαισίου που δεσμεύει όλες τις χώρες, είναι οι κανόνες που υπαγορεύουν την απαρέγκλιτη προστασία και τον απαραβίαστο σεβασμό των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων. «Και αυτό είναι κάτι που πρέπει να υπενθυμίζεται, γιατί αποτελεί πυρήνα της λειτουργίας και θεμελιώδη αξία και αρχή της λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης» τόνισε η πρόεδρος της Βουλής.

 

phgh:
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΛΛΑΔΑ

ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ! Spiegel: Δεν πίστευαν ότι θα ρίσκαραμε μέχρις εσχάτων


syntagmadiadilosi221211
Ο Spiegel δεν γνωρίζει ότι μετά από 5 χρόνια στις πλατείες οι μπαρουτοκαπνισμένοι Έλληνες είναι έτοιμοι για όλα.


Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον άρθρο σχετικά με τις προσωπικές αντιπαλότητες που έχουν δημιουργηθεί καθ’ όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα δημοσιεύει η ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Der Spiegel.


Συγκεκριμένα παραθέτει ένα χρονικό των συναντήσεων και δηλώσεων στην Ευρώπη καθώς και ένα χρονικό της εξέλιξης των σχέσεων με την Ελλάδα.

«Αρχικά ο Τσίπρας είχε δυο θεσμούς με το μέρος του» αναφέρεται χαρακτηριστικά, «από τη μια τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος είχε επικρίνει αρκετές φορές τα αυστηρά μέτρα λιτότητας και απαιτούσε να δοθούν κίνητρα ανάπτυξης για τις χώρες της κρίσης και από την άλλη το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο είχε πιέσει αρκετές φορές τους Ευρωπαίους να περικόψουν το χρέος των Ελλήνων».

Έκτοτε όμως το κλίμα έχει ανατραπεί με πιο πρόσφατο παράδειγμα τον διάλογο του έλληνα υπουργού Οικονομικών με την διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ. «Για να γίνει διάλογος χρειάζεται να υπάρχουν ενήλικες στην αίθουσα’ με αυτή την πρόταση η Λαγκαρντ ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα έχασε οποιαδήποτε συμπάθεια μπορεί να είχε. Πλέον η αμηχανία είναι διάχυτη» επισημαίνει ο δημοσιογράφος.

«Κομισιόν, Eurogroup, ΔΝΤ και ΕΚΤ δεν μπορούσαν να φανταστούν για μήνες ότι οι Έλληνες θα ρίσκαραν μέχρι τέλους».

Πάντως το δημοσίευμα κλείνει με την διαπίστωση ότι όλα αυτά δεν αποτελούν απαραίτητα κακούς οιωνούς για τη σημερινή Σύνοδο Κορυφής αφού οι νέες προτάσεις από την Αθήνα αφήνουν περιθώρια ελπίδας.

 

phgh: http://hellasforce.com

Η ΚΟΡΥΦΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ


Η ΚΟΡΥΦΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ
Ενώ η χώρα περνά μια από τις πιο κρίσιμες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας της καθώς απειλείται με χάος όπως το τονίζουν οι διάφοροι εταίροι που στην πραγματικότητα τρέμουν μήπως πραγματικά υπάρξει αυτό το χάος
γιατί θα είναι σαν τον κολλητικό υιό της γρίπης, οι εγχώριοι εφιάλτες τρίβουν τα χέρια τους και καταστρώνουν συνεχώς σχέδια υπονόμευσης κάθε προσπάθειας να βγούμε από αυτή την κατάσταση, για να διασωθούν οι ίδιοι και να σώσουν τα ανθελληνικά του εγκλήματα.
Μέσα σε πέντε χρόνια οι ανθέλληνες προδότες που κυβέρνησαν αυτή την χώρα λεηλάτησαν τα πάντα μην αφήνοντας τίποτα όρθιο στην οικονομία, στην κοινωνία, ακόμα και στην θρησκεία με την συνεχή ψήφιση αντιχριστιανικών νεοταξικών νόμων. Μέσα σε πέντε χρόνια έστειλαν στον θάνατο χιλιάδες Έλληνες που τους καταδίκασαν στην αυτοκτονία, κατέστρεψαν κάθε ελπίδα της ελληνικής νεολαίας και την έδιωξαν κακήν κακώς στο εξωτερικό, συχνά ξυπόλητοι στα αγκάθια και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, έχουν ακόμα το θράσος της προβολής τους σαν οι εγγυητές της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας, αυτής της προοπτικής που μας έριξε στον γκρεμό και μας τσάκισε τα κόκαλα.
Αλλά δεν έφτασε ούτε αυτό. Τώρα καλούν τον «λαό» τους, τους κοιμώμενους οπαδούς τους να διαδηλώσουν για να… αυξηθούν και άλλο οι φόροι, να… μειωθούν και άλλο οι συντάξεις, να… κλείσουν και άλλα νοσοκομεία, να… διαλυθεί τελείως ο κρατικός μηχανισμός για να γίνουμε ένα κράτος, «μπέστε σκύλοι αλέστε», να ξεπουληθεί για ένα κομμάτι ψωμί η ΔΕΗ έτσι ώστε να μπορεί να καταληστεύει τον κοσμάκη, να αυξηθεί και άλλο η ανεργία έτσι ώστε να σπάσει κάθε ρεκόρ.
Κάποτε είχε πει ένας γέροντας πως αυτή η χώρα παράγει καπνό, σταφίδες, λάδι και… πολλούς εφιάλτες. Δυστυχώς αυτό το είδος συνεχίζει να ευδοκιμεί και σήμερα και μάλιστα το έργο τους έχει αποδώσει πολλούς καρπούς.
Η συκιά όταν δεν κάνει καρπό κόβεται και ρίχνεται στην φωτιά. Αν δεν κόψουμε τα κλαδιά της προδοσίας και δεν τα ρίξουμε στο πυρ το εξώτερο, αυτή η χώρα δεν θα δει ποτέ προκοπή.
Ως πότε η ευλογημμένη αυτή χώρα θα τους ανέχεται ;
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis.gr

Ψύχωση του Σόιμπλε με την Ελλάδα – «Κλωτσάνε» οι Βρυξέλλες στην αύξηση των εισφορών


soible_heri
Η πιθανότητα επιβολής capital controls στην Ελλάδα συζητήθηκε κατά τη διάρκεια του σημερινού έκτακτου Eurogroup, σύμφωνα με αξιωματούχους, που επικαλείται η εφημερίδα Financial Times.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των FT, οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, και της Ιρλανδίας, Μάικλ Νούναν, ήταν αυτοί που υποστήριξαν με μεγαλύτερη θέρμη την επιβολή περιορισμών στη διακίνηση κεφαλαίων στη χώρα μας, όμως δεν υπήρξε κάποια σχετική απόφαση, ενώ εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αντέδρασαν, υποστηρίζοντας πως η χάραξη νομισματικής πολιτικής δεν είναι δουλειά των υπουργών Οικονομικών.
Μάλιστα, σύμφωνα με τους FT, οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας και της Ιρλανδίας επιχειρηματολόγησαν έντονα υπέρ της μείωσης του ποσού της ρευστότητας που χορηγείται από την ΕΚΤ μέσω του ELA στις ελληνικές τράπεζες, εκτός εάν επιβληθούν capital controls (έλεγχοι κεφαλαίων) στην Ελλάδα.
Την ίδια αποκάλυψη έκανε και ο υπουργός Οικονομικών του Βελγίου, κ. Βαν Όβερτφελντ, λέγοντας ότι «καταγράφηκαν, όντως, διαφορετικές απόψεις. Δεν ήταν όλοι στο ίδιο μήκος κύματος σχετικά με το θέμα των capital controls».
Ερωτηθείς από εκπροσώπους του Τύπου εάν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης συζήτησαν για το θέμα της επιβολής capital controls στην Ελλάδα, ήταν ελαφρώς… ασαφής, καθώς υποστήριξε: «Θα μπορούσες κατά κάποιον τρόπο να το πεις και έτσι».
Ο Γιάννης Βαρουφάκης, από την πλευρά του, φέρεται να διεμήνυσε πως μία τέτοια κίνηση θα ήταν πολύ δύσκολο να επιβληθεί στην Ελλάδα, με δεδομένο ότι η χώρα μας είναι μεγαλύτερη από την Κύπρο, τη μοναδική χώρα της ευρωζώνης μέχρι σήμερα, στην οποία έχουν επιβληθεί capital controls.
«Δεν είμαστε νησί χωρίς σύνορα και με ένα αεροδρόμιο» φέρεται να δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, σύμφωνα με αξιωματούχο.
Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει πως ορισμένες χώρες της ευρωζώνης σκληραίνουν τη στάση τους απέναντι στην Ελλάδα.
Όπως επισημαίνεται, αν δεν επιτευχθεί συμφωνία στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής, κάποιες κυβερνήσεις είναι πρόθυμες να αναβάλουν τις διαπραγματεύσεις για την ερχόμενη Πέμπτη, που είναι προγραμματισμένη μία Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όμως άλλοι αναφέρουν πως έχουν φτάσει «στο τέλος του δρόμου».
Στο ίδιο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι ιδιαίτερα σκληρή στάση απέναντι στη νέα ελληνική πρόταση κράτησε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, τονίζοντας ότι «δεν προχωράει πολύ παραπέρα» (σ.σ. ουσιαστικά, ότι δεν συνιστά θεαματική πρόοδο).
Μπλόκο Βρυξελλών στην κυβερνητική πρόταση για αύξηση των εισφορών
Μπλόκο στην πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για αύξηση των εισφορών κατά 1% προκειμένου να διασωθούν οι συντάξεις βάζουν οι εκπρόσωποι των θεσμών, απαιτώντας εναλλακτικό ισοδύναμο μέτρο.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, οι δανειστές επισημαίνουν ότι η πρόταση προσκρούει στον εφαρμοστικό νόμο του μνημονίου ( 4254/2014) που προέβλεπε από την 1/7/2014 μείωση των εισφορών κατά 3,9% (μείωση 2,9% των εργοδοτικών εισφορών και 1% των εισφορών των εργαζομένων).
Οι μειώσεις είχαν ως στόχο τον περιορισμό του μη μισθολογικού κόστους και έδιναν ώθηση στην ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα.
Η αύξηση των εισφορών κατά 1% (προβλέπεται τα 2/3 της αύξησης επιβαρύνουν τον εργοδότη και το 1/3 τον εργαζόμενο) που πρότεινε η ελληνική πλευρά ,μπορεί να ενίσχυε τα έσοδα των ταμείων που έχουν υποστεί σημαντικές απώλειες από την μνημονιακή μείωση αλλά συγχρόνως θα οδηγούσε σε μείωση των καθαρών αποδοχών . Πχ Μισθωτός με αμοιβή 1000 ευρώ θα είχε μείωση εισοδήματος 120 ευρώ το χρόνο ενώ εργαζόμενος των 1500 ευρώ θα είχε μείωση 180 ευρώ το χρόνο .
Να σημειωθεί ότι το επικαιροποιημένο Μνημόνιο προβλέπει την εξέταση της δυνατότητας περαιτέρω μείωσης κατά 1 ποσοστιαία μονάδα τον Ιούνιο του 2015. Πάντως μέχρι σήμερα η συνολική μείωση των εισφορών (από τις υψηλότερες στην Ε.Ε.) φθάνει τις 5 ποσοστιαίες μονάδες, αν συνυπολογιστεί και η που έγινε στα τέλη του 2012.

phgh: http://hellasforce.com

ΝΤΡΟΠΗ: Εκτός εξεταστέας ύλης η Γενοκτονία των Ποντίων



genoktonia
Το υπουργείο Παιδείας γνωστοποίησε την ύλη για τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα για την επερχόμενη σχολική περίοδο 2015-16. Εκτός της εξεταστέας ύλης θα βρίσκεται το κεφάλαιο της Γενοκτονίας των Ποντίων.
Οι μαθητές της Γ’ Λυκείου δεν θα διδαχθούν το κεφάλαιο "Ο Παρευξείνιος Ελληνισμός το 19ο και 20ο αιώνα", στο οποίο περιλαμβάνεται η Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.
Από την άλλη, προστέθηκαν επιπλέον 31 σελίδες από το Κεφάλαιο "Από την Αγροτική Οικονομία στην Αστικοποίηση" και συγκεκριμένα οι ενότητες "Η Ελληνική οικονομία μετά την Επανάσταση" και "Η Οικονομία κατά το 19ο αιώνα", οι οποίες δεν διδάσκονταν τα προηγούμενα έτη.

phgh:voice news

Η ΚΟΡΥΦΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ


Η ΚΟΡΥΦΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ
Ενώ η χώρα περνά μια από τις πιο κρίσιμες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας της καθώς απειλείται με χάος όπως το τονίζουν οι διάφοροι εταίροι που στην πραγματικότητα τρέμουν μήπως πραγματικά υπάρξει αυτό το χάος
γιατί θα είναι σαν τον κολλητικό υιό της γρίπης, οι εγχώριοι εφιάλτες τρίβουν τα χέρια τους και καταστρώνουν συνεχώς σχέδια υπονόμευσης κάθε προσπάθειας να βγούμε από αυτή την κατάσταση, για να διασωθούν οι ίδιοι και να σώσουν τα ανθελληνικά του εγκλήματα.
Μέσα σε πέντε χρόνια οι ανθέλληνες προδότες που κυβέρνησαν αυτή την χώρα λεηλάτησαν τα πάντα μην αφήνοντας τίποτα όρθιο στην οικονομία, στην κοινωνία, ακόμα και στην θρησκεία με την συνεχή ψήφιση αντιχριστιανικών νεοταξικών νόμων. Μέσα σε πέντε χρόνια έστειλαν στον θάνατο χιλιάδες Έλληνες που τους καταδίκασαν στην αυτοκτονία, κατέστρεψαν κάθε ελπίδα της ελληνικής νεολαίας και την έδιωξαν κακήν κακώς στο εξωτερικό, συχνά ξυπόλητοι στα αγκάθια και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, έχουν ακόμα το θράσος της προβολής τους σαν οι εγγυητές της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας, αυτής της προοπτικής που μας έριξε στον γκρεμό και μας τσάκισε τα κόκαλα.
Αλλά δεν έφτασε ούτε αυτό. Τώρα καλούν τον «λαό» τους, τους κοιμώμενους οπαδούς τους να διαδηλώσουν για να… αυξηθούν και άλλο οι φόροι, να… μειωθούν και άλλο οι συντάξεις, να… κλείσουν και άλλα νοσοκομεία, να… διαλυθεί τελείως ο κρατικός μηχανισμός για να γίνουμε ένα κράτος, «μπέστε σκύλοι αλέστε», να ξεπουληθεί για ένα κομμάτι ψωμί η ΔΕΗ έτσι ώστε να μπορεί να καταληστεύει τον κοσμάκη, να αυξηθεί και άλλο η ανεργία έτσι ώστε να σπάσει κάθε ρεκόρ.
Κάποτε είχε πει ένας γέροντας πως αυτή η χώρα παράγει καπνό, σταφίδες, λάδι και… πολλούς εφιάλτες. Δυστυχώς αυτό το είδος συνεχίζει να ευδοκιμεί και σήμερα και μάλιστα το έργο τους έχει αποδώσει πολλούς καρπούς.
Η συκιά όταν δεν κάνει καρπό κόβεται και ρίχνεται στην φωτιά. Αν δεν κόψουμε τα κλαδιά της προδοσίας και δεν τα ρίξουμε στο πυρ το εξώτερο, αυτή η χώρα δεν θα δει ποτέ προκοπή.
Ως πότε η ευλογημμένη αυτή χώρα θα τους ανέχεται ;
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis.gr

Oι Ρωσικοί υπερπύραυλοι S-400 σε ασκήσεις τακτικής και ετοιμότητας (ΒΙΝΤΕΟ)


s400

Aσκήσεις τακτικής με βολές S-400 πυραύλων στη νοτιοανατολική Ρωσία ανακοίνωσε ο συνταγματάρχης Αλεξάντερ Γκορντέγιεφ, εκπρόσωπος της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιοχής της Ρωσίας.
Τα S-400 είναι η αναβαθμισμένη εκδοχή των φημισμένων και παντοδύναμων, S-300 και αναπτύσσονται απο την Almaz Central Design Bureau που εδρεύει στη Μόσχα.

phgh:voice news

ΕΕ: Παράταση των οικονομικών κυρώσεων στη Ρωσία

ΛΟΓΩ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ


ΕΕ: Παράταση των οικονομικών κυρώσεων στη Ρωσία

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης παρέτειναν επισήμως μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου 2016 την ισχύ των οικονομικών κυρώσεων που έχουν επιβάλει κατά της Ρωσίας για τον ρόλο της στην κρίση της Ουκρανίας, έγινε γνωστό από επίσημες πηγές στο Λουξεμβούργο.
Η ισχύς της δέσμης των ευρωπαϊκών κυρώσεων που έχει πλήξει τους τομείς των τραπεζών, της άμυνας και του πετρελαίου, εμποδίζοντας τη χρηματοδότηση στις ευρωπαϊκές αγορές, λήγει στο τέλος του Ιουλίου. Παρατάθηκε "έως ότου η Ρωσία εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη συμφωνία εκεχειρίας του Μινσκ", εξήγησε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ στο περιθώριο της μηνιαίας συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.
Παράλληλα, οι ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών ενέκριναν επισήμως την έναρξη της ναυτικής επιχείρησης κατά των διακινητών μεταναστών στη Μεσόγειο, η οποία σε πρώτο χρόνο θα περιορισθεί στην ενισχυμένη παρακολούθηση των παράνομων δικτύων, ανακοίνωσε ευρωπαία εκπρόσωπος.
Η ανάπτυξη των πρώτων πολεμικών πλοίων, υποβρυχίων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών αναμένεται σε μία εβδομάδα.
 phgh:imerisia.gr

Eurogroup: Δεν υπάρχει συμφωνία, μελετάμε τις προτασεις


ntaiselmploum
Ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ έκανε λόγο για μια «σύντομη συνάντηση» -διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα- καθώς, όπως είπε, οι ελληνικές προτάσεις στάλθηκαν νωρίς το πρωί και «δεν υπήρχε η δυνατότητα για την πλήρη εξέταση τους από τους θεσμούς, παρά μόνο μια πρώτη εκτίμηση».

Ωστόσο, ο κ. Ντάισελμπλουμ είπε ότι το Eurogroup ζήτησε στενή συνεργασία των θεσμών με την ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η εις βάθος μελέτη των προτάσεων, «ώστε να φτάσουμε σε κάποια συμφωνία στα τέλη της βδομάδας, επιλέγοντας τις ελληνικές προτάσεις ως βάση της συμφωνίας».
Ειδικότερα, ο Ολλανδός ΥΠΟΙΚ τόνισε ότι οι προτάσεις της ελληνικές κυβέρνησης είναι «συνολικές και ευρείες», όμως, υποστήριξε πως χρειάζονται ακόμα δουλειά ως προς τις λεπτομέρειες, έτσι ώστε να καλυφθούν πλήρως τα δημοσιονομικά ζητήματα που βρίσκονται στο τραπέζι.

«Οι θεσμοί εκτιμούν ότι οι νέες προτάσεις είναι ευρείες και κατανοητές, αλλά χρειάζεται να κοιτάξουμε τις λεπτομέρειες και να δούμε αν όλα βγάζουν νόημα», υπογράμμισε.
«Νέες προτάσεις έφτασαν από την ελληνική πλευρά τις οποίες υποδεχθήκαμε. Ήταν ένα θετικό βήμα. Αλλά δεδομένου του σύντομου χρόνου που είχαν οι θεσμοί να τις εξετάσουν δε μπορούσαμε να τις αξιολογήσουμε πλήρως. Αν όλα πάνε καλά θα είναι απαραίτητο να υπάρξει ένα ακόμα Eurogroup μέσα στην εβδομάδα. Η τεχνική δουλειά μπορεί να ξεκινήσει άμεσα, αυτό το απόγευμα με την προοπτική να φτάσουμε σε μία τελική συμφωνία αργότερα την εβδομάδα», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Θα δουλέψουμε πολύ σκληρά τις επόμενες δύο μέρες, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία έως τα τέλη αυτής της εβδομάδας».

phg:VOICE NEWS

Τσίπρας από Βρυξέλλες: Ώρα για μία βιώσιμη συμφωνία


giounker Tsipras1

Σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους προχώρησε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας λίγο πριν από τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στις Βρυξέλλες.
"Είναι ώρα για μία οικονομικά βιώσιμη συμφωνία που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη" είπε χαρακτηριστικά από τις Βρυξέλλες.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε πως στόχος είναι "να αφήσουμε πίσω μας τα υπερβολικά πρωτογενή πλεονάσματα, να σώσουμε τις συντάξεις και τους μισθούς, να αποφύγουμε υπερβολικές και παράλογες αυξήσεις στον ηλεκτρισμό, να επαναφέρουμε την κανονικότητα στις εργασιακές σχέσεις και ταυτόχρονα να προωθήσουμε τις αναγκαίες και δίκαιες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις με στόχο την αναδιανομή των βαρών, την πάταξη της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς".
"Αυτά είναι για μας τα κλειδιά μιας συμφωνίας", κατέληξε ο κ. Τσίπρας.
ΕΡΤ
Δήλωση του Πρωθυπουργού πριν από τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κομισιόν
Αυτή την ώρα η συνάντηση των κ. Τσίπρα - Γιούνκερ βρίσκεται σε εξέλιξη.

phgh:voice news


ΝΑΤΟ: Υπάρχει κίνδυνος περαιτέρω αποσταθεροποίησης από τη Ρωσία

51
Image



"... Έχουμε, ξεχάσει ποια ειναι τα παραδοσιακά συμφέροντα Aσφαλείας της Ρωσίας,"δήλωσε ο Τζέιμς Απαθουράι, ο Αναπληρωτής Βοηθός Γενικός Γραμματέας για Πολιτικές Υποθέσεις και την Ασφάλεια στο ΝΑΤΟ στον δημοσιογράφο Andrej Matisak και στο DefenceMatters.org. Και τονίζει οτι “Καμία χώρα του ΝΑΤΟ δε θα σταθεί μόνη της... Αν συναντήσουν ενα στρατιώτη του ΝΑΤΟ, πρόκειται να συναντήσουν στρατιώτες από 28 χώρες του ΝΑΤΟ ". Υπενθυμίζοντας μας οτι ο πρωθυπουργός της Εσθονίας ειχε πει οτι στην περίπτωση που έβλεπε "πράσινα ανθρωπάκια" – θα τα πυροβολούσε!

Το τελευταίο σας tweet ήταν ένα άρθρο που έλεγε οτι η καλη διπλωματία ειναι η κατανόηση της άποψης του άλλου, ακόμη και αν διαφωνούμε. Στην τρέχουσα κρίση, κατανοούμε την άποψη της Ρωσίας;


Νομίζω ότι πολλοί από εμάς, την κατανοούμε αλλα δυστυχώς, ειναι και πολλοί από εμάς που δεν την κατανοούν. Επιτρέψτε μου να εξηγήσω. Η αίσθησή μου είναι ότι έχουμε ενα πολύ, βασικό πρόβλημα κατανόησης μεταξύ των δυο πλευρών. Είναι σαφές για μένα ότι η Ρωσία μας έχει παρεξηγήσει και πραγματικά πιστεύουν ότι το ΝΑΤΟ προσπαθεί να τους περικυκλώσει. Είναι πρακτικά αδύνατο για μένα να καταλάβω γιατι το βλέπουν ετσι. Από την άλλη πλευρά, ομως νομίζω, εχουμε ξεχάσει ποια είναι τα παραδοσιακά συμφέροντα ασφαλείας της Ρωσίας.

Και ποια είναι;

Περιλαμβάνουν μια νεκρή ζώνη. Και η Ρωσία προσπαθεί να αναδημιουργήσει τη νεκρή ζώνη. Είναι προφανές. Και το δεύτερο είναι η βαρύτητα που δινει η Ρωσία στις πυρηνικές της δυνατότητες, που είναι και ο πυρήνας του ρωσικού αμυντικού δόγματος. Μέχρι να κατανοήσουμε αυτά τα δύο πράγματα θα συνεχίσουμε να έχουμε παρεξηγήσεις. Αλλά η τελευταία μου παρατήρηση είναι ότι ακόμα και αν καταλαβαίνουμε την προοπτική της Ρωσίας, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να την αποδεχθούμε. Και δεν μπορούμε να δεχθούμε καμία νεκρή ζώνη. Έτσι, πρόκειται να είναι μια πολύ δύσκολη σχέση.

Οποτε θεωρείτε οτι πρεπει να κάνουμε μια συζητηση με τη Ρωσία λέγοντας τους οτι κατανοούμε τη στάση του Κρεμλίνου αλλα οτι δε μπορούμε να τη δεχτούμε οποτε να βρούμε ενα άλλο τροπο. Θα ηταν χρήσιμη μια τετοια συζήτηση;

Μπορούμε να τους πούμε ότι καταλαβαίνουμε τι ζητούν, αλλά δεν μπορούμε να το δεχτούμε. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να ενθαρρύνουμε τη Ρωσία να αναγνωρίσει την πολιτική ανεξαρτησία των κρατών, ακόμη και αν επιλέγουν δυτικό προσανατολισμό, ώστε να μην αποτελεί απειλή για αυτούς. Αυτο ειναι ευκολο να το λες βεβαια αλλα πολύ δύσκολο στην πράξη.
Όσον αφορά τους πυρηνική πυλώνες της. Πρώτον, πρεπει να σταματήσει τις πυρηνικές απειλές, όπως κατά της Δανίας πρόσφατα. Κανείς δεν απειλεί τις πυρηνικές δυνατότητες της Ρωσίας. Η αντιπυραυλική άμυνα δεν έχει την ικανότητα να αποτρέψει, ουτε και να υπονομεύσει τις πυρηνικές δυνατότητες της Ρωσίας. Δεν έχουμε διαφορά απόψεων έχουμε απλώς μια διαφορά κατανόησης.

Όπως φαίνεται ομως η Ρωσία απλά δεν ακούει…


Ακούνε, αλλά δεν μας πιστεύουν. Προσφέραμε ένα σύστημα συνεργασίας. Η πρόθεση ήταν να τους βοηθήσουμε να νοιωσουν καλύτερα... Αλλά ξέρετε, όταν πρόκειται για διαφάνεια, για αριθμούς και θέσεις...  αν δεν εχουμε διαφορές στις αρχές υπάρχει τρόπος για να καταλήξουμε σε συμφωνία.

Αυτή τη στιγμή, πώς αξιολογεί η Συμμαχία τις σχέσεις ΝΑΤΟ-Ρωσίας; Οδεύουμε προς αντιπαράθεση ή υπάρχουν περιθώρια αισιοδοξίας;

Κατά την άποψή μου, υπάρχει ένας πραγματικός κίνδυνος περαιτέρω αποσταθεροποίησης από τη Ρωσία και κατά συνέπεια περαιτέρω εντάσης μεταξύ μας. Γιατί; Θα σας δώσω τρεις λόγους.

1. Αυτό που κάνει η Ρωσία τελευταία. Και αυτό είναι ότι η αύξηση των στρατιωτικών δαπανών. Οι νέες στρατιωτικές εγκαταστάσεις, η αυξανόμενη εξάρτηση στις πυρηνικές ικανότητες και, φυσικά, η στάση της Ρωσίας απένατι στην Ουκρανία, στη Γεωργία και στη Μολδαβία.

2. Αυτα που λέει η Ρωσία. Και όχι μόνο αυτα που λέει. Παρεμβαίνει κάθε φορά που υπάρχουν ρωσόφωνοι, κάτοχοι ρωσικου διαβατηρίου ή εκει που υπάρχει αυτο το μυστηριώδες ιστορικό ρωσικο έδαφος. Κατι που δεν ειναι και πολύ καλα προσδιορισμένο.

3. Η εξάρτηση της Ρωσίας σε ένα στρατιωτικό δόγμα που επικεντρώνεται στην ασάφεια και την απάτη. Αυτοί είναι οι παράγοντες αποσταθεροποίησης.

Ποια η σημασία του άρθρου 5 για το ΝΑΤΟ στη σημερινή κατάσταση;

Η ορατότητα, του άρθρου 5, έχει αυξηθεί. Αυτό έχει εκδηλωθεί με ένα αριθμό τρόπων.
Πρώτον, τον τριπλασιασμό του μεγέθους της Δύναμης Αντίδρασης του ΝΑΤΟ. Δεύτερον με την Δύναμη "Αιχμή του Δόρατος", την δυναμη ταχείας αντίδρασης για την αντιμετώπιση των κινήσεων των Ρώσων. Τρίτον με τη τοποθέτηση πολεμικών μονάδων. Πολύ μικρές στρατιωτικές μονάδες σε έξι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και με περισσότερες στο μέλλον. Θα είναι σε θέση να δεχτουν τις προαναφερθείσες δυνάμεις. Και επίσης, ας το παραδεχτούμε, με αυτο τον τροπο καθιερωνουμε την παρουσία μας. Το τέταρτο είναι να εξετάσουμε άλλους τομείς, όπως τον κυβερνοχώρο, και να συνδέσουμε τον κυβερνοχώρο με το άρθρο 5.  Το πέμπτο είναι να δούμε το υβριδικό κομμάτι. Τωρα αναπτύσσουμε την αντίδραση μας αλλά στην περίπτωση αυτή, το ΝΑΤΟ θα πρέπει να αναπτύξει τη συνεργασία του με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Γιατί;

Η Συμμαχία δεν έχει όλα τα εργαλεία, και η ΕΕ δεν διαθέτει όλα τα εργαλεία. Πρέπει να ειμαστε σε θέση να χρησιμοποιοήσοιυμε ολα τα εργαλεία του ΝΑΤΟ και τα εργαλεία της ΕΕ με συντονισμένο τρόπο για μια αποτελεσματική άμυνα απέναντι στοιν υβριδικό πόλεμο. Έχουμε ήδη ξεκινήσει συζήτηση επ 'αυτού.

Υπάρχει μια συνεχής συζήτηση ότι, αν το ΝΑΤΟ δεν κάνει τίποτα τοτε αυτο ισοδυναμεί με μια πρόσκληση προς τον αντίπαλο, αλλά αν το ΝΑΤΟ κάνει τοτε αυτό θα οδηγήσει επίσης σε κλιμάκωση. Και ειλικρινά, νομίζω ότι οι Ρώσοι είναι πιο πρόθυμοι για κλιμάκωση. Που ειναι λοιπον η ισορροπία μεταξύ των δύο; Και θέτω αυτή την ερώτηση επειδή υπάρχουν ορισμένες διμερείς πρωτοβουλίες που σχετίζονται με την κατάσταση στην Ουκρανία. Ορισμένες χώρες σκέφτονται σοβαρα το ενδεχόμενο παροχής όπλων στο Κίεβο. Αυτό , φυσικά, δεν είναι πρωτοβουλία του ΝΑΤΟ, αλλά αν ένας σύμμαχος κάνει κάτι τοτε θα επηρεάσει όλους μας αναπόφευκτα. Που ειναι λοιπόν η ισορροποία;

Δεν υπάρχει εύκολη απάντηση. Αλλά θα πω μερικά πράγματα. Μια πολύ ισχυρή άμυνα για το ΝΑΤΟ δεν θα πρέπει να αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης. Είναι αδιαπραγμάτευτη. Είναι ζωτικής σημασίας ότι η επικράτειά του ΝΑΤΟ θεωρείται "no-go zone". Αυτή είναι μια σημαντική συμβολή στην ευρωπαϊκή σταθερότητα. Για τη σταθεροποίηση των 28 χωρών του ΝΑΤΟ με ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους. Στη συνέχεια, βέβαια, το ερώτημα είναι τι κάνουμε με τα μέρη που βρίσκονται στο ενδιάμεσο. Τι υποστήριξη παρέχουμε εμεις; Παρέχουμε πολύ στην Ουκρανία, ακόμη περισσότερο στη Γεωργία. Και θα παρέχουμε και στη Μολδαβία. Η Ουκρανία και η Γεωργία είναι πιθανώς πιο ευαίσθητες όσο αφορα τη Ρωσία. Όλο και περισότεροι σύμμαχοι παρέχουν βοήθεια στην Γεωργία και στην Ουκρανία. Κι ετσι πρέπει. Στο ΝΑΤΟ δε θα υπάρξει συναίνεση για παροχή οπλισμού αλλά αν οι σύμμαχοι επιθυμούν να το κάνουν τότε μπορούν να το προσεγγίσουν με τον δικό τους τρόπο και να εξακολουθήσουμε να έχουμε μια ενιαία στάση στη Συμμαχία. Νομίζω, οτι η σωστή ισορροπία υπάρχει.

Η Ουκρανία ως μια χώρα που δεν ανήκει στη Συμμαχία βεβαίως δεν ειναι υπο την προστασία του άρθρου 5. Μεχρι που ειναι διατεθειμένο να φτάσει το ΝΑΤΟ για να βοηθήσει την Ουκρανία;

Πρώτον, θα ενισχύσω την άποψή σας. Η Ουκρανία δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ. Οπότε δεν τίθεται θέμα συλλογικής άμυνας για την Ουκρανία από το ΝΑΤΟ. Αλλά, ως Συμμαχία είμαστε διατεθειμένοι να φτάσουμε πολύ μακρύα όσο αφορα την συνολική μεταρρύθμιση της Άμυνας και της Ασφάλειας της Ουκρανίας…. Αυτοι οι τομείς εχουν άμεση σχέση με την σημερινή κατάσταση που αντιμετωπίζει η Ουκρανία. Αλλά δεν νομίζω ότι μπορούμε να πάρουμε συναίνεση στο ΝΑΤΟ για να παρέχουμε όπλα και βόμβες. Από την άλλη πιστεύουμε ότι ένας από τους λόγους για τους οποίους έχει προκύψει η κατάσταση ήταν ότι, όταν εισχώρησε η Ρωσία, η Ουκρανία ήταν αδύναμη, οι ένοπλες δυνάμεις της δεν ήταν ισχυρές. Και ένας από τους λόγους ήταν ότι σε ορισμένες περιπτώσεις ηταν διεφθαρμένες. Η μεταρρύθμιση είναι εξαιρετικά σημαντική. Και όχι μόνο στον τομέα της Ασφάλειας και της Άμυνας, αλλά και ευρύτερα πολιτικά και οικονομικά. Η επιτυχία της υπεράσπισης της Ουκρανίας εξαρτάται από την υποστήριξη μας, αλλά αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις μεταρρυθμίσεις τους.

Και όμως στο παρελθόν ειχατε επικρίνει την Ουκρανία γιατι δεν κάνει αρκετά.

Ίσως για να είμαι πιο ακριβείς αυτό που είπα ήταν ότι πιστεύουμε ότι η πολιτική ηγεσία της Ουκρανίας δεχεται την ανάγκη για μεταρρύθμιση, αλλά τα πράγματα για αυτούς κυλανε κάπως αργα. Αυτο που ξερουμε σήμερα ειναι οτι οι καταστάσεις εχουν αρχίσει να αλλάζουν. Ότι τους τελευταίους μήνες έχουν πραγματικά απαλλαγεί απο ανθρώπους που έπρεπε να φύγουν και θέτουν σε εφαρμογή ενα καλύτερο σύστημα. Βλέπουμε μεταρρυθμίσεις να αρχίζουν να λαμβάνουν χώρα και σε χαμηλότερο επίπεδο.

Μερικά ουκρανικά τάγματα θεωρούνται φασιστικά από τη Ρωσία. Συνήθως είναι μια υπερβολή, αλλά υπάρχουν σαφώς ορισμένα εθνικιστικά στοιχεία στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις. Ανησυχεί για το γεγονός αυτο το ΝΑΤΟ;

Κάθε έθνος στο ΝΑΤΟ επιθυμεί να αφαιρεθούν τα εξτρεμιστικά στοιχεία που από τις ένοπλες δυνάμεις όσο το δυνατόν γρηγορότερο. Και ξέρω ότι ο πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο εχει επικεντρωθεί σε αυτό το θέμα, δεδομένου ότι είναι ένα εύκολο σημείο αναφοράς για τη Ρωσία.

Ας πούμε οτι εκατό μικρά πράσινα ανθρωπάκια εμφανίζονται στην Εσθονία, τι θα κάνει το ΝΑΤΟ;

Έχω μια αρκετά εύκολη απάντηση για αυτό. Κατ 'αρχάς, νομίζω ότι ο Υπουργός Άμυνας της Εσθονίας εδωσε την κατάλληλη απάντηση οταν είπε ότι αν δει μικρά πράσινα ανθρωπάκια θα τα πυροβολήσει. Είναι αρκετά απλή απαντηση. Αλλά ας το δούμε απο την άποψη του ΝΑΤΟ. Θα ειναι εκει οι στρατιώτες του ΝΑΤΟ. Καμία χώρα του ΝΑΤΟ δε θα σταθεί μόνη της να αντιμετωπίσει τη διείσδυση από κανέναν. Αν συναντήσουν ένα στρατιώτη του ΝΑΤΟ, τοτε πρόκειται να συναντήσουν στρατιώτες από 28 χώρες του ΝΑΤΟ.


phgh:onalert

Αυτή είναι η ελληνική πρόταση για το συνταξιοδοτικό


syntaxeis
Στα χέρια των δανειστών βρίσκεται το τελικό κείμενο της Αθήνας και σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν σε ξένα μέσα ενημέρωσης η κυβέρνηση προτίθεται να αυξήσει το όριο συνταξιοδότησης στα 67 έτη.
Ευρωπαίοι αξιωματούχοι αναφέρουν στο Reuters ότι στην πρότασή της η Ελλάδα προσφέρει να αυξήσει σταδιακά το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 έτη και να εξορθολογήσει διάφορες εξαιρέσεις που υφίστανται σήμερα.
Το τελευταίο σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης προβλέπει εξοικονόμηση 1% του ΑΕΠ από το συνταξιοδοτικό, αρχής γενομένης το 2016.
Όπως αναφέρει το πρακτορείο, για το 2015 οι προτάσεις προβλέπουν περικοπές αξίας 0,4% του ΑΕΠ, κοντά στον στόχο που απαιτούν οι πιστωτές της Ελλάδας.
Επίσης, η ελληνική πλευρά προτείνει τον βασικό ΦΠΑ στο 23%, 13% ΦΠΑ σε ενέργεια και βασικά τρόφιμα και 6% για βιβλία και φάρμακα.
Παράλληλα, όπως μεταδίδει το Reuters, οι αξιωματούχοι αναφέρουν ότι δεν αναμένεται να υπάρξει σήμερα τελική συμφωνία με την Ελλάδα, ωστόσο η σημερινή ημέρα μπορεί να είναι ένα βήμα προς την επίτευξη συμφωνίας τις επόμενες ημέρες

PHGH: http://hellasforce.com

ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ

Βερολίνο: "Η πτώση της κυβέρνησης Α.Τσίπρα το μόνο σενάριο που εξετάζουμε - Τελείωσαν οι ημέρες του" - Δείτε την απόρρητη διαταγή της ΕΛ.ΑΣ (UPD)


Πολιτική ανωμαλία και εγκατάσταση "μαύρης κυβέρνησης" είναι το σενάριο που μελετούν στη Γερμανία.
 Μάλιστα, η Γερμανία δεν διστάζει να στείλει ευθέως τα μηνύματα της αφού η Ηandelsblatt το φωνάζει ευθαρσώς:

"Ένα Grexit, εάν η κρίση χρέους της Ελλάδας συνεχίζει να κλιμακώνεται, δεν είναι αυτό που φαντάζει ως το πλέον πιθανό σενάριο. Ούτε το Graccident. Αυτό που είναι το πιο πιθανό σενάριο, στην πραγματικότητα, είναι η πτώση της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα".

Αυτή είναι η άποψη που εκφράζεται στο φύλλο της Handelsblatt, σε ένα άρθρο που μάλιστα φέρει τον τίτλο: “Η πτώση του Αλέξη Τσίπρα: Τι θα συμβεί στο μέλλον στην Ελλάδα;”.

Η φωτογραφία του άρθρου μάλιστα, που απεικονίζει το πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα σε μια μεγάλη σημαία, την οποία όμως μαζεύουν εκείνη τη στιγμή, συνοδεύεται από τη λεζάντα: “τελείωσαν οι ημέρες του Αλέξη Τσίπρα;”.

Στο δημοσίευμα σημειώνεται πως το πιο πιθανό σενάριο, όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα για τη Γερμανία και η πορεία των διαπραγματεύσεων μέχρι στιγμής, δεν είναι ούτε το περίφημο Grexit για το οποίο γίνεται συχνά λόγος, ούτε καν για το Graccident και την θεμιτή ή αθέλητη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Το πιο πιθανό σενάριο, εάν η κατάσταση δεν βελτιωθεί, αναφέρεται ότι είναι η πτώση του Αλέξη Τσίπρα, η “αλλαγή κυβέρνησης στην Αθήνα”, ενώ γίνεται αναφορά και στην αλλαγή και σκλήρυνση της στάσης της Ελλάδας απέναντι στις μεταρρυθμιστικές προτάσεις που έχουν γίνει (μειώσεις μισθών και συντάξεων εννοούν), αλλά και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, κατά τους τελευταίους μήνες.

Μπορεί η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, να σημείωσε πρόσφατα πως “όταν υπάρχει θέληση, υπάρχει και τρόπος”, αλλά όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές μάλλον συνειδητοποιούν πως οι πιθανές διέξοδοι από την κρίση κλείνουν και δύσκολα θα αποφευχθεί μια σύγκρουση.

Ένας συμβιβασμός ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους δανειστές δείχνει “εξαιρετικά απίθανος”, όλο και περισσότερο, καθώς, όπως σημειώνεται στο κείμενο, λύση δεν δόθηκε ούτε στη συνάντηση των ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών, στο Eurogroup της Πέμπτης.

Οι διαφορές, όσον αφορά τις αποφάσεις για μέτρα που θα ληφθούν, δεν έχουν πλέον να κάνουν μόνο με χρηματικά ποσά- κυρίως, έχουν να κάνουν με μια έλλειψη εμπιστοσύνης, που υπάρχει. “Χρήματα θα μπορούσαν να υπάρξουν αρκετά, εκείνη που έχει εξαντληθεί είναι η καλή θέληση”, σημειώνεται.

Για τους λόγους που αναφέραμε, είναι ενήμερες φυσικά οι υπηρεσίες ασφαλείας οι οποίες βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό τα τελευταία 24ωρα καθώς φοβούνται γενικευμένο σχέδιο αποσταθεροποίησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει απόρρητη διαταγή της ΕΛ.ΑΣ για την ενίσχυση φρούρησης κτιρίων όπως του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, του γραφείου του ΔΝΤ στην Αθήνα και της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Με το ίδιο έγγραφο ζητείται εντατικοποίηση των μέτρων προστασίας στη Βουλή, το Μέγαρο Μαξίμου, στην Τράπεζα της Ελλάδας, στα γραφεία κομμάτων, πρεσβείες, τηλεοπτικούς σταθμούς ακόμη και σε κεντρικά ξενοδοχεία.

«Δίχτυ προστασίας» έχει απλωθεί και σε πολιτικούς, τραπεζικά στελέχη, δικαστικούς και επιχειρηματίες που θα μπορούσαν να αποτελέσουν στόχο τρομοκρατικής επίθεσης.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές έχει ήδη «επικαιροποιηθεί» το «σχέδιο Πικραμμένου» το οποίο είχε καταρτιστεί το Μάιο του 2012.

Σύμφωνα με αυτό, σε περίπτωση πρόκλησης «κοινωνικής αναστάτωσης» μεταξύ άλλων μέτρων τίθενται σε εφαρμογή καθολικά αστυνομικά μέτρα, ενεργοποιούνται οι εισαγγελικές Αρχές εκτέλεσης ποινών, ενισχύονται οι εξωτερικές φρουρές των φυλακών ενώ περιορίζονται οι κινήσεις των λαθραίως εισελθόντων στη χώρα αλλοδαπών.

Η διαρκής ετοιμότητα που απαιτεί από τις αστυνομικές υπηρεσίες το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται και από το γεγονός ότι μόλις πριν 20 ημέρες είχε σταλεί άλλη διαταγή για συναγερμό υπό το φόβο τρομοκρατικής επίθεσης.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, όπως προσθέτουν οι ίδιες πηγές, που για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια η λίστα με τους «κόκκινους» στόχους διευρύνθηκε, καθώς περιλαμβάνει το κτίριο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στο κέντρο της Αθήνας και τις εγκαταστάσεις της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων στην Καλλιθέα.

Το γεγονός ότι εστάλησαν δύο διαταγές σε διάστημα μόλις 20 ημερών σχετίζεται, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με τη λήψη όλων των απαιτούμενων μέτρων προκειμένου ακόμα και αν υπάρχουν κύκλοι που θέλουν αποσταθεροποίηση να μην μπορέσουν να πετύχουν το σκοπό τους. Σε ιστοσελίδες τους αναρχικού χώρου έχουν δημοσιευτεί το προηγούμενο διάστημα κείμενα-φωτιά για την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ που ερμηνεύτηκαν από αρκετούς αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. ως «προάγγελος» στοχευμένων χτυπημάτων κατά κυβερνητικών στόχων.

Οι εντολές που έχουν δοθεί προς τους αστυνομικούς είναι εκτός από την επιτήρηση να διενεργούν ελέγχους όλο το 24ωρο σε όσα άτομα θεωρούν ύποπτα είτε αυτά είναι πεζά είτε σε οχήματα. Οι διοικητές των τοπικών Τμημάτων είναι υπεύθυνοι για την τροποποίηση των μέτρων ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής.

Το τελευταίο διάστημα οι άνδρες με πολιτικά που είναι επιφορτισμένοι με τη φύλαξη δημόσιων κτιρίων έχουν αυξηθεί, ενώ σχεδόν όλες οι δυνάμεις της ομάδας «Δέλτα» έχουν διατεθεί για την επιτήρηση στόχων (γραφεία κομμάτων, τηλεοπτικοί σταθμοί, υπουργεία).

Μεγάλη έμφαση θα δοθεί στην αποτροπή κύματος καταλήψεων δημοσίων κτιρίων αφού προσφιλή τακτική ανατροπής κυβερνήσεων από μυστικές υπηρεσίες δυτικών χωρών είναι η λεγόμενη "μη-βίαη άμυνα". Αυτή περιλαμβάνει "νέκρωση" των νευρικών αρτηριών μιας κυβέρνησης όπως το ΥΠΟΙΚ, διαφορετικά κυβερνητικά κτίρια, δημόσιοι οργανισμοί, Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, δηλαδή όλες εκείνες οι υπηρεσίες που επιτρέπουν σε ένα κράτος να διοικήσει και κατ' επέκταση να κυβερνήσει στην επικράτεια του.

Σκοπός φυσικά είναι η πρόκληση κοινωνικών και οικονομικών αναταραχών προκειμένου να εκτροχιαστεί η πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου και να "αναγκαστεί" η κυβέρνηση σε κινήσεις "συνεννόησης" όπως την εννοούν φυσικά οι μνημονιακοί.

Δεν είναι άλλωστε τυχαία τα κηρύγματα μίσους του Α.Σαμαρά ο οποίος καλεί τους οπαδούς του μαζί με το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ σε συγκεντρώσεις κατά της κυβέρνησης σε μια στιγμή που όλο το Κοινοβούλιο θα έπρεπε να είναι ενωμένο μπορστά στη μεγάλη μάχη.

Πολύ εύκολα μέσα από μια τέτοια συγκέντρωση να δημιουργηθούν έκτροπα από άτομα που έχουν παρεισφρύσει με ένα και μοναδικό σκοπό: Την πρόκληση αναταραχών!

Mάλιστα πριν λίγο καιρό, κεντρικό θέμα είχε γίνει η αγγελία που κάποιοι ζητούσαν να έρθουν στην Αθήνα "κουκουβάγιες" όπως είχαμε δημοσιεύσει εδώ

Σύμφωνα με έρευνες των αρμόδιων υπηρεσιών, το αποτέλεσμα ήταν ανατριχιαστικό: Πρόκειται για την κωδική ονομασία μιας ομάδας αμερικανών εκτελεστών, οι οποίοι ανέλαβαν πλήρη δράση στην Ουκρανία.

Σκότωναν εν ψυχρώ, κατά τη διάρκεια των γεγονότων στο Μαϊντάν της Ουκρανίας και στο Κίεβο, το Φεβρουάριο του 2014.


Η συγκεκριμένη πληροφορία έχει βάση καθώς το παραδέχθηκε τον περασμένο Απρίλιο ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος πρόεδρος της Πολωνίας, Γιανούς Κόρβιν –Μίκε , στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, απευθυνόμενος προς τον υπουργό Εξωτερικών της Εσθονίας, Urmas Paet.

Στις ταραχές στην Ουκρανία, σκοτώθηκαν δεκάδες ειρηνικοί διαδηλωτές και αξιωματικοί της αστυνομίας από εκτελεστές ελεύθερους σκοπευτές, ένα γεγονός που οδήγησε τη χώρα σε πραξικόπημα, σε εμφύλιο και τη δημιουργία μιας αντιρωσικής κυβέρνησης –μαριονέτας.

Η κωδική ονομασία αυτών των εκτελεστών ελεύθερων σκοπευτών, ήταν….. “ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΕΣ”.
Το σίγουρο είναι ότι η κυβέρνηση έχει προκαλέσει το μένος Γερμανίας και ΗΠΑ μετά και τη γεωπολιτική στροφή προς τη Ρωσία και τους BRICS. Οι Δυτικοί γνωρίζουν ότι μόνο ένας τρόπος έχει απομείνει για να ακυρωθούν τα σχέδια της κυβέρνησης που τόλμησε να σηκώσει "κεφάλι": Η ανατροπή της! Για να επιτευχθεί αυτό βέβαια επιστράτευσαν τους μνημονιακούς πρόθυμους, δηλαδή την τρόικα εσωτερικού αφού χωρίς εσωτερικούς συμπαραστάτες η προσπάθεια θα αποτύχει να εμφανιστεί ως..."λαϊκό δημοκρατικό αίσθημα"....









phgh:http://aegeanhawk.blogspot.gr

Καμμένος επιβεβαιώνει: "Κανείς δεν θα φεύγει από τις ΕΔ πριν τα 58 έτη"



Image
Επιβεβαίωσε ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος τις πληροφορίες που θέλουν όλους τους στρατιωτικούς να παραμένουν στην υπηρεσία μέχρι τα 58 έτη.Σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο ΥΕΘΑ αναφέρθηκε αρχικά στο θέμα που έχει δημιουργηθεί με τον ΦΠΑ.

Ως προϋπόθεση για τη συμμετοχή του ίδιους και των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση χαρακτήρισε ο Πάνος Καμμένος το θέμα της κατάργησης του ειδικού ΦΠΑ στα νησιά, μιλώντας το πρωί στην "Κοινωνία Ώρα MEGA" και σημειώνοντας ότι μετά και από δική του επιμονή έχει βγει πλέον από το τραπέζι της διαπραγμάτευσης.
Ο υπουργός Άμυνας ήταν κατηγορηματικός ότι ποτέ ο ίδιος δεν πρότεινε την κατηγοριοποίηση των νησιών στο θέμα του ΦΠΑ και πως μετά από επικοινωνία του με τον Ν. Παππά αργά χθες το βράδυ αποφασίστηκε η θέση των ΑΝΕΛ να αποτελέσει και οριστική θέση της κυβέρνησης στις σημερινές διαπραγματεύσεις.


"Το βράδυ στις 12:30 μίλησα με τον υπουργό Επικρατείας ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες μαζί με τον πρωθυπουργό και κάνει σκληρές διαπραγματεύσεις και αυτό τελικά αποτελεί θέση της ελληνικής κυβέρνησης. Δηλαδή το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ στα νησιά δεν μπαίνει σήμερα στη διαπραγμάτευση. Αυτό κλείνει το θέμα εδώ", τόνισε χαρακτηριστικά.


Ξεκίνησε την τοποθέτησή του λέγοντας πως στο θέμα του ΦΠΑ στα νησιά "η θέση των ΑΝΕΛ και η δική μου προσωπικά ήταν πάντα κρυστάλλινη σε σχέση και με τον πρωθυπουργό και με την κυβέρνηση".

"Απέφυγα μέχρι σήμερα να πάρω θέση για το θέμα της διαπραγμάτευσης και το έκανα μόνο μέσα στην κυβέρνηση και στην κυβερνητική επιτροπή για να μην δημιουργήσω ποτέ κανένα θέμα και κανένα πρόβλημα στις διαπραγματεύσεις τις οποίες με πολύ σοβαρό τρόπο διεξάγει ο πρωθυπουργός ο ίδιος. Βεβαίως τις απόψεις τις οποίες είχαμε στην κυβερνητική επιτροπή και στο κυβερνητικό συμβούλιο τις είπαμε, όπως επίσης καθορίσαμε και τις κόκκινες γραμμές", τόνισε.

Πρόσθεσε ότι "μια από αυτές τις κόκκινες γραμμές είναι το θέμα των ΦΠΑ στα νησιά, στα νησιά που ανήκουν στο πρώην υπουργείο Αιγαίου και παλαϊκής άμυνας, στη σημερινή γενική γραμματεία Αιγαίου".

Εξήγησε επ' αυτού πως εάν ο κάτοικος του νησιού "χάσει το προνόμιο του χαμηλού ΦΠΑ θα προκληθεί να κάνει αυτό που κάνει για τις ιατρικές υπηρεσίες, να παίρνει το καράβι το πρωί και να πάει να ψωνίζει από απέναντι, θα διαλυθούν οι τοπικές αγορές και θα κλείσουν τα νησιά".
Δίνοντας τις δικές του εξηγήσεις για τις χθεσινές πληροφορίες είπε ότι "έγινε διαρροή από κάποιο μέλος του συμβουλίου, αυτό είναι ψευδές" και πως χθεσινό στο κυβερνητικό συμβούλιο "ετέθη το θέμα ότι θα έπρεπε να βρούμε ένα μέτρο το οποίο θα κάλυπτε τα 80 εκατομμύρια που στοιχίζει αυτό το χαμηλό ΦΠΑ στα νησιά για να μην υπάρχουν έξι δείκτες διαφορετικοί ΦΠΑ και μάλιστα η πρόταση η αρχική ήταν να διπλασιάσουμε την επιδότηση στην ακτοπλοία".

"H επιδότηση στην ακτοπλοΐα όμως θα πήγαινε στους ακτοπλόους και όχι στους νησιώτες. Εν συνεχεία ετέθη η άποψη να βάλουμε αφορολόγητο 12.000 ευρώ σε όλους τους κατοίκους των νησιών. Κανένα όμως από αυτά τα μέτρα δεν καλύπτει το χαμηλό ΦΠΑ στο σύνολο της ζωής των νησιωτών. Μπορεί τα ισοδύναμα να είναι παραπάνω, 150 εκατομμύρια, αλλά είναι θέμα θεσμικό για τους νησιώτες αυτό. Εν συνεχεία ήρθε μια πρόταση από τις Βρυξέλλες να εξαιρεθούν έξι νησιά, η Κως, η Ρόδος, η Πάρος, η Νάξος και η Μύκονος. Και αυτό δεν το δέχθηκα διότι και η Ρόδος και η Κως είναι στην παραμεθόριο αλλά παράλληλα και η Σαντορίνη και η Πάρος και η Νάξος και η Μύκονος παίζουν σημαντικό ρόλο στον αμυντικό σχεδιασμό της Ελλάδας. Το βράδυ διέρρευσε η πληροφορία ότι εγώ το πρότεινα, πράγμα απόλυτα ψευδές", υπογράμμισε.

"Η συμμετοχή των ΑΝΕΛ και εμού προσωπικά στη συμφωνία αλλά και στην κυβέρνηση αποτελεί προϋπόθεση το θέμα του ΦΠΑ στα νησιά. Έντιμα, καθαρά, κρυστάλλινα, ούτε εκβιασμούς, ούτε τίποτα. Είπα ότι αντισταθμιστικά μπορούμε να δώσουμε 1% παραπάνω στα είδη πολυτελείας, μπορούμε να φορολογήσουμε όπως θα πρέπει να γίνει άμεσα τις ιδιοκτησίες σε off shore εταιρίες σε ακίνητα", είπε.


Επιβεβαίωσε επίσης ότι θα γίνει αλλαγή σε σχέση με τη συνταξιοδότηση στις Ένοπλες Δυνάμεις καθώς "δεν θα φεύγει κανείς πριν τα 58".


phgh:onalert

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο Μπατίστα (ΔΝΤ) έκανε συνειδητά την παρέμβαση – βόμβα για να αφοπλίσει Λαγκάρντ και Σόιμπλε.




Η ΕΥΡΩΠΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΙΑΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΩΝ! Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΕΜΠΛΟΚΗΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ – ΣΟΙΜΠΛΕ ΣΤΗΝ ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.
Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες του Ολυμπία, η παρέμβαση – κόλαφος του εκτελεστικού διευθυντή του ΔΝΤ, Paulo Nogueira Batista, λίγες ώρες πριν την κρίσιμη σύνοδο έγινε απολύτως συνειδητά προκειμενου να δώσει διαπραγματευτικό όπλο στον Αλέξη Τσίπρα αλλά και στις δυνάμεις της Ευρώπης που πραγματικά θέλουν μια λύση στις αρχές του Ευρωπαϊκού δικαίου. Αφοπλίζοντας μάλιστα την ίδια την Λαγκάρντ αλλά και τον Σόιμπλε που επιχειρούν να τορπιλίσουν την συμφωνία.
Αναλογιστείτε ότι την ώρα που ο εκτελεστικός διευθυντής του ΔΝΤ αποκάλυπτε ότι «δεν φταίει η Ελλάδα για την σημερινή κατάσταση αλλά τα τραγικά λάθη του ΔΝΤ στο πρόγραμμα που εφάρμοσε«, την ίδια στιγμή ο συνεργός της Λαγκάρντ, Σόιμπλε, δολίως συνέκρινε τα άλλα μνημόνια με το Ελληνικό για να ρίξει το βάρος στους «άτιμους Έλληνες»!
Και βεβαια η Λαγκαρντ δεν έχασε την ευκαιρία να επαναλάβει τις αθλιότητες περί «ανωριμότητας», την ίδια στιγμή που ο εκτελεστικός της διευθυντής ακύρωνε τους ισχυρισμούς της.
Γιατί όμως Λαγκάρντ και Σόιμπλε θέλουν διακαώς να σύρουν την Ελλάδα σε ένα νέο ανέντιμο πρόγραμμα ωστε να ξεπλύνουν το παλαιό και αποτυχημένο;
Εδώ ακριβώς κρύβεται ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της σύγχρονης οικονομικής ιστορίας, που επίσης αποκαλύπτει ο ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ:
««Έδωσαν λεφτά για να σώσουν γερμανικές και γαλλικές τράπεζες, και όχι την Ελλάδα» – Paulo Nogueira Batista (IMF – Executive Director) Κοιτάξτε λοιπόν με πολύ απλά λόγια πως Λαγκαρντ και Σόιμπλε είναι οι αυτουργοί του εγκλήματος μαζί με τον Παπανδρέου και πως επιχειρούν να καλύψουν τα ίχνη τους καταστρέφοντας την Ελλάδα ωστε να της ρίξουν την ευθύνη για να συγκαλύψουν τις δικές τους ευθύνες και μάλιστα ποινικές:
Στην κρίσιμη συνεδρίαση του ΔΝΤ για το μνημόνιο, τον Μάιο του 2010, πολλά μέλη εκφράζουν ισχυρές αντιρρήσεις για την βιωσιμότητα του προγράμματος, αφού επέμεναν να υπάρξει αναδιάρθρωση του χρέους. Τότε, για να καμφθουν οι αντιδράσεις, οι εκπρόσωποι Γαλλίας, Γερμανίας και Ολλανδίας, των οποίων οι τράπεζες είχαν την μεγαλύτερη έκθεση σε Ελληνικά ομόλογα, ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ το ΔΣ του ταμείου ότι θα τα διακρατούσαν ώστε το πρόγραμμα να επιτύχει.
Ιδού τα επίσημα πρακτικά:

Υπουργοί οικονομικών αντιστοίχως, η κυρία Λαγκάρντ, ο κύριος Σόιμπλε, ενώ ο Ολλανδός Ντάισεμπλουμ επισήμως ήταν σε ανοιχτή γραμμή με τον Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ μέσω του πρέσβη της Ολλανδίας στην Αθήνα. (Αποκάλυψη τώρα: Η μαυρη συνεδρίαση του ΔΝΤ για το μνημόνιο)
Το πρόγραμμα ξεκινά και παρά τις διαβεβαιώσεις, οι ξένες τράπεζες αρχίζουν και ξεφορτώνουν ομόλογα!
Ο Παπανδρέου και ο Παπακωνσταντίνου σιωπούν διότι όπως αποκάλυψε ο Ερβέ Φαλτσιανί, εκβιάζονται από την Λαγκάρντ μέσω της περιβόητης λίστας που φτάνει διεγραμμένη στην Ελλάδα με την μεθοδευση που όλοι γνωρίζουμε.
Παράλληλα γινεται και το μαγείρεμα του ελλείμματος, για να σκληρύνουν ακόμα περισσότερο τα μέτρα και να επιταχυνθεί το ξεφόρτωμα.
Εκεί έρχεται η αντίδραση του Στρως Καν που καταλαβαίνει (όπως τωρα ο Μπατίστα) το βρώμικο παιχνίδι. Τον αφοπλίζουν μέσα σε μία νύχτα με την γνωστή ιστορία και την θέση του παίρνει… Μαντέψτε ποιά! Η κυρία Λαγκάρντ που εκβιάζει όλο το πολιτικό σύστημα μέσω της λίστας!
Ειναι μέσα βλέπετε το δεξί χέρι του Σαμαρά, ο κουμπάρος του Στουρνάρα, που «περιέργως» αναλαμβάνουν και τα πιο νευραλγικά πόστα για να εγγυηθούν ότι η καταστροφή της χώρας θα συνεχίσει!
Έτσι, με την συγκυβέρνηση Παπαδήμου, συντονισμένα πλέον τα ασφαλιστικά ταμεία, οι τράπεζες και όλα τα ΝΠΔΔ αγοράζουν τα τοξικά ομόλογα από τις ξένες τράπεζες στο ΑΚΕΡΑΙΟ της αξίας τους, ενώ γνώριζαν ότι επέρχεται κούρεμα!
Κακουργηματική απάτη για Λαγκαρντ και Σόιμπλε, έσχατη προδοσία για τους υποστηρικτές της κυβέρνησης Παπαδήμου.
Και ερχόμαστε στο σήμερα, όπου μια κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου με ΠτΔ τον Προκόπη Παυλόπουλο που ειχε αποκαλύψει με τις ερωτήσεις του το σκάνδαλο μετακύλισης των ομολόγων, να διεκδικεί το αυτονόητο, να πείθει ακόμα και την Μέρκελ και να αντιδρούν μόνο η Λαγκαρντ, ο Σόιμπλε και να σιγοντάρει ο διορισμένος Ντάισεμπλουμ!
Και βέβαια το ντόπιο, διεφθαρμένο, συνένοχο μαύρο μέτωπο. Από τους Σαμαροβενιζέλους μέχρι το Ποτάμι του Μπόμπολα (στην λιστα και αυτός).
Οπότε Αλέξη, απέναντι σου έχεις πλέον κοινούς απατεώνες και το δίκιο με το μέρος σου.
Εάν η Ευρώπη επιλέξει να συγκαλύψει την απάτη καταστρέφοντας ένα εθνος, ας το πράξει. Μία Ευρώπη απατεώνων δεν την θέλουμε.
Και έρχεται η ώρα να τα βρούμε με τους δικούς μας απατεώνες.

phgh: http://olympia.gr

Το μόνο ρεαλιστικό ισοδύναμο

Γράφει ο Χρήστος Γιανναράς

Ε​​ρωτήματα που γεννάει, μέσα από την αγωνία, η σύνεση:

Αποκλείεται να αγνοούν οι δανειστές της Ελλάδας, πως αν η χώρα δεν αρχίσει να παράγει, αν συνεχίσει μόνο να δανείζεται και να καταναλώνει όλο και πιο στενεμένα, δεν θα πάρουν ποτέ πίσω ούτε όλα ούτε μέρος των χρημάτων τους.

Αποκλείεται να αγνοούν ότι, όσος δανεισμός κι αν προστεθεί, παραγωγικότητα δεν μπορεί να υπάρξει στην Ελλάδα ούτε να αυξηθούν τα κρατικά έσοδα, αν δεν στηθεί λειτουργικός κρατικός μηχανισμός: οργανωτικός, ελεγκτικός, δικαστικός, εισπρακτικός.

Αποκλείεται να αγνοούν οι δανειστές μας ότι, για να στηθεί λειτουργικός κρατικός μηχανισμός, πρέπει να καταλυθεί με συνέπεια το πελατειακό κράτος. Το πελατειακό κράτος για να καταλυθεί, θα αρκούσαν δύο και μόνο νομοθετήματα: Να καθιερωθεί στις εκλογές η μονοεδρική περιφέρεια, και να εισαχθεί το ασυμβίβαστο του βουλευτικού και του υπουργικού αξιώματος. Ασφαλώς το ξέρουν, αλλά δεν το απαιτούν.

Αν όντως έτσι έχουν τα πράγματα, προσλαμβάνει χαρακτήρα προκλητικότατου εμπαιγμού η πεισματική εμμονή των δανειστών σε μέτρα που αυξάνουν προσωρινά τις κρατικές εισπράξεις, χωρίς να ενδιαφέρονται για το πραγματικό παραγωγικό αντίκρισμα αυτής της αύξησης. Κατατρίβονται να παζαρεύουν, αν ο ΦΠΑ σε κάποια είδη θα είναι μία μονάδα μεγαλύτερος ή μικρότερος, κόπτονται για να εισαχθεί η πώληση των φαρμάκων στα πολυκαταστήματα. Και αδιαφορούν παγερά για τη διαιώνιση του πελατειακού κράτους, που είναι η θεμελιώδης αιτία της διαφθοράς, σήψης και διάλυσης του κρατικού μηχανισμού και των κοινωνικών θεσμών στην Ελλάδα.

Είναι προκλητικό σκάνδαλο να «διυλίζουν τον κώνωπα, οι δανειστές μας, και να καταπίνουν την κάμηλον», διότι με αυτό τον τρόπο εμφανίζονται να συμπαίζουν αναιδέστατα με τις κομματικές συντεχνίες της σήψης και της διαφθοράς. Να καλύπτουν τους υπόδικους αυτουργούς του εξωφρενικού υπερδανεισμού της χώρας, να συμπαίζουν με αδίστακτους λωποδύτες των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων και αναπτυξιακών προγραμμάτων. Απαιτούν οι δανειστές να περικοπούν ακόμα περισσότερο οι συντάξεις της λιμοκτονίας, αλλά δεν διανοούνται να ζητήσουν το διαπλεκόμενο με τα κομματικά συμφέροντα ισοδύναμο: Να απολυθούν τα σμήνη των χρυσοπληρωμένων αργόσχολων υπαλλήλων της Βουλής, να περιοριστούν σε διακόσιους (200) οι βουλευτές, να μειωθεί δραστικά το υπαλληλικό προσωπικό κάθε βουλευτή, τα αυτοκίνητα και οι οικονομικές απαλλαγές που τους παρέχονται. Να πάψει το κράτος να πληρώνει τα μυθώδη ενοίκια των κομματικών γραφείων, τα ιλιγγιώδη χρέη των κομμάτων στις Τράπεζες.

Επιμένουν με ανεξήγητο σαδισμό οι δανειστές να παζαρεύουν μονάδες αύξησης των ποικίλων μορφών κεφαλικού φόρου που έχουν επιβάλει οι πολιτικοί στους πολίτες. Δεν διανοούνται να ζητήσουν το διαπλεκόμενο με κομματικά συμφέροντα ισοδύναμο που θα εξασφάλιζε ο τίμιος επανέλεγχος δημόσιων εργολαβιών και προμηθειών, των τελευταίων (έστω και) είκοσι χρόνων. Το ισοδύναμο από τη δήμευση περιουσιών των πρωθυπουργών και των υπουργών Εθνικής Οικονομίας που υπέγραψαν τον εγκληματικό, εξωφρενικό υπερδανεισμό της χώρας.

Αλλά το άκρως οδυνηρό για την ελλαδική κοινωνία γεγονός είναι ότι, τέτοια ρεαλιστικής ανακούφισης του λαού «ισοδύναμα» δεν διανοείται να τα προσφέρει ούτε και η τάχα «αριστερή» σημερινή κυβέρνηση. Οι δανειστές μας (και οι αδίστακτες «Αγορές» που τους ποδηγετούν) δείχνουν να έχουν πανικοβληθεί από το γεγονός ότι μία από τις χώρες της Ε.Ε. απέκτησε «αριστερή» (κάποιοι ιδεοληπτικοί των Βρυξελλών λένε «κομμουνιστική») κυβέρνηση – αντιδρούν σαν να προσβλήθηκε από επικίνδυνο ιό το έμβρυο της ενωμένης Ευρώπης. Αλήθεια, δεν έχουν την ψυχραιμία να δουν ότι πρόκειται και πάλι για μια κυβέρνηση με απολύτως «διαχειριστική» αντίληψη της πολιτικής; Για μιαν απολύτως συντηρητική του κατεστημένου κυβέρνηση;

Δεν έχουν όραμα για να εμπνεύσουν τον λαό οι σήμερα κυβερνώντες, και κατά τούτο δεν διαφέρουν ουσιαστικά από τον πρασινο-γάλαζο νεκρόψυχο κυβερνητικό πολτό που προηγήθηκε. Θέλουν να λέγονται «αριστεροί», χωρίς να σώζουν τίποτα από τον κοινωνιοκεντρισμό της θυσιαστικής Αριστεράς. Μοναδική φιλοδοξία της «αριστερής» μας κυβέρνησης, που την τρέμουν οι «Αγορές», είναι να «διαχειριστεί» και αυτή το χρέος, αλλά με φανταιζίστικες παραλλαγές (και αυτοσχεδιάζοντας παιδαριωδώς). Εχει αρχίσει να στήνει κι αυτή το δικό της κομματικό κράτος, να διορίζει τα «δικά της παιδιά», να στελεχώνει δημόσιους οργανισμούς και θεσμούς με τους γνωστούς ευτελείς «μαϊντανούς» που προσφέρονται σε κάθε κυβέρνηση για τις «αδιαφανείς» δουλειές.

Δυστυχώς δεν επιχειρούνται δημοσκοπήσεις με τη φιλοδοξία και την επαγγελματική ικανότητα να διερευνήσουν κριτήρια και προθέσεις: Πώς και γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ, από πέμπτο κόμμα στη Βουλή, στις εκλογές του 2009, και με ποσοστό 4,6% της προτίμησης των πολιτών, βρέθηκε δεύτερο κόμμα στις εκλογές του 2012, με ποσοστό 16,78% και πρώτο κόμμα, μέσα σε τρία χρόνια, με 36,34%, στις εκλογές του περασμένου Γενάρη; Ετσι ραγδαία και ανεξήγητα δύο εκατομμύρια διακόσιες σαράντα έξι χιλιάδες πολίτες διολίσθησαν στον «μπολσεβικισμό», όπως φαντασιώνονται πανικόβλητοι οι σοφοί των Βρυξελλών, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ; Και αντίστοιχα: πώς και γιατί ένα κόμμα του κοινωνικού και πολιτικού περιθώριου, η «Χρυσή Αυγή», με ποσοστό 0,29% στις εκλογές του 2009, βρέθηκε τρίτο στη Βουλή κόμμα τον Γενάρη του 2015, με 18 έδρες; Ραγδαία και ανεξήγητα τετρακόσιες χιλιάδες πολίτες διολίσθησαν στον «νεοναζισμό», όπως φαντασιώθηκε η «προοδευτική» στην Ελλάδα διανόηση και το δίδυμο Σαμαρά - Μπαλτάκου;

Εμείς, οι Ελλαδίτες, είμαστε πια μια παρακμιακή κοινωνία βυθισμένη στην παράνοια και στον βουλιμικό πρωτογονισμό – δεν έχουμε το ενδιαφέρον να ασχοληθούμε σοβαρά με το τι ακριβώς μας συμβαίνει. Αλλά οι σοφοί (προηγμένοι πολιτισμικά) δανειστές μας, αν θέλουν να πάρουν πίσω το σύνολο ή ένα μέρος των χρημάτων τους, δεν θα έπρεπε να μελετούν σοβαρά το πού παραπέμπουν τα εκρηκτικά φαινόμενα του ΣΥΡΙΖΑ και της «Χρυσής Αυγής»; Αν τα φαινόμενα δηλώνουν τυφλή λαϊκή (εκδικητική) αντίδραση σε ένα ανήθικο και ανίκανο, κυριολεκτικά σάπιο πολιτικό σύστημα, δεν θα ήταν συμφέρον των δανειστών να ποντάρουν σε «ισοδύναμα» των οικονομικών τους απαιτήσεων υπονομευτικά της σήψης του πολιτικού στην Ελλάδα κατεστημένου;

Θα πάρουν πίσω τα λεφτά τους, μόνο αν πετύχουν να στηθεί στην Ελλάδα λειτουργικός κρατικός μηχανισμός: οργανωτικός, ελεγκτικός, δικαστικός, εισπρακτικός. Αφού καταλυθεί αμείλικτα το πελατειακό κράτος, η συνταγματικά παντοδύναμη κομματοκρατία. Και αφού λειτουργήσει νέμεση: να λογοδοτήσουν οι αυτουργοί της σημερινής καταστροφής.

Το ρεαλιστικό ισοδύναμο της καταβολής των οφειλών μας είναι η ανατροπή της διαχειριστικής πολιτικής μωρίας.

phgh:as milisoyme epiteloys

Μεγάλη Δευτέρα σήμερα για την Ελλάδα,η αντίστροφη μέτρηση άρχισε - Για πρώτη φορά ο Τσίπρας συναντά τους επικεφαλής των Θεσμών!


Οι νέες ελληνικές προτάσεις - Πιέζουν οι Γερμανοί -
Μειώσεις από 6,5% ως και 20% στις συντάξεις
Στρατούλης: Καμία μείωση στις συντάξεις

- Συναντήσεις με Ντόναλντ Τουσκ, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Μάριο Ντράγκι, Κριστίν Λαγκάρντ και Γερούν Ντάισελμπλουμ θα έχει ο Αλέξης Τσίπρας
- Οι Γερμανοί πιέζουν για συμφωνία πριν από τη Σύνοδο Κορυφής
- Συνεδριάζει αύριο η ΕΚΤ για τον ELA
- Στη συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου δεν συζητήθηκε θέμα ενδεχόμενης παράτασης του προγράμματος
- “Πάμε για συμφωνία” δήλωσαν Γιάνης Βαρουφάκης και Γιώργος Σταθάκης μετά το υπουργικό
- 900 εκατομμύρια ευρώ είναι το "χάσμα" που χωρίζει την Αθήνα και τους ευρωπαίους εταίρους
- Η κυβέρνηση φαίνεται να οπισθοχωρεί στον ΦΠΑ στην εστίαση και στα νησιά
- “Μαχαίρι” στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις 
- Αποκλείουν μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις

Μεγάλη Δευτέρα σήμερα για την Ελλάδα και η καρδιά της ευρωζώνης χτυπά στις Βρυξέλλες. Η αποστολή της ελληνικής κυβέρνησης φθάνει στο τέλος της και όλοι εύχονται να είναι αίσιο, αν και οι ενδείξεις δεν επιτρέπουν θετικές σκέψεις.

Τον υπέρ πάντων αγώνα θα δώσει τόσο ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης στο Eurogroup όσο και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη Σύνοδο Κορυφής, με τους Γερμανούς να πιέζουν για επίτευξη συμφωνίας πριν από την έναρξη της Συνόδου.

Ωστόσο, αύριο στις 12μ.μ. ώρα Ελλάδος θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού, του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, του προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και του επικεφαλής Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ. Την συνάντηση έχει ζητήσει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τούσκ ο οποίος νωρίτερα θα έχει κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό. 

Τον Μάριο Ντράγκι ενδέχεται να αντικαταστήσει το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Μπενουά Κερέ.

Είναι η πρώτη φορά που ο κ. Τσίπρας θα έχει τετ α τετ συναντήσεις με τους επικεφαλής των θεσμών, από την αρχή των διαπραγματεύσεων, χωρίς την παρουσία της Άνγκελα Μέρκελ και του Φρανσουά Ολάντ.

Στη σημερινή μαραθώνια συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο κ. Τσίπρας επιχείρησε να γεφυρώσει τις δύο ασυμβίβαστες εντολές που έλαβε από τους ψηφοφόρους: να βάλει τέλος στην λιτότητα και να βάλει φρένο σε επιπλέον δαπάνες, ικανοποιώντας παράλληλα τις απαιτήσεις των δανειστών για μεταρρυθμίσεις που θα κρατήσουν την Ελλάδα στην ευρωζώνη.

Κυβερνητικό στέλεχος τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι στη συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου δεν συζητήθηκε θέμα ενδεχόμενης παράτασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, 900 εκατομμύρια ευρώ είναι το "χάσμα" που χωρίζει την Αθήνα και τους ευρωπαίους εταίρους, με επιπλέον φορολογικά μέτρα να "πέφτουν" στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης για να καλυφθεί το κενό.

Πιο συγκεκριμένα, η ελληνική πρόταση -όσον αφορά στον ΦΠΑ- προβλέπει συντελεστή 13% για την ΔΕΗ, ενώ δίνεται μάχη για να παραμείνει επίσης το 13% στην εστίαση και να μην "σκαρφαλώσει" στο 23%.

Εκεί που όπως όλα δείχνουν θα υποχωρήσει η Αθήνα, είναι το θέμα των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων. Η ελληνική κυβέρνηση φέρεται να προτείνει την κατάργησή τους από την 01/01/2016, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως οι δανειστές ζητούν την κατάργησή τους "εδώ και τώρα".








Παράλληλα, "σημείο - κλειδί" για την Αθήνα αποτελεί το θέμα του χρέους. Από το κυβερνητικό στρατόπεδο περιμένουν μία διατύπωση από την άλλη πλευρά όσον αφορά στην διευθέτησή του.

Βαρουφάκης – Σταθάκης: “Πάμε για συμφωνία”

“Είμαι αισιόδοξος από τη φύση μου” δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, λίγη ώρα πριν “πετάξει” για Βρυξέλλες.
“Εμείς πάμε για συμφωνία” δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης στους δημοσιογράφους.
“Δουλεύουμε για να υπάρξει συμφωνία”, δήλωσε και ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.






Αύριο το πρωί, σύμφωνα με το Reuters, συνεδριάζει και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και αναμένεται να ανανεώσει το μηχανισμό ρευστότητας προς την Ελλάδα (ELA).


Ψαλιδίζει τις ελπίδες για συμφωνία ο Σόιμπλε

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επέμεινε σήμερα ότι η Ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, ενόψει της έκτακτης συνόδου κορυφής των ηγετών της ευρωζώνης που θα διεξαχθεί αύριο Δευτέρα στις Βρυξέλλες.

"Η σταθεροποιητική πολιτική μας είχε αποτέλεσμα τα τελευταία χρόνια, στις ευρωπαϊκές χώρες όπου οι μεταρρυθμίσεις όχι μόνο συμφωνήθηκαν αλλά και εφαρμόστηκαν" είπε ο Γερμανός υπουργός αναφερόμενος στις περιπτώσεις της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας, της Κύπρου και της Ισπανίας. Πρόσθεσε ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί και στην Ελλάδα "εφόσον εφαρμόζονταν μεταρρυθμίσεις".

Μιλώντας από το Ράσντορφ της κεντρικής Γερμανίας, όπου τιμήθηκε για τις υπηρεσίες που έχει προσφέρει στην ενότητα της Γερμανίας και της Ευρώπης, ο Β. Σόιμπλε προειδοποίησε επίσης να μην χαλαρώσουν οι ευρωπαϊκοί κανόνες. "Αν δεν μπορούμε να βασιζόμαστε ούτε σ' αυτά που συμφωνήσαμε, τότε δεν θα αναπτυχθεί η εμπιστοσύνη στην Ευρώπη", είπε.

Ολάντ – Ρέντσι: Βιαστείτε...
"Δεν μπορεί να χαθεί ούτε ένα λεπτό για να βρεθεί λύση για την Ελλάδα" δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον Ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι, ο οποίος από την πλευρά του δήλωσε: "Για να επιτευχθεί συμφωνία χρειάζεται η καλή διάθεση και των δύο πλευρών".

Μειώσεις από 6,5% ως και 20% στις συντάξεις

Οι δανειστές ζητούν εξοικονόμηση 1,8 δισ. ευρώ το χρόνο. Η κυβέρνηση απαντά με αυξήσεις εισφορών και μέτρα που περιορίζουν τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις δεν αποκλείεται όμως στην τελική συμφωνία να υπάρξουν και μειώσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων.

Οι δανειστές έριξαν στο τραπέζι μειώσεις συντάξεων. Η ελληνική πλευρά έχει δύο εναλλακτικές. Είτε να μειώσει όλες τις συντάξεις 6,5%, είτε να αφήσει χωρίς καμία περικοπή τις συντάξεις ως 700 ευρώ και να ξεκινήσεις τις περικοπές από 'κει και πάνω. Αυτό θα σημάνει μειώσεις κοντά στο 6,5% για τις συντάξεις από 700 ως 1.000 ευρώ, 10% για τις συνάξεις από 1.000 ως 2.000 ευρώ και 20% για τις μεγαλύτερες συντάξεις.

Ταυτόχρονα μελετάται και αύξηση των εισφορών των συνταξιούχων υπέρ του κλάδου υγείας από το 4% στο 5%.

Αυτά ακόμη φαίνεται πως είναι ανοιχτά και μένει να δούμε την τελική συμφωνία.

Ταυτόχρονα φαίνεται ότι πάμε σε άμεση και όχι σταδιακή κατάργηση των πρόωρων συντάξεων. Εναλλακτικά για όσους παίρνουν πρόωρη θα υπάρχει επιβολή κρατήσεων 16% έως ότου συμπληρώσουν τα γενικά όρια ηλικίας που προβλέπει ο νόμος.

Τρίτο μέτρο φαίνεται πως είναι η περικοπή στα λεγόμενα υψηλά εφάπαξ, ενώ ως ένα από τα μέτρα εξορθολογισμού του συστήματος θεωρείται και η διοικητική ενοποίηση των ταμείων.

Στρατούλης: Καμία μείωση στις συντάξεις

«Δεν θα γίνει καμία μείωση στις συντάξεις» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης, σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, σχετικά με το θέμα των συντάξεων.

Ο κ. Στρατούλης τόνισε πως «όλα αυτά τα χρόνια των μνημονίων και τις έξι διαδοχικές μειώσεις, οι συντάξεις έχουν κατεδαφιστεί και έχουν κριθεί αντισυνταγματικές» και συνέχισε λέγοντας πως οι «δανειστές πρέπει να καταλάβουν πως σε αυτή τη χώρα υπάρχει σύνταγμα και δεν πρέπει να παραβιάζεται».

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:






phgh:zeidwron