Αναμένοντας την αξιολόγηση των θεσμών που ασφαλώς είναι σημαντική για τη χώρα, αναρωτιόμαστε αν κάποιος από τη κυβέρνηση αλλά και τα κόμματα κάνουν κάποια έστω υποτυπώδη αξιολόγηση των εθνικών θεμάτων και της κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή και επηρεάζει άμεσα τη χώρα. Η εντύπωση που υπάρχει είναι πως όχι!
Στο Αιγαίο γίνεται …το έλα να δεις! Οι Τούρκοι έχουν αποχαλινωθεί. Αντιμετωπίζονται με την “στρατηγική ψυχραιμία” που είχε εφεύρει ο Βαγγέλης Βενιζέλος.
Η Τουρκία στριμωγμένη και η ίδια από τα δικά της προβλήματα εμφανίζεται ιδιαίτερα κινητική στο να “αναθερμάνει” σχέσεις που “πάγωσαν” από δικά της λάθη. Οι συναντήσεις Τούρκων και Ισραηλινών διπλωματών γίνονται όλο και πιο συχνές. Προχθές υπήρξε ακόμη μία στο Λονδίνο και το τουρκικό ΥΠΕΞ υποστηρίζει ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει συμφωνία.
Την ίδια στιγμή η Σαουδική Αραβία ,όπως έγραψε η Λιάνα Μυστακίδου στο Militaire.gr πιέζει επί της ουσίας την Αίγυπτο να ρίξει νερό στο κρασί της και να “τα βρει” με την Τουρκία. Κι έχει αποτελεσματικό τρόπο να την πείσει: το χρήμα. Ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας που επισκέπτεται το Κάϊρο συμφώνησε με τον Σίσι ακόμη και για την κατασκευή γέφυρας (!) που θα συνδέει τις δυο χώρες.Ήδη η Σαουδική Αραβία έχει δώσει πολλά λεφτά για να στηρίξει τον Σίσι. Και το χρήμα όπως ξέρουμε είναι πολύ πειστικό επιχείρημα.
Από τα βόρεια η απομόνωσή μας είναι δεδομένη. Οι Αλβανοί έχουν “αγκαλιαστεί” με την Τουρκία και οι υπόλοιποι Βαλκάνιοι συζητούν και συνεργάζονται μ΄ όλους εκτός από εμάς.
Όλα αυτά τα αξιολογεί κάποιος; Και το κυριότερο υπάρχουν σκέψεις,σχέδια,πρωτοβουλίες που μπορούν να αναληφθούν για να προλάβουμε δυσάρεστες εξελίξεις; Πολύ φοβόμαστε πως όχι.
Η αξιολόγηση των υπαλλήλων των θεσμών μπορεί να κλείσει. Αλλά δεν θα σημαίνει τίποτα αν ο λογαριασμός που θα κληθούμε να πληρώσουμε στα λεγόμενα εθνικά θέματα είναι βαρύς .
militaire.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου