Εάν η Ευρώπη ξεκινήσει έναν μεγάλο πόλεμο με την ρωσική ομοσπονδία , τότε, κατά πάσα πιθανότητα, θα χρησιμοποιηθούν πυρηνικά όπλα. Και ποιος θα πληρώσει για όλα αυτά; Πρώτα-πρώτα τα κράτη της Βαλτικής, η Πολωνία και η Σκανδιναβία, αναφέρει σχετικό άρθρο .
Είμαστε τώρα πιο κοντά σε ένα μεγάλο πόλεμο στην Ευρώπη 75 χρόνια από το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου περισσότερο από ό, τι πριν από 70 χρόνια. Και αυτό σε μια εποχή που ξεκίνησε με όνειρα της παγκόσμιας κοινότητας μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου το 1989.
Οι Ρώσοι και οι άλλοι λαοί της Σοβιετικής Ένωσης «άνοιξαν τα χέρια τους» στην Δύση και στην ιδεολογία της. Ακόμα και όταν το ΝΑΤΟ άρχισε να επεκτείνεται προς τα ανατολικά, συμπεριλαμβανομένων των χωρών του πρώην Συμφώνου της Βαρσοβίας, όλοι μιλούσαν για μια αυξανόμενη σταθερότητα και μια διαρκή ειρήνη. Αλλά όλα αυτά ήταν ένα παραμύθι με άσχημο τέλος. Υπάρχουν πολλά πράγματα που προκαλούν ανησυχία:
Πρώτον, ποτέ μετά το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου δεν υπήρχε τόσο μεγάλη στρατικοποίηση όχι μόνο για τη Ρωσία, αλλά παντού . Δεν αποτελεί πλέον έκπληξη, ότι οι Γερμανοί αποστέλλουν στρατεύματα στα εδάφη των κρατών της Βαλτικής.
Ίσως στη Δύση να έχουν ξεχάσει, αλλά οι Ρώσοι θα θυμούνται πολύ καλά ότι ο στρατός της ναζιστικής Γερμανίας εισέβαλε, από αυτό το μονοπάτι, και εξολόθρευσε πάνω από 27 εκατομμύρια Σοβιετικούς πολίτες .
Δεύτερον, κοντά στα ρωσικά σύνορα μπορεί να τοποθετηθούν πύραυλοι cruise και βαλλιστικοί πύραυλοι σε πολεμικά πλοία στη Βαλτική Θάλασσα ή και αλλού. Αυτό είναι το αποτέλεσμα του γεγονότος ότι ο πρώην Αμερικανός Πρόεδρος Τζορτζ Μπους αποσύρθηκε από τη Συνθήκη του 2002 για τον περιορισμό της αντι-βαλλιστικών πυραύλων, τονίζουν Ρώσοι ειδικοί .
Το φοβερό γεγονός κίνδυνο που συνδέεται με τους πυραύλους cruise, είναι ότι αυτοί μπορούν να χτυπήσουν την Αγία Πετρούπολη σε λιγότερο από πέντε λεπτά. Εκείνοι που κατέχουν πυρηνικά όπλα, ενδέχεται να έχουν την ψευδαίσθηση ότι η λεγόμενη αντιπυραυλική άμυνα μπορεί να εξουδετερώσει τους στρατηγικούς πυρηνικούς πυραύλους της Ρωσίας και, συνεπώς, υπάρχει εξάλειψη της αμοιβαίας αποτροπής.
Έτσι, υπάρχει η ιδέα ότι το ΝΑΤΟ θα μπορούσε να κερδίσει έναν πυρηνικό πόλεμο με τη Ρωσία. Ο πειρασμός για μια επίθεση μπορεί να είναι μεγάλος. Αλλά στον πραγματικό κόσμο αυτό είναι μόνο μια ψευδαίσθηση.
Τρίτον: Οι διπλωματικές σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης είναι στο σημείο μηδέν . Αυτό που είναι εκπληκτικό είναι ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα θα μπορούσε να βυθίσει την Ευρώπη σε έναν πόλεμο που όμοιο της δεν έχει ξαναδεί η ήπειρος .
Σήμερα ο Δημοκρατικός υποψήφιος Ντόναλντ Τραμπ ρώτησε γιατί οι Ηνωμένες Πολιτείες κάνουν τόσο πολλούς πολέμους στον κόσμο, και γιατί οι ΗΠΑ έχουν μια κακή σχέση με τη Ρωσία. Απάντηση φυσικά δεν έχει λάβει από κανέναν.
Τώρα θα πρέπει να τεθεί η ακόλουθη ερώτηση: πώς οι ευρωπαϊκές χώρες επιτρέπουν στους εαυτούς τους να άγονται και φέρονται από τις ΗΠΑ που νοιάζονται μόνο για τα παγκόσμια συμφέροντα τους;
Οι ΗΠΑ βλέπουν την Ρωσία και την Κίνα ως χώρες που θέτουν σοβαρά υπό αμφισβήτηση το καθεστώς αμερικανικής ηγεμονίας στον κόσμο. Αν ξεκινήσουν ένα μεγάλο ευρωπαϊκό πόλεμο, τότε, κατά πάσα πιθανότητα, θα χρησιμοποιηθούν πυρηνικά όπλα. Και τότε ποιος θα πληρώσει για όλα αυτά;
volcano times
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου