Η ξένη κατοχή της χώρας μας έχει επισημοποιηθεί με απόφαση που δημοσιεύθηκε στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως. Για πρώτη φορά μετά την κατοχή όταν δημοσιευόταν σε ΦΕΚ οι αποφάσεις των Γερμανών στρατιωτικών διοικητών, δημοσιεύτηκε στο ελληνικό
ΦΕΚ,( Φύλλο της εφημερίδας της Κυβερνήσεως), απόφαση την οποία υπογράφουν ξένοι πολίτες.
Κάτι παρόμοιο δεν έχει συμβεί ούτε επί χούντας, ούτε με την κυβέρνηση Παπαδήμου όπου κρατούσαν τουλάχιστον τα προσχήματα.Πρόκειται για την απόφαση της Επιτροπής Επιλογής των μελών του ΤΧΣ την οποία υπογράφουν ο Ιταλός πρόεδρός της και τα μέλη της δύο Σουηδοί μία Ουγγαρέζα και δύο Έλληνες.
Τα μέλη της επιτροπής θεωρούνται δημόσιοι υπάλληλοι (ειδικών θέσεων).Η αποζημίωση του Προέδρου της Επιτροπής ορίζεται στα δύο χιλιάδες (2.000) ευρώ ανά συνεδρίαση ενώ των υπολοίπων μελών της Επιτροπής στα
χίλια (1.000) ευρώ ανά συνεδρίαση.
Τα μέλη της Επιτροπής, όπως και τόσοι άλλοι, φυσικά δεν έχουν αστική ευθύνη έναντι τρίτων για πράξεις ή παραλείψεις κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, εκτός από περιπτώσεις δόλου ή βαριάς αμέλειας.
Επί κυβέρνησης λοιπόν, του «είμαστε κάθε λέξη του Συντάγματος», στο ΦΕΚ 1964/Β/30-6-2016 δημοσιεύτηκε η απόφαση με αριθμό 9/1/17.5.2016, της Επιτροπή Επιλογής των μελών του ΤΧΣ με θέμα :
«Θέσπιση κριτηρίων για την αξιολόγηση των μελών του Γενικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.»
Την απόφαση υπογράφουν οι παρακάτω:
Ο Πρόεδρος
FRANCESCO PAPADIA (Ιταλία)
Τα Μέλη
NYBERG LARS(Σουηδία)
PETER YNGWE (Σουηδία)
JULIA KIRALY (Ουγγαρία)
PANAGIOTIS DOUMANOGLOU (Ελλάδα)
EMILIOS AVGOULEAS (Ελλάδα)
Το βιογραφικό των μελών της επιτροπής μπορεί να το διαβάσει κανείς στην εφημερίδα ΑΥΓΗ, ενώ η ίδια εφημερίδα κάνει αναφορά και στην συγκεκριμένη απόφαση.
Στην αρχική σύνθεση της επιτροπής συμμετείχε ο Eric Rajendra του Emmanuel ο οποίος όμως παρατήθηκε και στην θέση του με την απόφαση με αριθμό Γ.Δ.Ο.Π. 0000495 ΕΞ 2016/Χ.Π. 754 του Ευκλείδη Τσακαλώτου διορίστηκε ο Lars Nyberg του Erik.
Σύμφωνα με το ιδρυτικό νόμο του ΤΧΣ, η Επιτροπή Επιλογής αποτελείται από έξι (6) ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες, εγνωσμένου κύρους και ακεραιότητας, εκ των οποίων τρεις (3), συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου, υποδεικνύονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας αντίστοιχα, δύο (2) από τον Υπουργό Οικονομικών και ένας (1) από την Τράπεζα της Ελλάδος. Οι ανωτέρω πέντε (5) θεσμοί και αρχές διαθέτουν από έναν παρατηρητή στην Επιτροπή.
Η Επιτροπή από την ίδρυσή της αποτελείται από τέσσερις ξένους και δύο Έλληνες.
Αυτό σημαίνει πως είτε το Υπουργείο Οικονομικών είτε η ΤτΕ, πρότειναν έναν ξένο για να συμμετέχει στην Επιτροπή…
Η Επιτροπή συγκροτήθηκε, με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, σύμφωνα με τον ιδρυτικό νόμο του ΤΧΣ (Ν.3864/2010) ο οποίος ανάλογα με τα κέφια των δανειστών, έχει υποστεί μέχρι σήμερα 21 τροποποιήσεις. Ο νόμος όπως ισχύει σήμερα βρίσκεται εδώ.
Η Επιτροπή αναφέρεται για τις δραστηριότητές της στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, το Υπουργείο Οικονομικών και την Τράπεζα της Ελλάδος όταν απαιτείται. Αντίγραφο της αναφοράς κατατίθεται στο Euro Working Group.
Για να συγκροτηθεί η Επιτροπή, σχετικές οι επιστολές που εστάλησαν από τους δανειστές είναι οι παρακάτω:
Την αρ. L/MD/15/694/28.12.2015 επιστολή του Διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας προς τον Υπουργό Οικονομικών.
Την από 28.12.2015 επιστολή του Διευθύνοντα Συμβούλου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας προς τον Υπουργό Οικονομικών.
Την αρ. 3672/23.12.2015 επιστολή του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος προς τον Υπουργό Οικονομικών.
Την αρ. 281/11.12.2015 επιστολή του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας προς τον Υπουργό Οικονομικών.
Την αρ. 6564301/18.12.2015 επιστολή του Προέδρου της Ομάδας Εργασίας της Ευρωομάδας (Euro Working Group) προς τον Υπουργό Οικονομικών.
Με την συγκεκριμένη απόφαση ορίζονται τα κριτήρια βάσει των οποίων θα γίνει αξιολόγηση του Προέδρου και των μελών του Γενικού Συμβουλίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, τα οποία με την σειρά τους θα επαναξιολογήσουν τις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών.
Λόγω λοιπόν της απόφασης αυτής, έχει προκληθεί μεγάλη αναστάτωση σε όλους τους έλληνες τραπεζίτες γιατί κατάλαβαν πως λίγα είναι ακόμα τα ψωμιά τους.
Ότι άρπαξαν μέχρι σήμερα, άρπαξαν, κατάφεραν να υπάρχουν σήμερα μόνο τέσσερεις τράπεζες στην χρεωκοπημένη Ελλάδα, από εδώ και πέρα τις διοικήσεις των τραπεζών θα τις αναλάβουν ξένοι.
Θα έπρεπε οι Έλληνες τραπεζίτες να διαβάσουν στην ελληνική ιστορία, πως συμπεριφέρθηκαν στην κατοχή οι Γερμανοί στους συνεργάτες τους.
Πλέον η τρόικα δεν τους έχει ανάγκη, ενώ μπορεί να βγάλει στη φόρα και κανένα «σκανδαλάκι» και να τους στείλει ακόμα και στην φυλακή αν υπάρξουν αντιδράσεις.
Οι Έλληνες τραπεζίτες προσπαθούν με διάφορα δημοσιεύματα στα τραπεζοθρεμμένα ΜΜΕ, να πείσουν πως είναι «άγιοι άνθρωποι» ενώ οι ξένοι που θα έρθουν θα πάρουν τα σπίτια των Ελλήνων.
voice news
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου