Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ… Συνέντευξη «ΠΑΡΩΔΙΑ» από Κατρούγκαλο, Αλεξιάδη και Αποστόλου… Μα για Πόσο Μαλ@@@ες Έχουν τους Έλληνες!!!


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Συνέντευξη Τύπου για το ασφαλιστικό των αγροτών παρέθεσαν την Παρασκευή ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης. Η συνέντευξη, που πραγματοποιήθηκε στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, ήταν ακόμα μια «παρωδία» από πλευράς ελληνικής κυβέρνησης στην προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να προσπαθήσει να πείσει για το «καλό» Ασφαλιστικό που θα αποτελειώσει τους Έλληνες…
«Το μήνυμά μας προς τους αγρότες είναι: Αποφασίζουμε για εμάς και τα παιδιά μας», δήλωσε αρχικά ο υπουργός Εργασίας, και πρόσθεσε πως: Προσπαθούμε να αντιμετώπισουμε το πρόβλημα με δύο βασικούς κανόνες: Κοινωνική δικαιοσύνη, μεγαλύτερη βοήθεια στους αδύναμους και ισονομία.
Σε ό,τι αφορά του αγρότες ο Κατρούγκαλος ανέφερε ότι στους αγρότες έδιναν μια προνοιακή παροχή. Εμείς θέλουμε οι αγρότες να παίρνουν σύνταξη όπως όλοι οι Έλληνες. Στις συναντήσεις μου τέθηκε ο ΟΓΑ να διατηρηθεί όπως είναι. Λέμε όμως πως όλοι οι έλληνες πρέπει να είναι σε ένα ταμείο και να είναι ίσοι και προς τις εισφορές και ως προς τις συντάξεις.
Οι αγρότες σύμφωνα με τον Κατρούγκαλο θα παίρνουν την εθνική σύνταξη 384 ευρώ και ότι πάρουν από τις ασφαλιστικές εισφορες. Μάλιστα όπως είπε το 88% των αγροτών δηλώνουν εισόδημα κατω από 5000 ευρώ. Γιαυτό στους άλλους έχουμε βάλει 586 ευρώ το μήνα, για τους αγρότες λέμε πιο κάτω, το 80% του ανειδίκευτου εργάτη.
Όπως επεσήμανε ο Κατρούγκαλος,»οι βασικοί κανόνες της ισονομίας θα εφαρμόζονται και στους αγρότες που δικαιούνται να έχουν ένα υγιές Ταμείο». Όπως πρόσθεσε, το μήνυμά μας προς τους αγρότες είναι αποφασίζουμε για εμάς και τα παιδιά μας για να έχουμε ένα ασφαλιστικό σύστημα που να μην καταρρεύσει.
Τα τρία βασικά σημεία από την τοποθέτηση του υπουργού Εργασίας είναι:
Δεν θέλουμε οι αγρότες να είναι πολίτες Β’ κατηγορίας. Θέλουμε όλοι οι Έλληνες πολίτες να έχουν ίδια μεταχείριση». «Οικογένειες αγροτών μπορούν να ενταχθούν στην κατώτατη ασφαλιστική υποχρέωση».
Εργαζόμενους και μέλη της οικογένειάς τους μπορούν να τους ασφαλίζουν με εργόσημο».
Δεν τριπλασιάζονται οι εισφορές των οικογενειών των αγροτών».
Οι αγροτικές επιδοτήσεις έως του ποσού των 12.000 ευρώ δεν υπολογίζονται ως φορολογητέα ύλη, δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου στο πλαίσιο της ίδιας συνέντευξης τύπου και όπως εξήγησε κατά αυτόν τον τρόπο, από τα 2,6 δισ. ευρώ των ετήσιων ενισχύσεων, τα 2,2 δισ. μένουν αφορολόγητα.
Οι αλλαγές στο φορολογικό των αγροτών βρίσκονται ακόμη υπό επεξεργασία δήλωσε από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.
Σύμφωνα με τον Αλεξιάδη: Στα θέματα φορολογίας δεν έχουμε αλλαγές αυτή την εποχή. Δεν υπάρχει επεξεργασία νομοσχεδίου και δεν περιλαμβάνονται στα προαπαιτούμενα της επόμενης αξιολόγησης. Όσοι θέλουν να παραμένει η αξιολόγηση, δεν θέλουν να προχωρήσουμε.
Την ίδια στιγμή υπογράμμισε ότι αλλαγές που συζητήθηκαν το καλοκαίρι όπως η σταδιακή κατάργηση της επιστροφής φόρου κατανάλωσης και η μετακίνηση της φορολογίας στο 20% μέχρι το φορολογικό έτος 2017 δεν θα γίνουν αυτή την περίοδο.
Σημείωσε, ωστόσο, ότι είναι υπό επεξεργασία μεταβολές που έχουν σχέση με την προστασία του αγροτικού εισοδήματος.
Την ανάγκη αντιμετώπισης της επόμενης ημέρας στο θέμα του ασφαλιστικού των αγροτών στάθηκε από την πλευρά του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, υπογραμμίζοντας ότι »ο διάλογος είναι μονόδρομος».
Όπως επισήμανε: Συμμετέχω στις συζητήσεις για να στηρίξω τις προσπάθειες της κυβέρνησης να υπερασπιστεί την ιδιαιτερότητα του αγροτικού χώρου. Κάτι που αναγνωρίζεται και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Είχαμε ουσιαστικό αποτέλεσμα στις πληρωμές του Δεκεμβρίου. Αυτό που ζήτησα και ζητάω είναι να συζητήσουμε αυτό το πρόγραμμα ανάπτυξης με τους αγρότες.
Δεν υπάρχει θεσμική εκπροσώπηση και την έχουμε ανάγκη για να συζητήσουμε αυτό το πρόγραμμα. Ο διάλογος είναι μονόδρομος. Τα δύο ζητήματα του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης πρέπει να περπατήσουν γρήγορα. Χάνουμε χρόνο. Πρέπει να τρέξουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου