Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

«Η ΠΡΑΞΗ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ» Η Ανάπτυξη των Τουρκικών Στρατευμάτων στο Ιράκ Εγκρίθηκε από τις ΗΠΑ


ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΣΤΟ ΙΡΑΚ
ΜΑΘΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ… ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ…
Η ανάπτυξη των τουρκικών στρατευμάτων στο Ιράκ δεν αντιπροσωπεύουν απλώς μια παράνομη κατοχή, αλλά μία η οποία συνυπογράφεται ενεργά από τις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τον Oleg Glazunov του Ρωσικού Οικονομικού Πανεπιστημίου του Πλεχάνοφ.
Ο Oleg Glazunov τονίζει πως η Ουάσιγκτον θα μπορούσε να είναι πίσω από την απόφαση της Τουρκίας να στείλει τα στρατεύματά της στο Ιράκ, σε μια κίνηση που ο ίδιος χαρακτηρίζει ως πράξη της κατοχής.
Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε αφότου η Τουρκία ανέπτυξε εκατοντάδες προσωπικό σε ένα στρατόπεδο στην περιοχή Bashiqa στο βόρειο Ιράκ, το οποίο βρίσκεται κοντά στην πόλη της Μοσούλης, που ελέγχεται από τη Daesh, (ISIL / ISIS).
«Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσπαθεί να μετατρέψει τη χώρα του σε μια νέα Οθωμανική Αυτοκρατορία», δήλωσε ο Glazunov.
Πρόσθεσε ότι «στα μάτια της τουρκικής πολιτικής ελίτ, αυτό το ιρακινό έδαφος παραμένει ουσιαστικά ένα μέρος της Τουρκίας, η οποία ήταν αποκομμένη από την Κωνσταντινούπολη το 1920, όταν η Οθωμανική Αυτοκρατορία κατέρρευσε μετά τον Α Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Τουρκία ενδιαφέρεται για την προσάρτηση των εδαφών στο βόρειο Ιράκ και τη Συρία. Ωστόσο, ο Ερντογάν πήρε σίγουρα το πράσινο φως από την Ουάσιγκτον πριν διατάξει ανάπτυξη στρατευμάτων στην περιοχή», επεσήμανε ο Glazunov.
Είπε, επίσης, ότι η Τουρκία είναι απίθανο να λάβει μέρος σε μια χερσαία επιχείρηση στην περιοχή αυτή και ότι τα τουρκικά στρατεύματα θα πρέπει να υποστηρίζονται από τους Κούρδους που αγωνίζονται τα τελευταία πενήντα χρόνια στο βόρειο Ιράκ. «Το πιο πιθανό είναι αυτά τα τουρκικά στρατεύματα να έχουν αναπτυχθεί για να ενισχύσουν το ηθικό», δήλωσε ο Glazunov.
Πρόσθεσε ότι η ιρακινή κυβέρνηση έχει το νομικό δικαίωμα να ανταποκριθεί στην εισβολή, αλλά ότι η Βαγδάτη είναι απίθανο να προβεί σε αντίποινα λόγω των πιθανών συνεπειών, αναφέροντας πάντως ότι ο ίδιος δεν αποκλείει μια« κρυφή σύγκρουση »μεταξύ των τουρκικών και ιρανικών δυνάμεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου